KEPOSTI

numero 2 huhtikuu 2002

Potkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille


Hiekkaa hankeen ja henkeen

Vaikka voimassaolevien potkukelkkailun kilpailusääntöjen mukaan radalla oleva hiekka ei estäkään kilpailemista, tekee teiden hiekoittaminen monen käytännön potkuttelijan taipaleen taittamisen perin tuskaiseksi ja voi olla että kelkka jää kävelyttämättä kellariin. Kevätauringon sulattaessa jään ja lumen kevyen liikenteen väyliltä tekee mieli vaihtaa kulkupeli Kickbikeen, vaan potkupa ei tunnu kesäisen kimmoisalta vaan luistaa jalan alla pyörivien hiekanjyvästen laakeroimana.

Hiekoituksen haitat eivät suuntaudu pelkästään potkuharrastajiin, vaan niistä kärsii koko kaupungistunut kansakunta. Sulavan potkupolanteen alta paljastuva hiekoituspöly heikentää ilmanlaatua taajama-alueilla, ei vähiten pääkaupunkisudulla. Yksistään Helsingin kaupungin n. 1300 katukilometrille levitetään normaalitalven aikana 60 000 tonnia hiekkaa ja sepeliä. Kevään koittaessa pois siivottava hiekka narskuu hampaissa ja kirvelee silmissä. Hiekoituspöly voi aiheuttaa myös silmätulehduksia.

Vantaalla hiekoituspölykausi kestää yleensä neljästä kuuteen viikkoa. Tiet yritetään saada kertaalleen puhtaaksi vappuun mennessä, kertoo ylitiemestari Jorma Ranta. Katujen varsinainen peseminen voidaan aloittaa kun ilman lämpötila kohoaa pysyvästi nollan yläpuolelle. Parhaita pesukelejä ovat lämpimät tihkusateiset päivät.

Suunnittelija Teemu Virtanen Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n ympäristötoimistosta kertoo että jo helmikuun lopussa pääkaupunkiseudulla oli hyvin hankalia pölyongelmia ennen uusia lumisateita. Turvallista rajaa ilmassa oleville hiukkasille ei ole. Niiden yhteyttä esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin tutkitaan parhaillaan.

Lähteet: Vantaan Sanomat, Alueuutiset


Potkukelkkailu huomioon kaupunkisuunnittelussa

Kaikkiin helsinkiläisiin talouksiin jaetussa vuoden 2002 kaavoituskatsauksessa on kuva jossa Töölönlahden tienoville rakennettavassa puistossa potkukelkkaillaan talvinäkymässä. Arkkitehdin vision pohjana on Anne-Maria Vierikon nappaama kuva Einari Vierikosta ja Reetta Matsista potkimassa, ei tosin pääkaupungissa vaan Kuopiossa.

Töölönlahden eteläpäähän rakennettava Makasiinipuisto on arkkitehdin visiossa potkukelkkailijain talviparatiisi.

Helsingin kaupungin kaavoituskatsaus löytyy myös kaupunkisuunnitteluviraston sivuilta.

Potkutaidetta

Ketkupolkkailijan innoittamana ala-asteen oppilaat taiteilivat näkemyksiään potkulaudoista.

Katri Mänty 7 v

Niklas Nordenswan 9 v

Jos sinulla on omia potkutteluun liittyviä kuvia tai piirroksia, lähetä ne Kepostin toimitukseen piristämään seuraavia numeroita.


Otteita Ketkupolkkailijan päiväkirjasta kevättalvella 2002

v.7 Suhthyvää treeniä ja SM-kisojen alustusta. 11.20t + 4.30t kolausta

Ma 11.2 2.10t potkuk järvellä peruskuntonautiskelu loisto-oloissa, tosin normaalijalaksilla i. Hieronta

Ti 35min J lunta satoi, loistojääolot meni

Ke 1.35t potkuk "kevyt VL" hyvä jääkeli auratulla tiellä järven takana.

To ip. Lehdistötiedotteen duunaus. Pikkuserkkuni Henrik Lund otti digikameralla kuvia joista valitsimme parhaan potkuposeerauskuvan tiedotteeseen. Radan mittausta + kolausta sis. n.15min J i. 35min J

Pe ip. Lehdistötilaisuus Hotelli Hanhessa, paikalla Loviisan Sanomat, Borgåbladet, Östra Nyland, ElimäenSanomat ja Kouvolan Sanomat i. Valokuvaposeerausta jonka jälkeen radan duunausta + 1.30t potkuk sis 3 x 1035m kisaympyrällä 2.22, 2.18, 2.17/ 6min potkupalautus.

La radan aukikolaus = 1.15t 2.10t potkuk sis 10 x 1035m (2.32-2.18)/ 2070m potkupalautus. Keli liukastui lopussa. i. 30min J saunalenkki

Su 4.10t jäällä radan duunausta + potkutreeni sis. Noin 10 x 250m lumet suli jäältä auringonpaisteessa ja lämpimässä tuulessa. Kummisetäni Eero Lehtola oli traktorin kanssa jäällä auraamassa kisarataa. Nyt pikamatkan suorakin hahmottui.

v. 8 SM-kisavalmisteluja ja hermoilua sääolojen kanssa 6.45t

Ma a. 8.50 2.20t potkuk järvellä hyvissä oloissa melko sankassa sumussa. 1t verr + 2 x 1035m(2.16) + 20min verr + 5060m saarten ympäri, ensijäänmaratonin kisarundilla aika11.39. + verr ip. hieronta

Ti Auraushommia Olin itse traktorin ratissa liikunnanopettajaeläkeläinhävittäjälentäjä Heikki Hämäläiseltä lainaamallani avotraktorilla jossa oli ketjut alla. Kun välinemies oli ratissa niin bensa pääsi loppumaan kahdesti. Traktorilla ajaminen osoittautui yllättävän rankaksi hommaksi.

Ke ap. VPK yritti jäädyttää rataa. Kova pohjoistuuli heitti lunta radalle ja maalisuorasta tuli muhkurainen. Soitin Loviisan tekniseen toimeen ja onnistuin sopimaan traktori-jäähöylä-lumilinko-vesisäiliöyhdistelmän lainaksi. i. 50min J

To ap. Haimme Lehtolan Eeron kanssa traktoriyhdistelmän Loviisasta. Saimme perehtyä jäänteon saloihin ja tutustua läheltä partateränteräviin jäähöyliin. Eero kävi jäämestarin pikakurssin, teki muistiinpanoja sekä ajoi traktorin Lapinjärvelle. Hotelli Hanhen jalasten päällä oleva pilkkisalonki siirrettiin maalipaikalle. Traktorin etupyörät menivät jäästä läpi mutta pienten pähkäilyjen jälkeen traktori sekä salonki saatiin onnellisesti siirrettyä. i. 16.45 pääsin testailemaan loistavan hienoa höylättyä rataa. 1t potkutreeni sis. 5 x 200m + 1kierr 2.17 + 4 x lähtökiihdytyksiä (15potkua)

Pe "Lepo" ap. Eero jäädytti kisaradan. Vettä saimme TB:n alakerrasta ja paloasemalta. ip. Alpo saapui avustamaan lähtölistojen ja numeropussien duunauksessa. Rantalan Pentti haki tuulimittarin Loviisasta ja kuskasi Eeron kotiin Loviisasta kun traktori oli palautettu. Myöhään illalla saapuivat kovan lumimyrskyn saattelemina Vaasan pelimiehet Markus Holmlund ja Kari Puska. Olivat kuulemma joutuneet ajamaan Vaasan moottoritiellä viittäkymppiä. Yö meni levottomasti nukkuen lumimyrskyn vinkuessa nurkissa.

La Seitsemän pintaan puhelin herätti meidät. Sture Nygård soitti ja kysyi tarvitaanko radan linkousta. Tuoremehulasillisen jälkeen lähdimme Alpon kanssa katsastamaan tilanteen. Linkous oli enemmän kuin tarpeen. Kisapäivänä Sture olikin traktorin kanssa kisaradalla linkoamassa kiitettävästi useaan otteeseen. Kisat menivät olosuhteisiin nähden kiitettävästi ja tapahtuma sai varsinkin aktiivipotkijoilta kiitosta. Kympillä tosin oli kierroslaskun suhteen pieniä ongelmia varsinkin naisten sarjassa. Suotakoon se ensikertalaisille anteeksi. Aikataulu venähti hiukan ja huonossa kelissä yleisömäärä pysyi suht vakiona kun porukkaa tuli ja meni. Jotain osviittaa kokonaisyleisömäärästä antaa kuitenkin Lions-veljien myymät 400 grillimakkaraa. Tiedotusvälineissä tapahtuma näkyi hyvin. Teksti-tv:ssä tehtiin potkukelkkailuhistoriaa kun potkukelkkailulla oli tulospalvelussa koko sivu käytössään. SM-kisoista oli tulokset tai juttu ainakin seitsemässä eri sanomalehdessä. Mestaruudet menivät mukavasti jakoon eri henkilöille Janin voittaessa 10000m ja Hannun 200m.

Itse pääsin yllättämään viestissä Kepon kakkosjoukkiossa.

Ngugi vei Kepo ykkösen viestissä paukusta piikkiin ja kakkosen Mago joutui antamaan heti hiukan hajurakoa.

Viesti sai dramaattisen käänteen vikassa vaihdossa kun ykkösen Alpo ja Hannu runttasivat toisensa kanveesiin ja kumosivat vielä kelkkansakin.

Hannun korjaillessa kalustoaan hangesta Ville viiletti ohi vieden Kepo kakkosen turvallisesti karkuun ykköseltä.

Su LOISTOSÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ 15min verr J + 20min potkuk. ip 1t luisteluhiihtoa

Ville ja Karoliina palauttelulenkillä SM-kisan jälkeisenä aamuna.

v.9 Palautteluntapaista ja BALCKI! 8.55t

Ma Lepo, väsyttä! Hieronta

Ti 10min J+ 30min kolaus + 40min potkuk + 10min J

Ke 35min J + 30min terävä kuntopiiri

To 1.35t potkuk. loistotieoloissa Loviisan tiellä 27,5km

Pe 45min hiihto verr

La Alpon suvereenia hallintaa ja ylivoimaa Balckilla. Vetäisi animaaliseneläimellisesti toisen puolikkaan 6 minuuttia kovempaa kuin ensimmäisen. Loppuaika 3.48.40. Oma oljenkorteni oli Hannu Vierikon(4.09) hyytyminen jolla saavutin ehkä talvikauden parhaan saavutukseni ja SM-pronssia ajallani 3.56.37 Jan oli hienosti hopealla 3.53.52 ja Hannukin kaatui saappaat jalassa peesattuaan hurjakuntoista Kuusistoa äärirajoillaan 20km. Seitsemän miestä maaliin, viides Antti Lehtinen omalla ennätyksellään, samoin kuudentena Markus Holmlund ja seitsemäntenä Jaakko Kalo.

Ketkupolkkailijalla on kaikkien aikojen kovin noteeraus Viktor Balck 100 km kunniataulukossa.

v.10 Palauttelua ja MM-valmistautumista. 7.45t

Ma 30min uinti + hieronta

Ti 1.05t luisteluhiihtoa

Ke 40min J

To 1.25t potkuk teillä, hieno talvikeli

Pe 1.30t luisteluhiihtoa

La 40min J+ 0.55t tiukka KP + raput

Su 1.00t luisteluhiihto, josta 8km kilpailu 21.30min tappiota voittajaan 1.42.

v.11 Talvikisojen periaatteelinen päätös, Multian MM-kisat

Ma 1.10t potkuk i. hieronta

Ti 25minJ saunalenkki

Ke ip. 1.15t Kirkkotiellä 22km, toinen meno 15.27, kohtuu keli, hyvä tunne!

To 1.25t potkuk loistokelissä tielenkki

Pe 40min kevyt luisteluhiihto

La Heikkoja esityksiä henkilökohtaisesti

Su Heikko esitys henkilökohtaisesti. Alpo vei valtikan.


Talvikauden 2001-2002 summa summarum

Alpo Kuusisto on vienyt tänä talvena pitkien potkumatkojen valtikan viimevuotiselta valtiaalta Jan Elmgreniltä. Alpo voitti tänä talvena Kepo-yön maastokisat, KEPO-HEPO- maratonin, Jyväskylän puolimaratonin, Victor Balckin muistokilpailun sekä Multian MM-maratonin.

Wanha mestari Hannu Vierikko on kunnostautunut erityisesti lyhyillä matkoilla voittaen 200m:llä Suomen ja maailmanmestaruudet sekä 2000m:llä maailmanmestaruuden ME-ajalla. Lisäksi Hannu voitti tiukalla loppukirillään ensijäänmaratonin Lapinjärvellä kauden kärkiajalla.

Jan Elmgrenillä on plakkarissaan 10000m:n SM-titteli joka jäikin yllättäen miehen ainoaksi henkilökohtaiseksi voitoksi tänä talvena. Ville Vickholm kunnostautui jälleen kerran lähinnä vähemmän tärkeissä kisoissa. Voitot tulivat Fäboda-sparketissa Pietarsaaressa (Alpon skalppi) sekä Siljan Simmetissä. Mainittakoon myös että "viesteihin erikoistunut" Ville potki kaksi kertaa mestariksi Kepon kakkosjoukkueessa.

Kympin Suomen mestari Jan heräsi kisan jälkeisessä aamusumussa kolaushommiin.

Kuortaneen Kuntoa edustava Anssi Lehtinen teki historiaa sijoittumalla kolmanneksi MM-maratonilla päättäen täten vuodesta 1994 jatkuneen Ketkupolkan maratonin kolmoisvoittohegemonian. Tomas Porthin voitti 2000m:n MM-hopeaa ja potki Weissenseella 10000m:n kauden kärkiajalla kaikkien aikojen tilaston kakkoseksi. Lisäksi Tomas oli suvereeni kauden ainoassa potkulautailun hallikisassa Botniahallissa. Antti Lehtinen on ollut mitalimiehenä molemmissa 200m:n kisoissa. Niin ja Esa Mononen potki wauhdikkaasti viestimaailmanmestariksi 15 vuoden yrittämisen jälkeen. Väinö Nurvo on hallinnut 45-vuotiaden sarjaa.

Naiset ovat jälleen kerran osallistuneet ainoastaan arvokisoihin, tosin eivät Balckille.

Naisten 2000 metrillä Auli Suomalainen kipitti karkuun vähemmän potkineilta.

Naisten viestissä Multialla oli sen verran tungosta että vaihdossa nähtiin takavuosien kaltaista kolarointia, vaikka nykysääntöjen mukaan kelkkaa ei vaihdetakaan viestikapulana.

Auli kruunasi Multian kisaurakkansa potkimalla maratonin maaliin ylhäisessä yksinäisyydessä.


Ketkupolkkailijan itsetutkiskelu

Mikä meni pieleen? Itse en ole miettimisestä huolimatta löytänyt vastausta. Viimekesänähän olin elämäni potkukunnossa Solvallan maratonilla. Löytyisiköhän potkukolleegoiden antamasta seuraavanlaisesta analyysistä totuus?; "Liikaa potkutreenejä! Liian vähän muuta palauttavaa treeniä! Liian kova kokonaisrasitus kaikki muu riuhtominen (SM-kisajärjestelyjen päävastuu) huomioiden! No, marraskuun viikosta 45 alkaen on potkukelkkailua kertynyt tähän päivään 24.3. mennessä 128.50t ja KB treenejä 15.40t Jos tuo noin 129 tuntia potkukelkkailua arvioidaan hitaiden maastokelien ansiosta keskivauhdiltaan 17km/h niin kilometrimäärä on 2193km. Päälle tulee tietysti vielä vähät juoksulenkit ja kuntopiirit sekä pikkuhiihtelyt. Talvikelkkailumäärä on henkilökohtainen ennätys. Muut huippukelkkailijat ovat ainakin päässeet parempiin tuloksiin vähemmällä potkimisella. Muuten henkilökohtaiset treenimääräni ovat kokonaisuudessaan olleet esim. viime kautta pienemmät. Hyviä jäätreenejä ja -kisoja on kaikilla kärkikelkkailijoilla ollut liian vähän huipputulosten saavuttamiseksi. Oma arvioni on että sikakovia potkutreenejä olisi voinut olla enemmän kokonaispotkumäärään nähden , mutta potkukelkkailua muuten vähemmän. Talvipotkukelkkailu poikkeaa ilmeisesti juuri rajuutensa, olosuhteiden ja lihasrasituksensa suhteen kesäpotkulautailusta ja kokonaispotkuharjoitusmäärien olisi oltava pienempiä. Multian kisojen jälkeen on tullut 4 päivää täydellistä palauttelua ja nyt on pikkuhiljaa kevätfiilikset löytymässä. Kansainvälinen kesäkilpailukalenteri innostaa yrittämään! Jospa vaikka "hyvä" määrällinen talvitreeni poikii hedelmiä kesällä.


Otteita Alpon harjoituspäiväkirjasta

4 viikkoa treenejä Villen Vinkkien rinnalle alkaen 23.2.-02. Tämä harjoittelu ei ole tarkoitettu ohjeeksi optimaalisesta valmentautumisesta. Näinkin voi tehdä potkukunnon pahemmin kärsimättä.

la SM-kisat yhteensä 25min kisavauhtia + 20min verryttelyä

su lepo

# alkuviikosta flunssassa joten treeniä koko viikolla yhteensä 45min

ma multisport-kisa: juoksua, pyöräilyä ja hiihtoa 2.30 kovalla teholla

ti lepo

ke seinäkiipeilyä 0.30

to kevyttä juoksua 0.30

pe lepo

la Balck 100km kelkkakisa 3.50 ei verryttelyä ennen eikä jälkeen

su lepo

# treeniä 7.20 josta lähes kaikki kisateholla

ma kävelylenkki 0.40

ti kevyttä Kickbike potkuttelua 0.30

ke Kickbike potkuttelua 0.30 taas

to lepo

pe seikkailuhenkistä hiihtoa 3.00 , hieno kantohanki

la lepo

su hankijuoksu 2.30

# nyt harjoitusta 7.10, mutta lähes kaikki kevyttehoista

ma lepo

ti hiihtoa ja mäenlaskua latusuksilla 2.30

ke rento juoksu 0.50 + 0.20 juoksuvetoja parkkihallissa

to hiihtoa Nuuksiossa 6.00

pe lepo

la Multia MM 0.05 sprinttikisoja + 0.15 verryttelyä

su Multia MM 1.40 maratonkisa

# Torstain 6 tunnin hiihto (tehokasta aikaa) Nuuksion kantohangilla ei ollut hyväksi lauantain suorituksille, mutta ehdottomasti hauskaa.

ma lepo

ti kevyehkö juoksu+kelkkailu yhdistelmäharjoitus 2.00

ke juoksua 0.30 hiljaa, 0.30 kovaa

to potkijan kuntopiiri 0.30 + juoksu 0.40

pe potkusprinttejä 0.30

# kesänodotusinnolla tulossa ensimmäinen järkevä treeniviikko.

Kovat ja kevyet harjoitukset vuorottelevat, samoin kuin potkiminen ja muut lajit

Alpon potkuvinkit sopivat kaikille kelkkakunnostaan kiinnostuneille.


Potkijan kuntopiiriliikkeitä kolmannella

by Alpo

Potkiessa tarvitaan jalan nopeutta, kimmoisuutta ja voimaa.

Tässä lyhyt pomppuliikesarja kuntopiiriin. Lämmittele hyvin ennen näitä.

Kaikki liikkeet tehdään paikallaan, paitsi ylös-alas suunnassa, jossa liikutaan mahdollisimman paljon. Eri liikkeiden välillä voi hetken hengähtää.

  1. Yhden jalan kyykky-jännehyppy
  2. Lonkan koukistajan kiusausta
  3. potkuja pomppien
  4. kirppuhyppely
  5. rento heiluttelu

Toista kohdat 1-5 ainakin 3 kertaa.


"Saksalainen" Multialla

Multian MM kisat ovat joka vuosi todella hienot kisat. Jopa niin hyvät, että olen tullut jo toisen kerran peräkkäin Saksasta lentäen kisoja varten. Yksi Suomen ja Saksan eroista on, että Suomessa on selvästi kesä- ja talvikausi, kun täällä Saksassa taas on enemmän tai vähemmän ympäri vuoden Kickbike kelit. Kesällä on vaan paljon mukavammat olosuhteet. Tänä talvena pääsin sentään muutaman kerran ihan melkein kotoa potkimaan potkukelkalla. Kesäisin potkutiet ja säät ovat täällä eteläsaksassa niin upeat, että erikoista motivointia ei tarvita, on kertakaikkiaan todella kivaa käydä pitkillä hyvillä lenkeillä. Talvisin on vaikeampaa. Ilman lenkkiseuraa, pimeässä ja kylmässä on iltaisin ankeaa potkia lenkkiä. Silloin tarvitaan porkkanan, jottei talvesta tulisi laiskottelukausi. Porkkanani on ollut Multian kisat. On kivaa vetää kova intervallitreeni kerran viikossa, kun Multian 2000m ja sen jälkeinen sauna on mielessä.

Multialla yhdistyy usea juttu jota täältä kaipaan. Ne jutut ovat POTKUKELKKAILU hyvällä jääbaanalla, hyvät kisat joissa on tunnelmaa, kova vastus (koko KePon ykkösnyrkki ja muut kovat), Suomalainen luonto, hyvä SAUNA, yhdessäolo. Itse kisat menivät suurinpiirtein odotetusti. Kahdella sadalla olin neljäs, kahdella tonnilla, joka on jo monta vuotta ollut paras matkani, olin toinen. Kahdella tonnilla olin vähän turhan varovainen kurveissa, koska olin viestissä kaatunut kurvissa. Toki olin kaatumisen jälkeen terottanut jalakset paljon paremmin ja jääkin oli siitä pehmennyt huomattavasti. Hande pääsi ylivarovaisuuteni takia liian helposti karkuun. Arvaan kuitenkin, että optimisuorituksella sija olisi todennäköisesti ollut sama, aika vaan vähän parempi. Vierikko on yleensä viimeisillä metreillä kuitenkin ne ratkaisevat senttimetrit edellä.

Miesten 2000 m ei houkutellut tänä vuonna turhia osanottajia.

Alpo pääsi piikkiin kahdella tonnilla vain alkukiihdytyksessä mutta maratonilla sija säilyi maaliin asti.

Ekan kierroksen jälkeen letka oli vielä kasassa.

Tomas ja Hannu laittoivat kuitenkin letkan venymään.

Tomas ei jaksanut iskeä ihan koko matkaa ihan tarpeeksi kovaa vaikka alittikin entisen maailmanennätyksen.

Hannu säilyi voittamattomana 2000 metrin matkalla tekaisten jo kauan odotetun uuden maailmanennätyksen.

Maratonilta odotin oikeastaan enempää kuin kuudennetta sija yhdeksän minuuttia kärjestä. Jääpotkukelkkasprintit ovat kuitenkin sen verran kova pala lihaksille, jotka ovat vain tottuneet huomattavasti pehmeämpään Kickbike treeniin, joustavilla lenkkareilla, että sunnuntain maratonilla erityisesti takareidet olivat jo alkumatkasta ihan kaputt. Palautumiseen kului monta päivää. Maraton oli siinä mielessä todella positiivinen kisa, että useita uusia miehiä olivat tulleet viivalle ja potkivat vielä hyvin. Taso on kovasti laajenemassa. Toivottavasti pääsen tulemaan ensi vuonnakin Multian kisoihin, ja kiitokset järjestäjille.

Tomas


Vihavuoden kyläpotkut

Hienoja perinteisiä kyläkelkkakisoja järjestetään harmillisen harvoin. Vielä harmillisempaa on se, että yksi parhaista on jo parina vuonna osunut Kuopiossa järjestettävän 100 km SM-kisan kanssa samaan aikaan, minkä takia kovimmat potkumiehet suuntaavat jalaksensa laveammille luistinurille. Kepon alkuaikain konkareista kuitenkin Tokke, Sami, Ngugi ja Keportteri matkasivat Hämeen sydänmaille Hauhon ja Luopioisten rajalla sijaitsevaan Vihavuoden historialliseen myllytaajamaan, jonka aktiivinen kyläyhdistys on jo useana vuonna pitänyt potkukelkkakisoja yhtenä talvitapahtumansa vetonauloista.

Pääkisana järjestettiin perinteisesti maastokymppi. Osittain hiekkaisen pöpperöisellä mutta valtaosaltaan luistavan polanteisella reitillä Ngugi viiletti odotetusti vinhaa vauhtia voittoon ja otti jo toisen kiinnityksen kiertopokaaliin.

Letkeätunnelmainen kyläviesti oli suosituin potkukisa osanottajamäärän perusteella. Moni kylänmies ihmettelikin kuinka kovaa urheilua kelkkailu on. Puolentoista kilometrin osuus kun pani hikoilemaan ja hengästymään pahemmin kuin miesmuistiin. Viestissä Kepolanperän kylätoimikunta nousi voittoon loppuosuuksilla Ngugin ankkuroimana.

Kisadebyytissään seuramme kassööri Sami johti pitkään jokamiesluokan potkukelkkakilpailua Vihavuodessa mutta letka rynnisti viimeisessä nousussa hurjaan kiriin ja tyrmäsi Kepon haaveet kaikkien sarjojen voitosta.


Perinteinen potkukelkka Lapinjärvellä

Moni puhuu perinteisestä potkukelkasta tarkoittaessaan ESLAn tavallista peruskelkkaa, joka on perusrakenteeltaan samankaltainen kuin Oskari Terhin v. 1900 värkkäämä ensimmäinen rautajalaksinen potkukelkka. Tänä vuonna SM-kisoissa Lapinjärvellä nähtiin kuitenkin häivähdys vieläkin kauempaa kelkkailun kulta-ajoilta.

Rutumin kartanon yli satavuotias raudoitetuin puujalaksin varustettu menopeli esiintyi edukseen SM-jäällä.

Onkohan tämä kuva 1800-luvun lopulta ?


Lue potku-uutiset

Tuoreet tulokset ja tarinat tapahtumista löydät multiportteri Antti Lehtisen maanmainoista potkuutisista


Keponakka

Potkuttelijan ikioma ajastaika löytyy Kickbike kalenterista sekä joskus harvemmin päivittyvällä Kepon sivulta www.hut.fi/~akuusist/kepo. Kepon sivut uudistuvat lähiaikoina, pysy hollilla !

Kansainvälisistä kisoista tietoa myös kv. kelkkailu- ja lautailuliiton potkusivuilla.

Kepon omia kisoja ja noteeraustilaisuuksia järjestetään kelien, kiireen ja kunnon mukaan. Näistä tiukoista rutistuksista, kuten yhteislenkkien pitopaikoistakin, saat parhaiten tiedon Kepon sähköpostilistan kautta.


Liity Kepon sähköpostilistalle

Kepon sähköpostilista on potkuharrastajan oma informaatiokanava.


Kirjoita tai kuvita Kepostia

Kepostin kasaaminen perustuu potkuharrastajien avustuksiin, joista ketkutellen kiitämme. Lähetä sinäkin juttua tai kuvia vaikka omista potkuretkistäsi toimitukseen. Kepostin 3/2002 aineistopäivä on 15.5.


Muista maksaa seuran jäsenmaksusi

Kepon jäsenmaksut vuonna 2002

aikuiset8 Euroa
nuoret alle 18 vuotta ja opiskelijat3 Euroa
koko perhe15 Euroa
kannatusjäsen 100 Euroa

Jäsenmaksujen eräpäivä on 15.4.

Pankkitili Ketkupolkka ry. Nordea 142650-82829