KEPOSTI

numero 5 lokakuu 2002

Potkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille


Ensijään potkut

Potkukelkkakausi päästiin avaamaan ennätyksellisen aikaisin Kepon perinteisellä potkustadionilla Luukin Halkolammella jo 21. lokakuuta.

Kesäterä oli hiottava välineistä.

Peilijää kantoi keppoisan kelkkailijan.

Kelkkarata kiersi kautta rantain.

Päivän viime säteet vauhdittivat verryttelyä.

Kauden avausstartti vakavoittaa kovanaamatkin.

Alkumatkasta ihailtiin vedenalaisia maisemia.

Illan hämärtyessä Ville ja Jan iskivät vauhtia vuorotahtiin.

Voittajasta ei ollut epäilystä kun Alpo ohitti kaikki kilpailijansa kierroksella, Hannun jopa useammalla.


Otteita Ketkupolkkailijan päiväkirjasta syksyllä 2002

Ketkupolkkailija Ville Vickholm on jälleen kirjannut potkujaan ylös syksyn mittaan.

v.34 Helsingin EC-kisojen jälkeinen viikko palauttelua

ma Lepo
ti 1t kevyt KB 21km tosi väsynyttä
ke 40min jäykkää juoksua
to 1.30t KB
pe i. 50min J
la 1.15t KB
su 1.45t KB maastossa. Seurasin vanhaa Helsingin valtatietä Kimonkylästä Elimäen suuntaan. Tie on nykyään todellinen kinttupolku, joka soveltuu moottorikäyttöisistä ajoneuvoista parhaiten maastoauto- ja traktorikäyttöön. Reitin korkein kohta eli Rappukallion nousu on ihan mainio maastonousu ja reittiä olisi ollut mielekkäintä ajaa uudella XC- Kickbikella. Sen verran röykkyisiä alamäet olivat.

v.35

ma i. 1.05t KB testi-10 20.09, Kuckubacken 3.07
ti 15min J + 1.15t KB maastossa
ke 45min J + 30min KP
to 45km KB Loviisaan 2t

Alpon kierrokset näyttivät vaivattomilta.

pe 30.8 i. klo 19 2.15t KB, josta 2t REIPPAASTI Alpon peesissä Paloheinän rullahiihtoradalla. Alpohan teki legendaarisen ME- suorituksen 517km / 24h. Aamuyöstä kävin Porvoosta käsin uudestaan kannustamassa Alpoa ainutlaatuisessa suorituksessa.

Paras potku radan jyrkässä kohdassa?

la 45min J
su i. 34km KB 1.27t

v.36

ma 1.15t KB Testi-10 20.17 (Kuckubacken 3.08) + TB-mäki 2.01
ti 45min J
ke 1.51t KB 44,5km Loviisan lenkki, hyvä fiilis
to 1.30t KB hiekkateitä
pe 35min J + 35min KP, hyvä fiilis
la ip. 2.55t KB- lenkki Varsinais-Suomessa Lieto- Lieto as.- Paattinen - Vahto - Rusko - Lieto = 61km Tuulisessa mutta lämpimässä kelissä kiva fiilis.

su a. 1.15t KB Turun Hirvensalossa

v. 37 Tsekin Rollo-liigan Sumavan kisat

ma 1t KB Testi-10 20.15 (Kuckub. 3.13)
ti 40min reipas J
ke 1.25t KB 30km + 20min KP Varasin Finnairin äkkilähtölennot Muncheniin. Innostuin Sumavan kisoista, kun Belgian osakilpailuun ei ollut sopivia halpoja lentoja ja Tomas Porthin oli lähdössä Munchenistä Sumavaan.
to 1.05t KB Kevyehkö

pe 13.9. 7.50 aamukoneella Muncheniin. Kone oli lähes tyhjä matkustajista. Liekö syynä päivämäärä vai mikä? Munchenin lentokentältä jatkoin kätevästi matkaani paikallisjunalla Gautingiin Porthinien luo. Iltapäivällä teimme Tomaksen kanssa mukavan Gauting sightseeing-lenkin katsastaen lenkkivauhdilla Tomaksen hienon reilun 5km:n mittaisen KB testiradan.

la Hyvin nukutun yön jälkeen sain matkustaa Tomaksen ja Annikan kyydissä Gautingista Tsekin Sumavaan. Matkaa oli reilut 200km. Tsekin puolelle saavuttaessa varsinkin sivutiet muuttuivat erittäin huonopintaisiksi ja kilpailukeskusta kohti ajettaessa kävi rengasrikkoriski useaan kertaan mielessä. Itse kisareitti osoittautui kuitenkin aivan mainioksi tieksi. Olo oli hermostunut kuten niin usein ulkomailla kilpaillessa. Kaikki Tsekin kärkipotkijat olivat 26km:n kisan starttiviivalla. Petr Pestan ei alunperin ollut tarkoitus osallistua opiskelusyistä johtuen kisaan, mutta kuultuaan minun tulevan Suomesta saakka mukaan hänkään ei voinut olla osallistumatta. Keli oli kolea.

Loivaan laskuun lähtenyt kilpailu alkoi omalta kannaltani ylivauhtisesti. Lihakset olivat pahasti hapoilla heti alussa. Ensimmäisen risteyksen jälkeen noin 5km:n kohdalla olin jo vaikeuksissa kun vastatuuli- ja ylämäkivoittoinen pitkä puolituntinen osuus alkoi. Ladislav Provod, Petr Pesta ja Tomas Porthin karkasivat vääjäämättä minulta ja Michal Pestalta, joten jäin kamppailemaan epäkiitollisesta neljännestä sijasta. Matkan taittaminen oli tosi vaikeaa eikä potkuelimistöni potkinut kunnolla. Alun maitohapoista en palautunut kunnolla missään vaiheessa. Pitkän nousuosuuden päällä Michal oli minua 15m edellä. Pitkän suht mutkaisen laskuosuuden jälkeen ero oli revennyt sadoiksi metreiksi ja tajusin etten enää pysty Michalia potkimalla saavuttamaan. Ladislav oli karannut omille teilleen, joten Tomas ja Petr taistelivat kovan henkisen mittelön kunnes Georg tuli tervehtimään Petriä ja Tomas sai ratkaisevan hajuraon.

su Sunnuntaina oli parempi päiväni. Erittäin raskaan 7,9km:n ylämäkiaika-ajon jaksoin taistella täysillä ja saavutin toisen sijan 37sek hurjakuntoisen Ladislavin jälkeen. Tomas teki myös mainion suorituksen sijoittumalla kolmanneksi vain kuusi sekuntia minua hitaampana. Kisa käytiin koleassa + 10 C lämpötilassa. Talvitrikoot olivat toimivat kyseisessä kelissä. Oli onnenpotkuni ettei Belgian suuntaan löytynyt lentoja. Belgian EC- osakisahan oli täydellinen fiasko osallistujaluvultaan ja myös järjestelyiden osalta. Sumavan kisaa voisi mainiosti verrata johonkin kansalliseen pyöräilykisaan Suomessa. Ilmapiiri Tsekin Rolloliigassa on erityisen hieno ja kodikas.

v.38

ma 40min J hieronta
ti Lepo
ke 1.30t KB

Jan voitti Kepon kympin kisan.

to 15min verr. Riipilän Kepo- 10 20.08 Hävisin Jan Elmgrenille 20sek. Alpo kärsi rengasrikon vähän ennen kääntöpaikkaa ja Hannu hyytyi vähän kääntöpaikan jälkeen + verr. = 1.25t Kylmä keli.
pe 0.35t J + 0.35t KP
la 2.05t KB Loviisan lenkki koleassa pohjoistuulessa, paluumatka vastaisessa
su 1.50t mainio KB maastolenkki Porvoossa. Lenkki suuntautui Joonaksenmäen kuntoradan kautta Humlan hiihtomajalle, sieltä Holkenin lammelle ja takaisin. Reitti oli osittain erittäin hidasta lastupururatapohjaa ja aika-ajoin ylämäkiä joutui juoksemaan.

v.39

ma 1.05t KB Testi- 10 20.54, ei irronnut
ti 1.05t KB tosi flegmaattinen
ke 43min jäykkää juoksua
to 1t KB 2 x 850m TB:n mäki 2.01 + 2.03
pe ip. 30min J i. 40min KB 15km
la 40min kevyt KB kisaradan merkkaus

Lasten kisan palkinnoille oli monta ottajaa.

su Ketkupolkkailijan juhlakisa käytiin kauniissa melko tuulisessa + 15 C syyssäässä. TB:n ylämäkiaika-ajossa tehtiin myötätuuleen huikeita aikoja. Alpo oli suvereeni tehden uuden reittiennätyksen ja Richard van Camp positiivinen yllättäjä. 31km:n maantiekisassa ensimmäinen 10km mentiin lujaa 20.04, mutta Alpo oli ainoa joka pystyi säilyttämään vauhdin muillakin kierroksilla. Tapahtuma oli tänä vuonna kerännyt jopa huomattavasti aikaisempaa runsaamman yleisön mikä oli ilahduttavaa. Suomen Potkukelkkailu- ja Potkulautailuliitto perustettiin vuosien vatvomisen jälkeen kotonani. Kaikille perustamiseen osallistuneille iso kiitos! Potkitaan eteenpäin!

Maantiekisan starttiin ryhmittyi reipas joukko juhlavieraita (kuva Väiski).

Richard paransi potkuaan vielä loppukaudestakin.

Hannun potku painoi pikamatkallakin.

v.40

ma 30.9.-to 3.10. Ei mitään treeniä!
pe 35min J
la 2t mukava maantiepyöräilylenkki
su 1t 30min " "

v.41

ma 1t KB 22km + 30min KP
ti 1.55t KB
ke 2km uinti i. 30min J
to 2.05 t Pyöräily
pe Lepo

Emmi ja Heikki näyttivät potkun mallia Liikuntamyllyssä.

la yht 30min KB 2000m Hallikisa Liikuntamyllyssä Myllypurossa. Hannu kuittasi voiton normaalityyliin ennen Alpoa. Itse jäin noin sekunnin päähän.

Liikuntamyllyn kisaan starttasi mukavasti eritasoisia potkijoita.

Alpo kiskoi kärjessä muutaman tunnin takaisesta suunnistusviestin kanuunajuoksustaan huolimatta.

Hannu vyöryi vierelle viimeisellä kierroksella ammattimaisesti ilman kypärää.

su 2.35t KB Porvoo- Humla -Holken - Epoo- Ylike - Sannäs - Ilola- Porvoo

v.42

ma 1.05t KB Borgå - Wessö - Borgå
ti 30min J
ke 40min J + 35min KP ja rapputreeni
to 1.30t KB "maastossa"
pe 2.15t KB "maastossa" Porlammin suunnassa
la Muuttohommia koko päivä
su 20.10. ap. 1t hieno potkukelkkailuharjoitus Tenan- järven jäällä Rutumissa sis. 4x3x100m Jään paksuus oli 3-5cm.

v.43

ma 21.10. Ensijään kisa Espoon Halkolammella noin 26km. AK 1.03.23 VV 1.05.00 JE 1.05.01, HV -3kierr Olihan hienoa potkia kilpaa potkukelkalla 21.10.2002 Espoossa!!! Luonnonkaunista! Talvipotkimiseen tottumattomat koivet menivät jumiin. Takareidet olivat tukkeessa vielä torstainakin kisan jälkeen. Janin kanssa käyty kiritaistelukin varmasti vaikutti asiaan.

Suomen potkukelkkailuliiton puheenjohtaja Ville ja varapuheenjohtaja Jan vievät potkua pitkälle muutenkin kuin kuin ensijään kisassa.

ti 2.20t pyöräily. Hyydyin 1.30t jälkeen ja loppumatka oli voimatonta. Jalat poikki eilisestä.
ke 3t potkukelkkailunautiskelu Lapinjärven jäällä, sis. Muutamia spurtteja. Upea auringonlasku, kirkas sää, peilijää. Jään paksuus noin 10cm.
to 1.35t potkuk. matalalla teholla, järvelle oli satanut harmittavasti lunta, mutta potkiminen sujui kohtuullisen hyvissä oloissa navakasta tuulesta huolimatta + 25min KP
pe Lepo
la 42min J iltalenkki

Kommentteja

Syksy on ollut monella tapaa hieno vaikka välillä on itselläni pieni kisaväsymys painanut. Alpo teki 24 tunnin ME:n Paloheinässä ja Hannu 1000m:n ME:n Belgiassa. Olemme saaneet nauttia harvinaisen aikaisesta jäästä ja kauniista lokakuisesta pakkassäästä. Syyskuun ekskursio Tsekin Sumavaan oli erityisen hieno ja motivoiva. Suomessa järjestöasiat etenevät kaikenaikaa ja lajimme asema sai arvostusta Tsekinmaalla kun potkulautailun Euroopan mestari Marketa Stejrova valittiin vuoden urheilijaksi 180.000 asukkaan Pilsenissä. Kaikki mukaan talven potkukelkkailutapahtumiin!


Jyväspotkut

Hyvän olon messut Jyväskylässä saivat tuta potkun voimaa, kun Keski-Suomen kärkinimet kerääntyivät harvalukuisen mutta tasokkaan etelän edustuksen kera kamppailemaan kulmakunnan kovimpiin kesäpotkukisoihin.

Ahti "Pitkäpotku" Halonen ilmestyi Jyväspotkuihin uhoamaan ensi talven kelkkamaratonista.

Pitkän matkan startissa aurinko häikäisi hetken sadepilvien lomasta.

Anne Muiniekka kuittasi naisten sarjan voiton molemmilla matkoilla.

Richard van Camp on oppinut jo potkaisemaan itseään nenään.

Jan Elmgren nappasi kuitenkin miestenkin sarjan kärkisijat Vantaalle.

Potkiva kensuportteri Antti Lehtinen junaili Jyvän Olon potkut.


Lue potkuutiset

Tuoreet tulokset ja tarinat tapahtumista löydät kensuportteri Antti Lehtisen maanmainioista potkuutisista


Iloinen potkutapahtuma

Tuore isäpappa Tomas lähetti 15.10. ilouutisia eteläisestä Saksasta: "Elin Porthin syntyi eilen maanantaina 14.10 Starnbergin sairaalassa. 3490g ja 53cm. Voimme hyvin kaikki kolme."


Vantaan Veturi vetristyy

Takavuosien maineikas potkukelkkailuseura pääkaupunkiseudulta on saanut uutta potkua uinuvaan toimintaansa, kun Piispankylässä asuvat Anne Muiniekka ja Jan Elmgren päättivät liittyä kotikaupunkinsa seuraan. Kepostin toimitus toivottaa vauhtia Vantaalle.


Keponakka

Potkuttelijan ikioma ajastaika löytyy Kickbike kalenterista sekä joskus harvemmin päivittyvällä Kepon sivulta www.hut.fi/~akuusist/kepo.

Kansainvälisistä kisoista tietoa myös kv. kelkkailu- ja lautailuliiton potkusivuilla.


Kepolle uusi sähköpostilista

Kepon sähköpostilista on potkuharrastajan oma informaatiokanava. Se on uudistunut lokakuussa. Nyt voit liittyä listalle osoitteessa groups.yahoo.com/group/kepo-list. Jos olet aikaisemmin ollut kepo-listan jäsen niin sinun pitäisi olla saanut tietoa muutoksesta myös sähköpostitse.

Koska porukkaa on ollut viime vuosina vaikea saada kokoon samaan paikkaan samaan aikaan, kokeilemme tästä syksystä lähtien järjestää Ketkupolkan sääntömääräiset kokoukset uuden yahoo-ryhmän avulla. Näin toivottavasti saamme enemmän ääniä päättämään miten seuramme toiminnan halutaan kehittyvän jatkossa. Ole listalla niin pääset vaikuttamaan potkun edistymiseen.


Kirjoita tai kuvita Kepostia

Kepostin kasaaminen perustuu potkuharrastajien avustuksiin, joista ketkutellen kiitämme. Lähetä sinäkin juttua tai kuvia vaikka omista potkuretkistäsi toimitukseen. Joulukepostin 6/2002 aineistopäivä on 15.12.


Muista maksaa seuran jäsenmaksusi

Kepon jäsenmaksut vuonna 2002

aikuiset8 Euroa
nuoret alle 18 vuotta ja opiskelijat3 Euroa
koko perhe15 Euroa
kannatusjäsen 100 Euroa

Jäsenmaksujen eräpäivä oli 15.4.

Pankkitili Ketkupolkka ry. Nordea 142650-82829