KEPOSTI

numero 4 marraskuu 2001

Potkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille


Seuran sääntömääräinen syyskokous

Kickbiken päämajassa Puistolassa Alankotie 11 maanantaina 26.11. klo 19. Kaikki mukaan !


Kepon mestiksissä kova meno

Kepon kymppi potkittiin torstaina 9.8. Vantaan Seutulankylästä. Kisakeli oli kesäinen ja maisemat maalaismaisen maalaukselliset jo aiemmissa testikisoissa kovimmille kepolaisille tutuksi tulleella reitillä, joka kulki Riipiläntietä Reunankylän kupruilevassa maastossa edestakaisin.

Anne kiri keppoisasti maaliin naisten kympin mestarina.

Kokoontumisajon suoritti säädetyssä ajassa vain viisi potkuttelijaa kisan seitsemästä osallistujasta. Tuomarineuvosto ei kuitenkaan vilauttanut punaista korttia tai määrännyt aikasakkoa Hannulle ja Villelle vaikka nämä kirmasivät kisaan kikkamiehinä kepoaikataulussa muiden jo startattua. Niinpä kaksikosta Hannu pystyi kovan alkuvedon turvin kirimään niukasti Janin edelle lopputuloksissa. Ajat olivat raudanlujia, harmi ettei virallista ajanottoa pystytty paikalle järjestämään.

Kympin jälkeen spekuloitiin paitsi käytyä kisaa, myös tulevia tosikoitoksia.

Kepon puolimaraton käytiin vain kolme päivää kympin jälkeen sunnuntaina 12.8. Brobackan-Solvallan maratonreitillä. Vaikka osanotto ei ollut suuren suurta niin kyytiä oli tiedossa. Kovat nousut rynkyttivät selkää jumiin heikommilta. Jan jaksoi kipittää mäet kovimmin kun taas Hannu sortui välinerikkoon ja jäi kisan kolmoseksi Villen jälkeen.

Kepon puolimaratonilla kärkiletkan ilmeet kertoivat reitin vaativuudesta (kuva Anne-Maria).


EuroCup sprintti

Perjantaipäivä 17.8. paistoi potkujoukolle joka kerääntyi Tapanilan urheilukentälle kokeilemaan kuinka rataa kierretään potkulaudalla. Hurjan kannustuksen saattamana starttasi ensin lämppäriksi lasten kierroksen kisa, jossa johtopaikka vaihtui useaan kertaan. Jo pienenä äitinsä potkiessa lajin saloihin perehtynyt Einari Vierikko kiskaisi loppuriuhtaisussa kärkeen eikä antanut enää yllättää itseään.

Emmi (oikealla) laittoi Einarin ahtaalle lasten huippujännässä kisassa.

Naisten kisa jouduttiin viime hetkessä karsimaan ohjelmasta mutta miesten kahdelle tonnille starttasi radan leveydeltä finaaliin valmistauneita kisailijoita. Tiilimurskan pito-ominaisuudet joutuivat koetukselle kun lähtöpaukku kajahti. Kärkiporukka pysyi hyvin kasassa koko matkan. Lopussa Hannu päätti ettei yksi voitto päivässä riitä perheelle vaan rutisti väkisin viivan yli ensimmäisenä. Hannu, Ville, Jan ja Alpo kellottivat kaikki saman ajan 4.02.

Ville iski tiilimurskaan uraa takana vaanivalle Hannulle, joka viiletti voittoon viimeisellä kierroksella.


EuroCup maraton

Sprintistä vetristynyt potkujoukkio kasvoi jo lähes pariinkymmeneen kun lauantaina asetuttiin Brobackassa maratonreitin viivalle. Kepon talkooväkeäkin paikalla oli kisan turvalliseen läpiviemiseen riittävä määrä. Kisan aikana Solvallan tielle ilmestyneet hälytysajoneuvot tosin jo sykähdyttivät maalitoimitsijoiden sydämiä, mutta onneksi onnettumuudessa oli kyse jostain moottorimönkijän maastopalosta eikä ilmeisesti kovin suuresta tragediasta sittenkään.

Alpon peesi oli kärkisijoja tavoittelevien tähtäimessä (kuva Väiski).

Kisan ennakkosuosikki oli samalla reitillä pari vuotta sitten maailman nopeimman maratonajan 1.20.03 potkinut Alpo. Kuitenkin jo ennen ensimmäisen kympin täyttymistä Hannu iski kaulaa muihin Victor Balckilta tutulla kuvausauton peesaustaktiikalla. Alpo pysähtyikin kotvasen toviksi valistamaan kuvausauton kuskia ettei saattaisi heikkoja kiusaukseen ja jatkoi potkimista saavuttaen muut pian palaverin päätyttyä.

Kärkiletka oli kasassa vielä puolimatkan jälkeen.

Kun oli käännytty toiselle puolikkaalle, Alpo ryhtyi hiivuttamalla hiillostamaan muita ja menikin pian omille teilleen, loppuaikaan 1.21.29 ei siis edes tarvinnut rutistaa kaikkea peliin. Jan, Ville ja Hannu jäivät selvittelemään välejään aina viime metreille asti. Vaikka viimeisen mäen päällä Hannun meno näytti porukasta hyytyneimmältä, loppulaskussa vanha mestari pystyi taas kerran niukasti nöyryyttämään kilpakumppaninsa ja nappaamaan Eurocupin kakkossijan reilulla marginaalilla Villeen. Alpo oli cupin kiistaton kunkku.

Alpo irtosi kevyesti muista matkan edetessä.

Entinen huippusuunnistaja, viime vuosina kovissa kansainvälisissä seikkailukisoissa kunnostautunut Petri Forsman onnistui tasaisella vauhdinpidolla karistamaan kiriherkät kakkosletkan miehet peesistään. Kärki oli kuitenkin karannut jo odottamattoman kauas.

Kovakuntoinen superottelija Petri Forsman jäi yli vartin kärkeen (kuva Väiski).

Eurocupin finaali ei houkutellut kovin runsaasti kansainvälistä osanottoa, koska pistetilanne oli kärjen osalta käytännössä jo ratkennut ennen finaaliviikonvaihdetta. Myöskään naisten sarjassa ei viivalla ollut tunkua. Kisan kärkikaksikko Anne Muiniekka ja Heli Vikström kiilasi kuitenkin Eurocupin lopputuloksissa kymmenen sakkiin.

Hollannin Vincent Gooiker toi kansainvälistä vauhtia kakkosletkaan.

Kisassa oli ensi kertaa mukana sekä kunto- että ikäsarjat. Ennakkoepäilyistä huolimatta ne tuntuivat olleen osanottajien mieleen. Yli viisikymppisten miesten sarjassa käytiin suhteellisen tiukka kärkitaistelu Jaakko Kalon peitotessa Hollannin Herman Gooikerin parilla minuutilla.

Kuntosarjassa matkaan lähdettiin reippain mielin vaikka edessä oli melkoisia nousuja ja hulppeita laskuja (kuva Väiski).

Päätösseremoniat saatiin pitää läheisessä sotaveteraanien Kuusikodissa, mikä oli Kepolle suuri kunnia, kiitokset isäntäväelle. Juhlat jatkuivat vielä Helsingin puolella seuraavaan päivään valmistautuessa, olihan silloin kepon pojilla keppoisat huoltotehtävät edessä Naisten pyörähdyksessä.


Naisten pyörähdys

Jo perinteeksi muodostunut Naisten pyörähdys keräsi tänäkin vuonna melkoisen joukon kikkaristeja, perinteisesti kerrassaan mainiossa kelissä. Päinvastoin kuin aikaisempina vuosina potkulautoja oli moneen lähtöön, tosin ennalta kovasti rummutettu pienipyöräisten scooter-sarja kuihtui jämätapahtumaksi lähinnä turvallisuussyistä. ESLAn väki sen sijaan oli saapunut runsaalla joukolla Pohjanmaalta saakka esitellen potkukelkkoja ja lähettäen reippaan oloisen tyttöporukan kiertämään potkulaudoilla lyhyempää pyörähdystä eli 20 km reittiä.

ESLA-potkulaudat olivat ensi kertaa mukana Naisten pyörähdyksessä, tosin vain tynkämatkalla.

Kickbike-porukkakin koostui perinteisesti suureksi osaksi pitkän matkan takaa, etenkin Savonlinnasta päin saapuneista kikkaristeista. Melkein kaikki kiersivät pitemmän 40 km lenkin ja meno oli mahtavan irtonaista vielä maaliin tullessakin. Anne-Maria ja Karoliina kellottivat pohja-ajan 1.35 vaikka sillähän ei sinänsä tässä tapahtumassa ollutkaan mitään merkitystä. Kovin kauan ei tarvinnut odotella ennen kuin lisää kikkaristeja alkoi rullata maaliin Kirkan hoilotellessa heidät tervetulleiksi. Hikikarpaloista huolimatta kaikkien huulilla väreili hymy onnistuneen suorituksen jälkeen.

Eltsun kentällä nähtiin monta leikkimielistä kiritaistelua.


Potkun voimaa multisportissa

Ketkupolkkailija Ville Vickholm näytti mallia seikkailuspesialisteille viemällä nimiinsä kovatasoisen kolmiottelun Solvallassa 12.9. Lajeina oli potkulautailu, maastojuoksu ja maastopyöräily. Samassa kisassa Jan Elmgren oli kolmas ja niin potkukelkkailun kuin superottelujenkin grand young man Hannu Vierikko seitsemäs. Kisassa oli kerrankin Kickbike-osuuden pituus ajallisesti edes jotensakin suhteessa muuhun etenemiseen, joten potkuosuuksilla saatu etu oli merkittävä kisan kokonaissijoitusta ajatellen.

Paloheinässä vauhdikkaimmatkin vaihtoivat luistimet Kickbikeen vasta kun täyden päivän työtunnit oli jo seikkailtu .

Kickbike oli näyttävästi mukana myös ensimmäistä kertaa järjestetyssä kaupunkiseikkailussa Helsingissä elokuun lopulla. Vaikka kisa ei päätöslajin kunnian saaneeseen potkutteluun enää kärjen osalta ratkennutkaan, nähtiin sitkeää tossunheilutusta Keskuspuiston läpi Paloheinästä Töölönlahdelle yli 60 Kickbiken astinlautaan tukeutuen.

Ensi potkut lajin vaihdon jälkeen sujuivat useimmilta hämmästyttävän pirteästi.

Vielä 17.11. loskan ja rännän jo maata peittäessä Hannu näytti uudella joustokeulalla ja tuhdilla rengastuksella varustetulla Kickbikellaan mallia rattaanpyörittäjille kauden viimeisessä superottelussa. Jämerää selontekoa sankarin omin sanoin: "Pysyin maastobaikilla parikymmentä kilometria kärkiletkassa, jota veti Forsmanni. (ei baikilla) Kahdesti piti käydä keulapaikallakin."

Petri Forsman kumppaneineen haastaa kaikki potkuttelijat kokeilemaan rajojaan myös seikkailukisoissa.

Tulevan talven superotteluita jossa potkukelkkailu osalajina saattaa kalenteriin ilmestyä kunhan kelit kehkeytyvät. Siihen saakka kun säntillisesti potkii ja pökkää niin ei kisassa meno uupumukseen tökkää.


Potkujaoksia urheiluseuroihin

Tänä syksynä on kahteen perinteikkäiseen ja kunniakkaaseen suomalaiseen urheiluseuraan perustettu uusi potkujaos. Jyväskylässä Keljon nuorisoseuran urheilijat (Kensu) ja Vaasan seudulla IF Femman ovat virallisesti ottaneet potkukelkkailun ja -lautailun lajivalikoimaansa. Rakkaan lajimme kehityksessä tämä on merkittävä virstanpylväs, sillä se osoittaa että usein melko konservatiivistenkin seuraihmisten keskuudessa potkuttelu on alkanut saamaan hyväksyntää urheilumuotona. Toivottavasti tämä rohkaisee muitakin harrastajia joko perustamaan oman seuran paikkakunnalleen tai noudattamaan uutta, ehkä vähemmän hallinnointia vaativaa ja suurempia synergia-etuja tarjoavaa esimerkkiä esittämällä lajia paikallisen yleisseuran repertuaariin.

IF Femmanin potkujaoksen puuhamies triatlonisti Markus Holmlund (toinen vasemmalta) kävi kesällä Lapinjärven Landepotkuissa osallistumassa potkulautailukisan järjestelytehtäviin.

Mikäli haluat liittyä jäseneksi tai muuten vaan kaipaat vinkkejä potkutoiminnan käynnistämiseen voit ottaa yhteyttä uusiin potkukelkkailua harrastaviin seuroihin

IF Femman
Sparksektion
Markus Holmlund
Hietalahdenkatu 37 A 6
65150 Vaasa
markus.holmlund@vaasa.fi

Kensun potkujaostolla onkin jo ikiomat nettisivut mistä löydät hauskan ja hyödyllisen potkuttelun perusesittelyn lisäksi jaoston yhteystiedot.

JyväsPotkun tyttönimellä tunnetun Kensun potkujaoston perustajajäsenet Kimmo Kaario ja Antti Lehtinen pohtimassa lajin tulevaisuuden kiemuroita potkuretkellä Vaajakosken kestikievarissa.


Jyvän olon potkut

Kensun potkujaosto otti JyväsPotkun nimellä syyskuun alussa varaslähdön toimintaansa järjestämällä mainion potkukisan Jyväskylässä Hyvän olon messujen yhteydessä. Messualueella järjestettiin yleisökisana näytösluonteinen sprintti, jossa tyylejä nähtiin monenlaisia. Sami Johansson laittoi talven pikamatkoillakin pärjänneen Lehtisen Antin melkoisen ahtaalle kiihdytyskisassa.

Kympin kisa somisti ja komisti Jyväsjärven modernia maisemaa.

Kympin kisa potkittiin Jyväsjärven rannassa kulkevaa, osin vielä tuoreelta pieltä tuoksuvaa uutta kevyen liikenteen väylää pitkin. Multian kelkkakoulun kasvatit Antti Lehtinen ja Auli Suomalainen veivät nimiinsä ykkösplaketit ylivoimaiseen malliin.

Auli Suomalainen jätti muut tytöt helposti taakseen.

Osanottajia oli paikalla puoli tusinaa, joista puolet naisten sarjassa. Kisa oli varsin leppoisan keppoisa. Kiirettä piti kuitenkin ainakin keportterilla joka koetti roikkua kakkosletkassa. Ympäröivälle seudulle ei kovin ominaisella melkein tasaisella reitillä jalkaa saikin heilutella aika tahtia.

Naisten kymppi sujui kaikilta hymyssä suin kun kiriä ei tarvinnut.

Kovien kepolaisten viime hetken poisjäännit latistivat hiukkasen Jyvän olon potkujen tunnelmaa. Toisaalta, näin saatiin osoitus siitä että hyvä kisa pystytään järjestämään maakunnallisinkin voimin. Sitäpaitsi jo helmikuun 9. päivä on mahdollisuus palata samoihin maisemiin Kensun kelkkamaratonin merkeissä.


Otteita Ketkupolkkailijan päiväkirjasta syksyllä 2001

Ketkupolkkailija Ville Vickholm on poiminut päiväkirjaansa parhaat palat potkukisoista ja niihin valmistautumisesta.

V. 31 8.35t KB = 167km 40min J

ma 30.7 Lepo

ti 31.7 Lento Milanoon Malpensa – Lucarno "safari" yli 30 asteen auringonpaahteessa. Handella oli aivan mielettömät kantamukset. Sveitsin-Italian rastiviikolla olleet Tomas ja Annika Porthin liittyivät seuraamme reilun 20 km:n potkimisen jälkeen. Potkimme erittäin kauniissa Pohjois-Italialaisissa järvimaisemissa Sveitsin Lucarnoa kohti. Matkaa oli 98km ja perille rastiviikon telttailualueelle saavuimme iltahämärissä yhdeksän jälkeen. Sveitsin rajanylitys oli varsin miellyttävä ja vastaanotto juhlava. Paikallinen hotelliyrittäjä tarjosi koko retkueelle tuopilliset juotavaa maahantulon kunniaksi.

ke 1.8 oli Sveitsin kansallispäivä. Pääsimme tositoimiin Engelbergin viestikilpailussa. Suomesta mukana oli kaksi kaksimiehisjoukkuetta Team Kickbike Finland 1 ja 2. Hannu oli värkännyt Kickbikeen pienipyöräisen jatkohaarukan jo pariviikkoa aikaisemmin pyöräkokorajoituksen vuoksi, jotta pääsimme omalla välineellä osallistumaan kilpailuun. Harjoittelimme värkillä pariviikkoa aikaisemmin Tattarisuolla mikä oli varsinkin sujuvien vaihtojen kannalta erittäin arvokasta. Annika ja Tomas potkivat myös pariviestinä, mutta järjestäjien välineellä. Tapahtuma oli hieno. Yleisöä oli maalisuoralla ja terasseilla runsaasti ja useat tiedotusvälineet olivat paikalla. Mukana oli 20 joukkuetta joista suurin osa oli kolmimiehisjoukkueita. Kilpailu osoittautui varsin rankaksi. Lähtö oli rivakka. Hannu ei päässyt alussa edes kärkipaikalle ja ensimmäisessä vaihdossakaan ei ero toisena olevaan joukkueeseen ollut kummoinen. Pohdimme ennen kilpailua taktiikkaa. Kannattaisiko vaihtaa jokaisen 670m:n kierroksen jälkeen vaiko harvemmin. Potkin itse ensi yrittämällä kaksi kierrosta mikä oli selvästikin korkeahkossa ilmanalassa liikaa. Jatkossa potkimme vain kierroksen kerrallaan. 45min kisassa ehdimme potkia yhteensä 32 kierrosta ja voitimme parhaan sveitsiläisjoukkueen vaivaisella kierroksella mikä oli yllättävän vähän. Tomas ja Annika sijoittuivat neljänneksi. Ensi vuonna kilpailu tulee olemaan kansainvälisempi ja kovempi ilman pyöräkokorajoitusta. Mukana tulee olemaan myös henkilökohtainen kilpailu. Illalla seurasimme Locarnossa kansallispäivän juhlintaa ja ilotulitusta.

to St Bernhardissa 40min suunnistusjuoksu Handen peesissä rastivikon avoimella mäkisellä "open- baanalla". Lopputuloksissa Hanna Vierikko niminen suunnistaja sijoittui toiseksi keskiviikon openissa.

pe 37 km lyhyt safari Luganosta Vareseen. Varesen pizzasekoilujen jälkeen ehdimme juuri ja juuri junaan joka kiidätti meidät 30km:n päähän Cerviniasta.

la Raju, elämyksellinen, esteettinen, hieno viestikilpailu Matterhornin juurella Cervinian turistikylässä. Maalissa sain kunnian liehuttaa Suomen lippua. Kisan kesto oli 1.24minuuttia viisi vuotta aiemmin järjestetyn 24 tunnin kisan muistoksi. Kierroksen pituus oli 540m josta puolet oli loivaa nousua ja puolet laskua. Laskua seurasi suhteellisen jyrkkä mutka jonka kaiteet oli pehmustettu. Ennen yhteislähtöä joukkueet valitsivat yhden jäsenen joka suoritti kierroksen mittaisen aika-ajon. Aika-ajon perusteella joukkueet saivat omat lähtöruutunsa formulakisojen tapaan. Tomas suoritti kunniakkaasti oman aika-ajonsa ja Team Kickbike Finland pääsi starttaamaan toisesta lähtöruudusta. Itse kisassa Suomen joukkue irtaantui varsin aikaisessa vaiheessa muista joukkueista ja kierroksella ohittamiset alkoivat varsin pian. Kierroksia joukkueemme keräsi yhteensä 73 ja voitto oli murskaavan ylivoimainen. Hannu keskittyi puolenvälin paikkeilla omilla lepovuoroillaan videokuvaukseen ja jätti pari ajovuoroakin väliin. Kuvamateriaali onkin arvokasta perintöä tuleville potkijasukupolville. Italialaisistakin joukkueista löytyi kovia yksilöitä jotka pystyivät potkimaan tuntumassamme kierroksen pari. Varsinkin Federico Tortin potkutekniikkaa oli ilo katsella. Federico voitti kisaa edeltäneen yhden kierroksen aika-ajon selvästi ennen Tomasta! Kokonaisuudessaan joukkueemme ei säästellyt pätkääkään vaikka olimmekin varsin ylivoimaisia. Jokainen riuhtaisu vedettiin aivan maksimivauhtia ja yleisöllä olikin ihmettelemistä. Reilusti yli 2000m:n korkuinen ilmanala pisti puuskuttamaan ja palautuminen hidastui selvästi viestin edetessä. Viesti kävi erittäin hyvästä intervalliharjoituksesta. Pari viikkoa kisojen jälkeen olin kesän kovimmassa potkukunnossa Eurocupin finaaleissa Helsingissä ja Espoossa. Ylivauhtiset viestikisat nostivat kunnon huippuunsa. Palkintojen jaon yhteydessä Hannu huutokauppasi viestikapulana toimineen Kickbiken. Itse myin omani eräälle paikalliselle perheelle. Tomaksen ja Annikankin välineet olisi ostettu jos he olisivat suostuneet myymään. Uusia samanveroisia ei vain Saksasta ole liian helppo saada.

V.32 8.15t KB 189km 1.05t J 20min KP

ma Lepo

ti 2.05t KB 48km

ke ip. 1tKB i. 1t suunnistus

to Kepo- mestis 10km Raaka veto ei pirteä. Veti pahasti hapoille. HV 19.23 JE 19.26 VV 19.34 + verr = 2.20t 50km

pe 5min J 1t KB 21km väsytti + 20min lyhennetty KP keskivartalo ja jalan heilutukset HIERONTA!

la 1 t KB veltto verr. 22km

su Puolimaraton EUROCUP reitillä aikaan 42.04 Jan voitti ajalla 42.01. En muistanutkaan miten raju reitti on selälle.

V.33 5.35t KB 140km 1t J 5min KP

ma 1.55t KB 44,5km, pientä väsymystä, vasenta takareittä kiristää.

ti 36min J + 5min jalkojen heilutukset

ke 1.17t KB 29,5km sis. spurtteja eri maastokohdissa

to 25min J

pe 400m aika-ajo 50,0 2000m HV 4.02,00 VV 4.02,2 JE 4.02,3 Taktiikka onnistui hyvin! + verr. Malmin lentokentän ympäri.

la Kaikki lajia hyvin seuranneet tietävät miten kisassa kävi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AK, HV, VV, JE JNE.

Tässä välissä vähän harjoitusvuosiyhteenvetoa: 600tuntia jakaantui seuraavasti;

103t 45min potkuk. n. 1870km 357h KB n. 7450km 76,5t J n.1064km 38t KP + VOIMA + rapputreenit MUU 25t

V.34 10.35t KB 243km 1.20t J KP 35min

Avainharjoitteet: Keskiviikkona 10km noteeraus 20.05, sunnuntaina 88km 3.55t

V.35 12.50t KB 278km 1.25t J VH, KP, raput 1.50t

Avainharjoitteet: ma 25min J 50min Voima + loikat ja spurtit nurmella + 5min J

pe 10km noteeraus 20.09 + retkeily Loviisaan ja takaisin opettajien rapukekkerille, Kuutamonvalossa kotiin.

la 45min J + 45min KP ja rapputreeni

su 10min J + 92km KB Söderbyhyn ja takaisin 4.10t, ei kovin pirteää meininkiä

V. 36 11.55t KB 8.50t 192km 1.15t J VH, KP, loikat + raput 1.50

ke 2.25 t maasto- KB vesisateessa

to 10km 20.21

la 45km 1.51 23,8km/h vika 30min vesisateessa

V. 37 12.45t KB 7.25t 160km 1.00t J VH 0.50t Pyöräily 45min, patikointi 2.45t

ke Multisport kilpailu Solvallan rankoissa maastoissa. 6km KB + 17km maastopyöräily+6km juoksu+6km KB. Pääsi nautiskelemaan voitosta. Sadekelillä viimeinen rullaluisteluosuudeksi tarkoitettu pätkä muutettiin KB-osuudeksi mikä sopi meille potkumiehille kuin piikki pesään. Etureidet ja pohkeet menivät aivan tukkoon.

la 3t KB 64km

su ap. 2.45t kävely 12kg:n lisäkuormalla metsässä ip 1t KB 23km

V. 38 10.05t KB 8.20t 201km 1.30t J KP 15min

ke 45km 1.49t 24,2km/h

to 30km KB-testi 1.03.30 ikävässä sivutuulessa, kierrosajat 20.48, 21.16, 21.26

la 3t KB 68km

V. 39 7.05t KB 5.50t 139km 1.05t J 0.10t KP

ti 10km 20.27

Juhlakisaan kiihdytettiin juhlavasti juosten.

su Ketkupolkkailijan juhlakisat 850m ja 30km. Hyvät kisat, tiukat taistot Hande voitti ajalla 1.03.07 VV .08, JE .09 molemmat matkat konkarin vaistolla. Kierrosajat testiin verrattuna 20.50, 21.34 ja 20.43

Kumpuileva maasto kiidätti kärkiletkaa letkeästi myötämäkeen.

V.40 11.40t KB 7.10 J 1.30t KP 30min Pyöräily 2t uinti 30min

Potkumielessä alkuviikko palauttava.

su 4.55t Loistava maastolenkki Ruotsinpyhtäälle. Tesjoen vanhan kivisillan bongauksella alkoi lenkki Väiskin aloitteesta. Väiski oli jälleen edellisenä päivänä esittänyt kysymyksen: "Ootko nyt varmasti käynyt siellä Tesjoen vanhalla kivisillalla. Silta olikin varsin hieno nähtävyys luonnonkauniilla paikalla. Sieltä reitti jatkui Marinkylän suuntaan Tesjoen uomaa seuraten kauniissa mutta tuulisessa syyssäässä. Kävin Björkbölen niemen kärjessä katsastamassa kauniita mökkimaisemia. Ahvenkoskella pidin 10min kahvitauon. Petjärven kautta potkin Jokiniemen hienon kartanon maiden kautta Viirilän avonaisiin peltomaisemiin. Kuninkaankylässä yritin oikaista Käärmekallion tietä pitkin ja ajauduin umpikujaan. Tien puuttuessa jouduin potkimaan muutamia satoja metrejä oras- ja kynnöspellolla. Oikaisun ja lyhyen jalkapatikoinnin jälkeen alkoi olla nuutunut olo ja loppumatka tuli tuttua reittiä pitkin rutiinilla.

V. 41 14.30t KB 11.45t J 1.10t KP, VH + raput 1.35t

la 2.15t maasto KB + lyhyt juoksutesti 9.22

su 2.40t KB Monninkylään, jossa pidin vartin mittaista kahvitaukoa. Alpo lupasi tulla vastaan ja pian mies potkikin ohi ja jouduin huutelemaan pysäyttääkseni vauhdikkaan etenemisen. Potkimme parikymmentä minuuttia paluureittiäni jonka jälkeen Alpo kääntyi kotiinpäin. Paluumatka tuli ilman kartanlukutaukoja vauhdikkaasti 2.30t Reitillä ehdottomasti hienoin tieosuus on Kreivilän ja Jaakkolan välissä sijaitseva Harjutie. Menomatkalle mieleeni jäi harjun lähellä pellolta nouseva aamu-usva. Syksyinen maalaismaisema ei siitä parane.

V.42 16.00t KB 12.30t noin 254km J 1.50t KP, VH + raput 1.40t

Syysloma

to-su ap. 1.10t KB, josta 10km 20.48, osittain kurainen tie i. 55min KB + 45min KP + raput

pe 5.40t KB- vaellus jälleen uusia reittejä. Porlammi- Mätkistö- Vaivala- Artjärvi- Heivatoja- Niinikoski- Ruokola- Pakaa- Pukkilan villisikatarha- Myrskylä- Muttila- Käkikoski- Koti = 110km Hain Pukkilan Villisikatarhalta uusia vaikutteita tulevan talven SIKAHEVOSVETOIHIN! Hevosia näin retkelläni lähinnä Artjärven suunnalla. Puolenmatkan krouvissa Niinikoskella ostin evääksi 200g pumppernikkeleitä, pari banaania ja mehua. i. Hieronta.

la 30min saunalenkki J

su 2.45 t flegu KB lenkki Paavalinkylästä potkin metsätietä Loviisan ampumaradan kautta Kotkan tielle. Aivan uusi reitti minulle tämäkin.

V.43 13.40t KB 10.40t J 1.15t KP, VH + raput 1.45t

ma 10km 20.46, hyvä rutistus heikohkosta ajasta huolimatta, kylmä vastatuuli paluumatkalla +2 C

pe 2.35t KB 1km Myrskylän Kiparkatin ohi ja takaisin 60km

su 3.30t maasto KB Jälleen runsaasti uusia tiepätkiä Loviisan, Pernajan ja Liljendalin suunnalla. Vika 30min melko hyydyksissä.

V. 44 10.10t KB 6.00t J 1.30t VH, KP+raput, 1t Kuivaharjoitus kelkalla, jalkojen heilutus

V. 45

ma 1.50t KB Huoltolan kolmioreitti Sport classicilla 2,2km x 10 / 8minuutin lähdöllä (4.55, 5.00, 5.06, 4.55, 5.06, 5.05, 5.06, 5.05, 5.02, 4.53) yhteenlaskettu vetoaika 50.13min. Palautusajasta 2.30min potkien ja 30 sek lepo. Viime syksynä nopein vetosarja samalla palautuksella meni yli 2 minuuttia hitaammin ja samalla viikolla vedetty sarja meni 5 minuuttia hitaammin! Hieno homma!

pe Yöllä oli ollut kunnon lumipyry! POTKUKELKKAILUKAUDEN AVAUS!!! 1.30t tielenkki Kirkonkylän raittia pitkin ja käynti Lindkoskella. Kelpo keli.

la Heräsin aamulla hiekoitustraktorin murinaan ja kävin ikkunassa katsomassa tilanteen. Kirkonkylän läpi kulkeva pääraitti Lapinjärventie oli rumasti hiekalla. Onneksi keskustan sivuteitä ei ollut hiekoitettu. Potkin aamupäivällä 1,5km:n mittaista pätkää edestakaisin 2.30t paremmissa ja liukkaammissa oloissa kuin eilen. –5 astetetta, hyvä fiilis. Huomiseksi on luvattu + 5 astetta ja navakkaa lämmintä tuulta ja kosteaa, joten en todellakaan voi käsittää hiekoituksen ja suolauksen ideaa tänään.

ti 19.11. (tekstiviesti toimitukseen) Jääkausi avattu sikahevosvetoja myötäiseen L-järven jäällä 10 * a3.20 min = 2.35 t hyvät ja kauniit olosuhteet.


Villen vinkit

Kuivaharjoittelu eli jalanheilutukset kelkan päällä tai ilman kelkkaa on erittäin hyvää lihaskunto-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitusta. Peilin tai avustajan käyttö tekniikkaa analysoitaessa on suureksi avuksi potkutekniikkaa optimoitaessa. Varsinkin pyörittävää potkua harjoitellessa on sivusta tekniikkaohjeita antava avustaja paikallaan. Ensi alkuun 15minuutinkin rupeamat kipeyttävät takareidet ja lonkan koukistajat.

"Yliliikkuvuusharjoitteet" on hyvä tehdä ilman kelkkaa. Jalkojen heilutukset toteutetaan tällöin ottamalla molemmilla käsillä tukea sivuilta esim. puolapuista ja tuolista. Eteen ja taakse pitää jäädä tyhjä tila, jotta jalkaa voidaan heiluttaa mahdollisimman laajasti eteen ja taakse. Sopivat toistosarjat ovat esim 3 x (20 O + 20 V) heilutusta maksimikaaressa. Sivusuunnan heilutukset tukevat mukavasti lonkan liikkuvuutta. Sama määrä soveltuu sivusuuntaan tehtäviin sarjoihin. Kuivaharjoitteissa on verryttely erityisen tärkeää venähdysten ennaltaehkäisemiseksi.


Amerikan halkipotkut

Kesällä Jim Delzer potki USA:n mantereen pohjoisten osavaltioiden halki reilussa kuukaudessa. Jo aiemmin Coloradon osavaltion halki potkinut Dan Nielsen lähti marraskuun alussa rikkomaan pohjanoteerausta eteläistä reittiä pitkin. Danin odotetaan saapuvan Atlantin rantaan tämän Kepostin ilmestymisen aikoihin. Seuraa taipaleen etenemistä ennätysyrityksen omalla nettisivulla. Siellä voit myös kannustaa ja onnitella aitoa Amerikan sankaria.

Dan Nielsen starttaamassa matkaan huoltoauton ja varabaikkien kera (kuva Harald Fricker).


Lue potku-uutiset

Tuoreet tulokset ja tarinat tapahtumista löydät multiportteri Antti Lehtisen maanmainoista potkuutisista


Keponakka

Potkuttelijan ikioma ajastaika löytyy Kickbike kalenterista sekä joskus harvemmin päivittyvällä Kepon sivulta www.hut.fi/~akuusist/kepo.

Kansainvälisistä kisoista tietoa myös kv. kelkkailu- ja lautailuliiton potkusivuilla. Sivut kehittynevät talven aikana entistä ehompaan asuun.

Kepon omia kisoja ja noteeraustilaisuuksia järjestetään kelien, kiireen ja kunnon mukaan. Näistä tiukoista rutistuksista, kuten yhteislenkkien pitopaikoistakin, saat parhaiten tiedon Kepon sähköpostilistan kautta.


Liity Kepon sähköpostilistalle

Kepon sähköpostilista on potkuharrastajan oma informaatiokanava.


Potkukelkka joulupostissa

Potkukelkkaileva postitonttu potkukelkkaleiman kera kolahti Kepostin toimituksen postiluukusta.


Kepostin kasaaminen perustuu potkuharrastajien avustuksiin. Tähän numeroon joutui keportteri panemaan turhan paljon omiaan joten lähetä sinäkin juttua tai kuvia vaikka omista potkuretkistäsi toimitukseen.