KEPOSTI

Potkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille numero 1 tammikuu 2000


Potkukelkkailun vuosituhat on alkanut !

Missä olit milleniumin vaihtuessa? Tunnetko piston kepomassatunnossasi? Ketkupolkan ydinjoukko aisti tämän merkittävän hetken Kicksparkin jääjalaksilla seisten ikimuistoisen katuratakisan päätteeksi radan luistavalla jäällä Kuopiossa.

Kilpailijoiden vauhdista ja rajusta taistelusta ihastuneen savolaisyleisön palvonnan kohteeksi olisi toki mahtunut vielä muutama keppoisampikin ohjastaja; nyt kun saattoi sivulliselle Villen kilpailuilmeen nähneelle jäädä lajista se käsitys ettei se sovellu lapsille, naisille tai muuten vähävoimaisille.

Useissa vähäisemmissäkin lajeissa on valittu vuosisadan urheilija. Olisiko Kepostin lukijakunnalla kiinnostusta aloittaa keskustelu mahdollisista valintakriteereistä. Entäpä mitä mieltä ollaan jatkossa mahdollisesti valittavasta vuoden potkukelkkailija- tittelin tarpeellisuudesta edistämään osaltaan lajimme arvostusta ja julkisuuskuvaa ja motivoimaan potkuttelevaa nuorisoamme ?

Presidentinvaalien ratkaisu on pian. Vain toinen ehdokkaista on osallistunut kunniakkaasti, kaikkensa antaen potkukelkkailukilpailuun osoittaen reipasta riskinottokykyä ja kovaa päätä rajussa kurviajossa. Vai haluammeko viimeistenkin veromarkkojemme ohjautuvan ylenpalttiseen yhteiskunnan holhousjärjestelmien kehittämiseen, kuten teiden järjettömyyksiin vietyyn luistonpoistoon ja pullan ostamiseen tekemättömien suuhun työnnettäväksi?

Tämän talven parhaat potkukelkkailutapahtumat ovat vasta edessä. Weissensee, Vikingarännet, Balckki ja Multian kisat ovat kaikki fantastisia elämyksiä myös täysillä vaan ei kovaa potkiville. Niille, joiden itsetunto ei kestä rehtiä tappiota on tarjolla iloista kuntopotkuttelua tai potkukelkkakävelyä sauvakävelyn sijaan. Siispä odotan näkeväni uusien Kicksparkkien ostaneita ennakkoluulottomasti mukana. Muuten ei pääse kilpailunjälkeiseen saunaan eikä voi nauttia kilpailunjälkeistä olutta.

Potkuterveisin Hannu


Vierikko vielä vanhan vuosituhannen valtias

Edesmennyt aikakausi päätettiin Kuopion keskustassa jäisellä mutta mutkikkaalla 2 km katuradalla, jossa kuulutusauton perässä verryteltiin ensin kelkkailu kaupunkilaisten tietoisuuteen. Pari tuntia ennen vuosituhannen vaihdetta vanhan ajan eliitti ryhmittyi kolmen kierroksen kisan lähtöviivalle matkustajasataman laiturin tuntumaan.

Hannun salamastartti antoi esimakua lopputuloksesta.

Tapansa mukaan sähäkästi liikkeelle sännännyt Hannu veti mukaansa koko kepon kerman, joista Tomas säntäsi ensimmäisessä mutkassa keulaan, saaden peesiinsä tiukasti vaanivan letkan.

Tomas hallitsi kisan alkuvaihteita lennokkaasti.

Mailin kohdalla Tomas alkoi osoittaa hyytymisen merkkejä, ja pian Hannu karkasi pääjoukolta ylivoimaiseen voittoon kelkanhallintaa ja jopa kurvijuoksua vaatineella paikoitellen ruuhkaisellakin reitillä.

Koko ajan jalaksilla pysytellyt Jan kuittasi kakkossijan sähäkässä loppukirissä, jossa Ville joutui alistumaan puolen ketaranmitan verran vasta aivan maaliviivalla. Tomas jäi lopulta neljänneksi ja Alpo viidenneksi ennen Väiskiä.

Hannu käänsi kelkkaansa tiukasti sivukenossa tikaten.

Ville ja Jan ottivat mutkan paljon vähäeleisemmin.

Naisten sarja käytiin kuntopotkutteluna, mukana huipuista eri määrän kierroksia kiertäneinä Anne-Maria, Karoliina, Annika ja Reetta.

Yleisöpotkuihin ja kokeiluihin vuosituhannen vaihteen tienoilla otti osaa runsaasti iloista porukkaa. Osalla potku oli tosin hieman hoipertelevan oloista, mikä ei suinkaan välttämättä johtunut Kickspark-kelkan runkoratkaisun huteruudesta. Ketkupolkka juhlisti ajanlaskumme merkkitapahtumaa julistamalla potkukelkkailun vuosituhannen alkaneeksi.


Mikä ihmeen Ketkupolkka ?

Ketkupolkka ry. on vuonna 1987 perustettu perusstadilainen potkukelkkailuseura. 1990-luvulla myös potkulautailu on tullut entistä näkyvämmin mukaan seuran toimintaan. Seuran jäsenet ovat alusta alkaen osallistuneet kaikkiin merkittäviin potkukelkkailukilpailuihin maailmassa aina Kanadaa myöten.

Ketkupolkka on myös ollut mukana järjestämässä monia merkittäviä potkutapahtumia, joista ei vähäisimpänä mainittakoon Lillehammerin talviolympialaisten viralliset potkukelkkailunäytökset vuonna 1994.

Kepostin toimitus on pannut merkille, että Kepostin postituslistalla on paljon nimiä, joita ei ole kovin monessa seuran tapahtumassa näkynyt. Kepolaisia on kuitenkin jo reilusti toistasataa, joten potkuseuraa löytyy sitä haluaville. Vaikka kyseessä on yksilölaji, siitä voi nauttia mainiosti myös porukassa.

Ketkupolkan toiminta on kaikille avointa, seuran tapahtumiin, tempauksiin ja kilpailuihin osallistumiseen ei vaadita maailmanmestarin potkukuntoa tai trikoosta pursuavaa pakaralihasta. Pikku ripaus reipasta kepohenkeä riittää!

Potkutteluharrastuksen aloittaminen on helppoa, sillä vauhtiin pääsee turvallisesti jo parin minuutin pikakurssin jälkeen. Laji ei myöskään vaadi harrastajaltaan kohtuuttoman suuria investointeja. Kilpapotkulautailijan tai -kelkkailijan varustuksen saa jo parilla tonnilla.

Potkiminen on juoksua pehmeämpää ja monipuolisempaa, mutta yhtä lailla tehokasta ja kehittävää ruumiinharjoitusta. Toisaalta, talvisille ulkoilu- ja maanteille tai rosoisille luonnonjäille potkukelkkailu sopii usein hiihtoa tai luistelua mukavammin ja turvallisemmin. Jos haluaa uutta potkua liikuntaharrastukseensa, on potkulautailu tai -kelkkailu kerrassaan oivallinen vaihtoehto kun tekee mieli lähteä lenkille.


Ketkupolkka ry.

Jäsenmaksu aikuiset 50 mk, nuoret alle 18 v. sekä, opiskelijat 20 mk, koko perhe 100 mk, kannatusjäsen 500 mk.

Pankkitili Merita 142650-82829

Puheenjohtaja Hannu Vierikko p. 3883231, 040-5723432

Varapuheenjohtaja Alpo Kuusisto p. 040-5409219

Rahastonhoitaja Sami Siirilä p. 040-5168824

Keportteri Esa Mononen Aittatie 13 B 18 00390 Hki p.5482213,040-5655993

Kepostin 2/2000 deadline 31.03.


Ketkupolkan yö

Kisa käytiin 17.12. Vantaan Kuusijärvellä vetisessä ja sohjoisessa pikkujoulukelissä 600 m radalla. Taso oli kalsean kova vaikka räntäsade ja soihtuja sammuksiin puhallellut tuuli eivät kovin monta iloista peruskepolaista paikalle houkutelleetkaan.

Jan ja Ville joutuivat ratamestaritalkoisiin Kepoyössä.

Vanha mestari Hannu piti lupauksensa mukaan muut tiukasti takanaan kun kolaamisen ja radan mittauksen jälkeen päästiin pikamatkojen makuun. Lataus kauden avauskisaan oli illan isännällä kohdallaan.

Kahdellasadalla metrillä lähetyssysteemit kehiteltiin paikan päällä, järjestys oli kuitenkin varsin odotetun kaltainen. Voittajasta ei tullut missään vaiheessa kinaa. Kepoyössä perinteisesti potkittavalla mailin matkalla kisailijat odoteltiin jopa ennätysnoteerausta, olosuhteista johtuen optimistit joutuivat kuitenkin pettymään.

Alkuillasta pahasti takkiinsa ottaneet karsiutuivat vapaaehtoisesti kympiltä, jolla nähtiin illan ylivoimaisin potkusuoritus Alpon jättäessä Hannun ja Villen räpistelemään kakkosijasta rajulla vedolla kisan puolenvälin jälkeen.

Paikkana Kuusijärven todettiin sopivan Ketkupolkan yöhön mainiosti. Kepokasteenkin voi suorittaa hallitusti avantouimarien saunarannassa. Tänä vuonna itsekukin taisi olla kisan järkeen sen verran vetistynyt, että kukaan ei kiitänyt kelkan kanssa vapaaehtoisesti uimaan.


Vihavuoden maastokymppi

Lauantaina 22.1. avattiin vuosituhannen kotimainen kelkkailukausi viuhtaisemalla railakastempoinen kympin riuhtaisu Hauhon Vihavuodessa. Paikallinen kylätoimikunta on ennakkoluulottomasti ottanut potkukelkkailun harrastusvalikoimaansa, ja vihavuosituhantiseen tapaan järjesti kodikkaan mutta kovatasoisen kansallisen maastokisan.

Nuorempi potkupolvi kokeili kelkkailun kisafiiliksiä.

Rata oli erittäin vaihteleva, sisältäen hyvin ja vähän heikomminkin luistavia kylätiepätkiä, juoksua vaatineita maastouria sekä sopivasti nietostuneen jääosuuden. Miesten kisa käytiin kahtena vitosen lenkkinä, muissa sarjoissa riitti yksi kierros. Matkaan lähti toistakymmentä kilpasarjalaista sekä epälukuinen joukko kuntoilijoita ja kylän väkeä.

Vihavuoden viivalla oli kilpasarjalaisiakin toistakymmentä

Kilpasarjassa matkaan sännättiin tiivissä rykelmässä, josta Alpo ja Ville pian erottautuivat Hannun yrittäessä rimpuilla mukana, mikä onnistuikin lähes kisan puoleenväliin saakka.

Toisen kierroksen raskaalla maastojuoksuosuudella Alpo onnistui rykäisemään pienen hajuraon Villeen, mutta tämä rynnisti lopussa parinkymmenen metrin karkumatkan kiinni. Loppusuoralla sisuuntunut ketkupolkkailija sitten näytti etteivät päiväkirjan tarinat ole tuulesta temmattuja ja jätti Alpon useamman kelkanmitan päähän. Villen voittoaika oli 28.02, mitä voidaan pitää erittäin kovana raskaalla ja ryydyttävällä reitillä.

Hannu joutui loppujen lopuksi tyytymään uransa heikoimpaan sijoitukseen potkukelkkailukilpailussa, sillä yllättävän monipuolista potkukuntoa osoittanut Jan jätti vanhan mestarin selvästi taakseen. Tomas oli kisan viides puolen tunnin alittaja. Anne-Maria puolestaan oli naisten vitosen ylivoimainen ykkönen.

Vihavuoden voittajat seuraavat taistoa jämäsijoista.
(kuvat Vihavuodesta otti Osmo Makkonen)


Onko harrastuksesi yhteiskunnan mittapuun mukaista toimintaa ?

Alpon hahmottelema mietintö kantaa huolta kansalaisten hyvinvoinnin ja työkyvyn lisäämisestä ohjaamalla vapaa-ajanviettoa hyvien harrastusten pariin.

harraste

Mietintö on tarpeellinen, sillä kulttuurissamme kansalaiset eivät ole valmiita uhrautumaan maksimaalisesti yhteisön eteen. Tämä vaatisi kaiken tarmon suuntaamista tuottavaan työhön ja työkyvyn heikennyttyä kannattavuusrajan alle, yhteiskunnasta poistumista.

liikunta

Kansantaloudellisista syistä olisi kaikkien ihmisten harrastettava joskus lapsuudessa hankitun kuntonsa ylläpitämiseksi ainakin yhtä liikuntalajia. Tämä ei sulje pois muita harrastuksia. Aikaa olisi yleishyödyttömiin harrasteisiin käytettävä kuitenkin minimaalisesti.

kestävyys

Tämän liikuntamuodon tulisi olla kestävyyslaji, sillä verenkiertoelimistön kunto on terveyden kannalta merkittävämpää kuin lihaksiston kunto ja kestävyyslajit kehittävät lihaksistoakin riittävässä määrin.

hyöty

Pääosa valveillaoloajasta tulee käyttää hyödylliseen työntekoon. Niinpä liikuntaan kulutettava aika on minimoitava. Koska kaikki kestävyysharjoitteet, toisin kuin ostoskanavaa seuraava voisi luulla, ovat likimain yhtä tehokkaita, tapahtuu ajan minimointi edullisimmin yhdistämällä liikunta ja työ.

Nykyajan työkenttä ei kykene tarjoamaan kaikille liikunnallista työtä, kuten postinkantoa. Muiden onkin käytettävä liikunta-aikansa työ- sekä muihin välttämättömiin matkoihin. Työmatkaliikunta vähentää moottoriajoneuvojen käyttöä, mistä koituu yhteiskunnalle mittavat säästöt. Tästä syystä on posteljoonienkin syytä suorittaa työmatka omin voimin.

tiestö

Moderni infrastruktuuri tarjoaa parhaat edellytykset hyötyliikuntamuodoille, joita voi harrastaa maanteillä ja kaduilla.

olosuhteet

Maamme olosuhteissa on kyettävä liikkumaan sateisessa ja kylmässä säässä sekä kustannustehokkaasti hoidetuilla liikenneväylillä.

vammat

Terveydenhoitokulujen pienentämiseksi on vältettävä vamma-altista liikuntaa. Erityisesti on huomioitava, että suuri osa kansasta on valistuksesta huolimatta lihaskunnoltaan heikkoa ja ylipainoista.

nopeus

Nykyisellä rakennuskorkeudella on asutus ja tuotanto levitettävä niin laajalle, että keskimääräinen työmatka on useita kilometrejä. Liikunnan on oltava kyllin nopeaa, jottei työmatkaan tarvittava aika tarpeettomasti ylitä päivittäisen suositellun liikunnan määrää.

värkkäys

Keskimääräinen kansalainen ei tarvitse työssään mekaanisia taitoja, joten niitä ei ole tarpeen harjoittaa. Liikunta on voitava suorittaa tuottavan työn siitä häiriintymättä, eikä se saa siten vaatia juurikaan liikuntavälineistön kunnossapitoa.

välihuomautus

Tässä vaiheessa olisi tarpeetonta jatkaa suositeltavien harrasteiden seulomista, sillä nykyiset harrastukset ovat niin heikkolaatuisia, että ainoastaan yksi on läpäissyt riittävällä marginaalilla kaikki vaatimukset.

Jatkamme kuitenkin vaatimuslistan loppuun, jotta voimme todeta onko välttämätöntä kehittää uusia, parempia harrasteita.

helppous

Heikot motoriset lahjat eivät saa estää tai haitata kansalaisen terveydestään huolehtimista. Tämän vuoksi on liikunnan sisällettävä vain helposti tai kohtuudella opittavia liikkeitä.

halpuus

Mittavat taloudelliset panostukset liikunnan suorittamiseksi heikentävät sen kannattavuutta. Koska harrastusta oletetaan jatkettavan eliniän, nousevat vuotuiset kustannukset merkittävään asemaan. Liiallista alkupääoman tarvetta on kuitenkin vältettävä, sillä se saattaa muodostua psykologiseksi esteeksi riittävään pitkäjänteiseen ajatteluun kykenemättömälle henkilölle.

sosiaalisuus

Riittävän usean kansalaisen on harrastettava samaa liikuntalajia, jotta yhdessä kokeminen voisi tarjota introvertille kansanluonteelle virikkeitä sosiaalisiin kontakteihin. Ehto näyttää toteutuvan lopullisen harrastusjakauman ollessa riittävän suppea.

hauskuus

Onnellinen työntekijä tuottaa parhaiten, joten harrastuksen tulee olla HELVETILLISEN HAUSKAA.


Toim. huom.

Ketkupolkan jäsenyys ei edellytä yhtymistä eikä ryhtymistä Kepostissa julkaistuihin potkistisiin tahi kepoliittisiin kannanottoihin. Halutessaan voi itsekukin ihan hyvin kokea ikioman rakkaan harrastuksensa vaikkapa TAIVAALLISEN IKÄVÄKSI.


Lue potku-uutiset

Tuoreet tulokset ja tarinat tapahtumista löydät multiportteri Antti Lehtisen maanmainioista potkuutisista.


Potkuestradien ikioma primadonna Hanna nyt Kellariteatterin tragikomediassa

Sakari

maaliskuussa 3.3. alkaen yhteensä 13 näytöstä eri viikonpäivinä klo 19. Liput 40 mk, opiskelijat 30 mk, ryhmät yli 10 henkilöä alennus 5 mk / naamari. Lippuvaraukset puh. 1352851. Kepon aitioon voit varata paikan myös suoraan Hannalta p. 050-3034686. Kellariteatteri on Krunikassa osoitteessa Liisankatu 27.


Keporeilua ja pärskeitä

Tällä osastolla julkaistaan epämääräisiä huhupuheita.
Vihjeitä vastaanotetaan salaa Kepostin toimituksessa.


Potkulaudastakin voi koitua ryhtivika

Onko lapsillanne potkulautaa ? Jos on, pitäkää huoli siitä, että heidän molemmat jalkansa saavat liikuntoa tasapuolisesti. Muuten toisesta säärestä helposti kasvaa pitempi. Myös potkukelkka on usein vaarallinen tässä suhteessa.

On kummallista, kuinka monia seikkoja tuosta vasemman ja oikean jalan pienemmästä tai suuremmasta pituuserosta aiheutuu. Lapsi pyrkii tasaamaan molempien jalkojen työn työntäen lantiota ulospäin, päätyy joskus kummalliseen kiertoasentoonkin, ja selkäranka vääntyy. Jos ei korjausta ajoissa suoriteta, vika jää pysyväksi, vaikka alkuperäinen pituusero vuosien aikana tasoittuisikin. Tämä pituusero voi olla myös puhdas luonnonoikku, toinen sääri sattuu vain kasvamaan nopeammin.

"Tässä on pojalla taas vasen jalka lyhyempi. Onko hän käyttänyt potkulautaa tai potkukelkkaa?" Kysymyksen esitti valkotakkinen voimistelunopettaja Airi Koskimies, joka tottuneesti tarkasteli pitkää potilasjonoaan neuvotellen välillä mukanaolevan lääkärin kanssa. Ryhtivikojen alkusyyt todettiin tuossa tuokiossa, ja opettaja Koskimies määräsi parannuskeinoksi milloin säärilihaksia, milloin selkä- tai vatsalihaksia vahvistavia voimisteluliikkeitä tai riipuntaa renkailla ja tangolla.

Helsingin Sanomat 26.10.1949


Lyhentääkö potkukelkkailu ihmisen elinikää ?

17.01.2000 joutui vuonna 1902 syntynyt mieshenkilö Muuramessa tietä potkukelkalla ylittäessään auton töytäisemäksi ja potkaisi tyhjää. Olisikohan vainajalla tullut Balck ikävuosissa täyteen ilman potkukelkkaa ?


Vailla potkuvarusteita ? Nyt niitä on taas saatavilla ! Viime vuoden KB varastoa myydään uusien alta pois kepohintaan. Myös potkukelkat, -värkit ja -vinkit puh. 3883013, 040-5723432 hannu@kickbike.com

www.kickbike.fi


Otteita ketkupolkkailijan päiväkirjasta vuosituhannen vaihteen molemmin puolin

10.11. ip. 13.20 0.40t VL juoksu koulussa liikuntatunnilla oppilaiden "lenkillä" Tuli juostua vähän ees ja taas. 15.30 1.20t KB sis. muutamia maitohapottomia rentoja vetoja kunnes takarengas räjähti. + 30min KB:n talutusjuoksua

13.11. 45min KB vastatuuleen Porlammille, kunnes takarengas tyhjeni. Päällyskumi on kulunut puhki ja ohjaustankoteipistä tekemäni juranssisuojus sisärenkaan ja päällysrenkaan väliin ei toiminut. Pumppu ja paikkausvälineet olivat mukana mutta pikkupumppuun ei ollut suukappaletta jotta se olisi sopinut takarenkaan täyttöön. Jätin KB:n kuusipusikkoon ja juoksin kiertotietä 1.35 t kotiin. Juoksu oli jäykkää väkisin vääntämistä. Tarkoituksena oli tehdä 90km:n KB-lenkki, mutta aina ei suunnitelmat onnistu. Hain KB.n pärinämiehenä autolla pari tuntia lenkin jälkeen.

14.11. Lumipyrypäivä -1 C. Eilinen taisi jäädä viimeiseksi KB-lenkiksi syksyn osalta. 2.35 t maastopyörälenkki.

17.11. 25min telineellä pyöräilyä 40min Kepo-kp + rappuharjoitteet, Noteerausennätyksiä, juosten 8,1sek, kinkaten 12,9sek + 35min telineellä

19.11. ip. 3,2km uintia, i. JIPPIJAJEEI!!! POTKUKELKKAILUA LAPINJäRVELLä LOISTO-OLOSUHTEISSA. 1.25 t. Tarkistin ennen lenkkiä jäätilanteen. 100metriä rannasta jää oli niin paksua etten tylsällä kairalla onnistunut tekemään siihen reikää. Kolmen sentin kuopan sain aikaiseksi. Ensimmäiset kymmenen minuuttia oli pientä arkailua, mutta kun opin luottamaan jäähän oli potkiminen nautintoa. Myötätuuleen tuli tehtyä muutamia spurtteja.

20.11. klo 12.15 3.20t lenkki järvellä. Menoa hillitsi pieni flunssa. Nostin ohjainkannattimen yhden pykälän ylöspäin ja ajoasento tuntui varsin hyvältä. Pystyn käyttämään entistäkin suurempaa välitystä myötä tuuleen. Ajoasento alkaa olla aika alpomainen. Loppuun 2 x 2400m 4.58 ja 5.00. Muuten lenkki oli tasavauhtinen PK-lenkki mutta myötätuulipätkillä tuli muutamia lyhyitä spurtteja tehdyksi.

21.11. klo 11.00. 3.30 t lenkki järvellä. Pirteämpää meininkiä kuin eilen. 3tuntia alkuverryttelyä myötätuulispurtteineen + noteerauksia myötäiseen uimaranta-sivarikeskus 4.22 ja 4.18! Ennätys parani 9 sekuntia. Vanha ennätys päinvastaiseen suuntaan oli 4.27. Lenkin loppuvaiheessa pyrytti jonkun verran.

24.11. klo17.20 40min J sis. kolausjuoksua + 1tunti potkukelkkailua kolatulla radalla, sis. muutamia spurtteja, nopein kierros 2.45min, kierroksella mittaa vähän yli 1km. + 45min Kepokuntopiiri rappuharjoitteineen, juoksu 8,3sek, kinkkaus 12,3

25.11. Klo 14 1.50 t potkuk. eilisellä radalla. sis 10x kierros/ kierrospalautus potkien 3.30min (9 x 2.52-2.45 + 2.38MAX), helpohko intervalliharjoitukseksi.

27.11. Ensijään maraton Lapinjärvellä peruttiin turhaan! Lähdin aamupäivällä reippaalle 1.30tunnin juoksulenkille jonka jälkeen tunnustelin huvikseni potkuoloja järvellä. Tarkoituksena oli ottaa vähän potkutuntumaa juoksulenkin päätteeksi, mutta keli osoittautuikin erinomaiseksi. Märkäsukatkin olivat turhat. Jäällä oli vain parin millin vesikerros vaikka ilman lämpötila oli +7 astetta. Jää oli hiukan pehmeä mutta sileästä peilikirkkaasta jäänpinnasta saattoi peilailla itseään ja omaa potkutekniikkaansa uudesta vinkkelistä. Potkuttelin upeissa luonnonoloissa 50minuuttia.

Jos olisin arvannut olosuhteiden erinomaisuuden olisin jättänyt juoksulenkin tekemättä ja potkinut huomattavasti pidempään. Loppuun yritin ottaa vedontapaista potkua sivarikeskus- uimaranta välillä myötätuuleen, mutta meno oli varsin väsynyttä joten jätin vedon puolitehoiseksi (aika 4.51).

Illalla 1 t Kova VH alá Kepo. Klo 23.50, psyykkistä valmennusta Tavastialla YUP:n keikalla Keportterin kanssa.

30.11. Talvikelit on hukassa. KB-treeni, uusia oivalluksia välineiden suhteen noteerauksia tehdessäni. Edessä oli vanha KB:n treenirengas jossa oli alhaiset rengaspaineet. Meno oli masentavan takkuista. Kympin noteeraukseen kului 24.54 eli 2.47 enemmän aikaa kuin ennätystä tehdessä. TB:n mäkeenkin kului maksimiteholla 2.23 eli 16 sekuntia ennätyksestä. Testasin potkulenkin päätteeksi juoksukunnon testilenkillä ja juoksu kulki samaa tahtia mutta helpommin kuin potkulautanoteerausennätyspäivänä 3.11 Yht 2.05 t KB+ J

1.12. Lapinjärvestä lähti jäät!!! Jääpeite oli parhaimmillaan jo 10 cm paksu. Kova myrsky ja useamman päivän pitänyt lämmin keli + 5 - +10 astetta tekivät tehtävänsä. 2t pyöräilyä telineellä + 45min Kepokuntopiiri. Rappujuoksu ja -kinkkausennätys on nyt 7,9sek ja 12,1sek (17.10 vastaavat ajat olivat 8,6sek ja 14,1sek!!!)

5.12. Ensijään maraton Halkolammellakin vesittyi. Väiski ja Keportteri kävivät jäätiedustelussa lauantaina ja ilmoittivat että lampi ei ollut potkukunnossa. Tiet olivat sunnuntaina potkukunnossa ja teimme Alpon, Hannun ja Jan Elmgrenin kanssa hyvän potkuharjoituksen Puistolasta käsin. Noin tunnin potkuttelun jälkeen teimme 2 x 2000m:n noteerauksia Tattarisuon KB aika-ajoradalla. Historiallisia noteerauksia sinänsä. Talvikelkoilla ei reittiä oltu vielä noteerattu. Kelin perusteella nelimiehinen ratamestariryhmä arvioi ennen aika-ajoa ajat haarukkaan 5.15 - 5.45 mitkä osuivatkin itse aika-ajossa varsin nappiin. VV 5.12+ 5.11, JE 5.14+5.18, AK 5.24+5.21, HV 5.28+5.44 Yhteensä lenkkiä kertyi reilut 3 tuntia. Hienointa lenkkimaastoa Ketkupolkkailijan näkökulmasta olivat Vantaanjoen uomaa seuraavat ulkoilureitistöt.

6.12. Oma itsepäisyyspäivän safarintapainen Itä-Uudellamaalla välillä Lapinjärvi kk- Heikinkylä- Lapinkylä- Hommansby- Kirkkotietä Liljendaliin- Rutumi- Lapinjärvi kk. Reitiltä löytyi potkuoloja joka lähtöön. Vastatuuli oli erittäin kova koko 14km:n matkan Hommansbyhyn saakka. Potkin Hommansbyssä kahden rouvan ohi jotka vaativat minua riikinruotsalaisella korostuksellaan pysähtymään"Hej stanna! Vad har du för en leksak? Vad är det där? Jag måste få prova på den! Vad den är stabil, äntligen har det kommit en ny modell, vad den är elegant!" Eihän siinä auttanut muuta kuin pysähtyminen. Mielelläänhän sitä esittelee Ketkupolkkaa kiinnostuneille. Koeajoon rouvat olivat erittäin tyytyväisiä.

Ennen Kirkkotielle siirtymistäni minut yllätti Loviisan "valtatien" liukkaanloistava potkukunto. Olin varautunut jalkautumiseen ja reilun kilometrin mittaiseen juoksuosuuteen, mutta tie olikin jäätynyt mahtavasti polanteelle ja osuus oli koko reitin liukkainta viiipotusta, vieläpä myötätuuleen. Kirkkotie oli kontrastina edelliselle kepohepomaisessa kunnossa. Yhdystie 6-tieltä Liljendalin vanhalle valtatielle oli kilometrinmittainen unelma kunnes suola ja hiekka sai ketkupolkkailijan kiroamaan Ketkupolkkailijan kirosanoin <+">Voihan suola ja hiekka<-"><+">!!!!! <-">perinteisten ärräpäin ollessa kyytipoikina.<+"> <-">

Poikkesin sivutielle seikkailemaan kahdesti Koskenkylän joen ylittäen. Sivutie sillanylityksineen oli mainion talvisessa kunnossa. En ollut kiinnostunut palaamaan samaa reittiä takaisin suola- ja hiekkatielle joten etsiskelin aikani sopivaa joenylityspaikkaa kunnes silmissä häämötti jalkamiehille tarkoitettu padon päälle rakennettu ylityspaikka. Jouduin kuitenkin ensin ylittämään neljä metriä leveän sivu-uoman joka oli jäätynyt. Uomaan oli sopivasti ilmeisesti viime myrskyjen jäljiltä kaatunut kuusi josta tukea ottaen uoman ylittäminen kävi kätevästi.

Eskilom - Rutumi väli oli kohtuullisessa potkukunnossa. Kuutostietä joutui reitin valinnasta johtuen juoksemaan puolitoista kilometriä kunnes pääsin kaikkein karmeimpaan kohtaan koko reitillä eli Ingermanninkylän ja Kirkonkylän väliseslle kävelytielle. Asfaltin päällä oli hiekkaa. Tämän päällä oli ohut lumikerros. Kelkka olalla juoksin penkan puolella lumihankijuoksua. Piikkareilla on ikävä juosta asfaltilla. Kirkonkylän keskustan asfalttipäällysteiset tiet olivat loppuosuudella hienossa potkukunnossa. Yht 3.25 tunnin lenkki josta juosksua noin 15-20min.

7.12. Auto on hajalla. 35 min potkulenkki töihin Heikinikylän koululle . Selässä yli kymmenen kilon reppu Muumivaatteita. Tie oli paikkapaikoin surkeassa kunnossa. Keli oli reilusti plussan puolella ja meno eilisenkaltaista tahkoamista. Illalla lepoa. Ihan poikkinainen olo.

8.12. ip.15min J i. 1.25t reipas potkukelkkalenkki kyläteitä pitkin Harsböleen. Tiet olivat varsin mukavassa ja nopeahkossa kunnossa kun oli pakastanut.+ 20min J.

9.12. ip. Myötätuulivetoja mielenkiintoisissa olosuhteissa Lapinjärvellä. 5 x 2min/2minpal/8min sarjapal + 3 x 2min/2minpal/5min sarjapal. + 4min veto palautukset potkien kuten yleensä. Näkyvyys heikkeni oleellisesti loppua kohden kun lumisade yltyi lumimyräkäksi. Tuuli oli varsin navakka. yht. 1.25 t potkuk.i. 3km u + 40min Kepo-kuntopiiri

11.12. Potku- ja kelkankantolenkki Paloheinässä ja Pirkkolassa H.Vierikon sparraamana. Jalassa oli huonomuistisuuteni takia Hannun lainaamat karpposet. Karpposet toimivat varsin kohtuullisesti piikkareiden korvikkeina varsinkin hitaammissa vauhdeissa ja juoksupätkillä. Olosuhteet olivat vaihtelevat. Siellä mistä jäätä löytyi oli liukkaus huippuluokkaa ja reitti kilpailuunkin kelpaavassa kunnossa. Pirkkolassa oli alempi jääkenttä hyvässä potkukelkkailukunnossa ja teimme muutamia 15 potkun vetoja molemmilla pitkittäissivuilla. = 1.25t + 40min juoksu Puistolaan.

13.12. 30min reipas J + Kova 1 t Kepo-voimaharjoitus + 1t pyöräily telineellä.

14.12. Hieno maastolenkki Kirkkotiellä Liljendalissa sis. muutamia lyhyitä juoksupätkiä, kun jää katosi alta. Reitti oli ajettavissa koko 6-tien ja Loviisan tien väliseltä matkalla muutamia juoksupätkiä lukuunottamatta. Alamäissä kelkka kulki ajoittain pelottavan lujaa ja kelkanhallintataito joutui koetukselle. Viikonlopun kovat lumisateet ja maanantain vesisade sekä vuorokauden pikkupakkanen oli saanut tien varsin vaihtelevaan kuntoon. Paikoissa joissa lumi oli parhaiten säilynyt joutui tasapainottelemaan rengasurissa. Lumi oli myös paikoitellen jäätynyt "pystyyn" ja juko sai toimia puskurina. Kipinöiden säestämänä sain potkia toisen lenkin "hiekkaosuudet" hämärässä. Tie oli paikkapaikoin autoilijan painajainen mutta kelkkailijan unelma.= 1.20t

15.12. klo 15.20 3tunnin potkulenkki L-järvenjäällä unelmaolosuhteissa. 45min verr. Sikahevosvetoja välillä uimaranta- sivarikeskus yht 9 kpl. paluupalautuksella. Ekat vedot sub. max. rennosti. 4.34, 4.32, 4.25, 4.25 (oikeat välitykset löytyi), ? ei aikaa, puolikuu meni pilveen ja valaistus heikkeni 4.41 (alkoi painaa), 4.38, 4.36, 4.27. Viimeinen veto näännytti miehen.

Jää oli esteettisesti hienossa kunnossa kaikkine veden ja lumen värisävyineen. Jäästä löytyi mielenkiintoisia seeprakuvioita, valkoisia laikkuja, järviveden väristä tummanvihreää jäätä, puolikuunkajonheijastusta ja muuta sanoinkuvaamatonta. Lumi oli sulanut maanantain vesisateessa ja aikaansaanut edellämainitut mainiot ilmiöt. Alpo soitti illalla ja kertoi että Kepo-yö kisataan perjantaina. Piti välittömästi aloittaa ankara venyttely ja itsehieronta.

16.12. Pelkkä uinti 1.05t. sis 2 x 1000m kovaa.

17.12. Kepo yö vetisesssä ja loskaisessa kelissä Kuusijärvellä. Hannu ja Alpo voittivat illan lähdöt. Itselläni meno ei ollut parasta varsinkaan kireissä. Alpo irtaantui hirveällä vedolla kympin puolivälissä. Vetoon en voinut millään vastata. Hannu roikkui jälleen vetäjän kannalta ikävästi koko kympin vikaa kierrosta lukuunottamatta kannassani.

Loppukiritappio tuli sekä maililla että kympillä. Viimeinen vaihde puuttui tänään. Maanantain ja keskiviikon kovat harjoitukset jumittivat kilpailukuntoisuutta varmasti jonkin verran. Kisat olivat erinomaiset vaikka osanottajia oli vähän. Kelkkakisoissa laatu tuppaa korvaamaan määrän vähän liiankin usein. Lisää kovia miehiä pitäisi eri keinoin saada rekrytoiduiksi starttiviivalle.

18.12. 1.15t J + 1.45t P telineellä.

19.12. 1.30t luisteluhiihtoa + 30min J ip. 1t uinti i. 40min Vauhtileikittely potkukelkalla kirkonkylän raittia + 40min kepo-kuntopiiri, rappukinkkausennätys nyt 11,5sek ja -juoksu 7,7sek!!! Illan treeni kulki yllättävän Keppoisasti.

20.12. 20min J + 2.25 t maastolenkki potkuk. Heikinkylän kautta Harsböleen ja takaisin + lisälenkki Heikinkylässä. Päällystetty tieosuus oli erittäin hyvässä ja nopeassa kunnossa. i. 1.25t uinti 5km

21.12. 1.30t Juoksu, toinen puolikas kulki lennokkaasti i. 1.40 t luisteluhiihto + 45min hyvä voimaharjoitus

22.12. Lepo ja hieronta

23.12. ap. 15min J + 1.30t kolaus = 450m. 30min verr. 2000m 5.19, 5 x 1800m/ 900m pal. 4.50, 4.50, 4.46, 4.42, 4.37 + 2 x 450m max/ 1350m 1.04, 1.04 + 1800m max.4.23. Rata oli hidas. Jalakset purivat jään päälle jääneeseen ohueen röpelöiseen lumijääkerrokseen. Elimistö ja lihakset olivat alussa aika flegmaattisessa tilassa eilisen hieronnan jälkeen ja "kone" vaati tavallista pidempää herättelyä. Vasta loppupuolella tehdyt yhden kierroksen mittaiset maksimivedot aukaisivat paikat ja meno maistui.

24.12. Vetinen jouluaatto. Menin kuitenkin järvelle kolan kanssa klo 15.20. Lumi oli sulanut paikoitellen jäältä ja lähdin yrittämään potkuharjoitusta ilman kolausta. Loskaa ja vettä oli kuitenkin niin paljon että päätin jättää kokeilun lyhyeen. Eilen kolaamani lenkki oli ummessa. Yöllä oli satanut vähän märkää lunta ja tuuli oli ollut kova. Olin kahden vaiheilla ryhtyisinkö kolaamaan vai lähtisinkö kämpille veivaamaan pyöränkampea.

Päätin kolata urakkavauhdilla eilisen radan auki ja vetäistä kunnon potkutreenin. Kolaus vei puoli tuntia. Nuoskalumi oli erittäin raskasta kolattavaksi. 15min verr. 25 x 450m/450m pal. Keli heikkeni ja vetistyi koko ajan. Hyvä rytminvaihtoharjoitus. Loska ja vesi lensi ajoittain mistä tuli mieleeni Ketkupolkkailijan huoneentaulun<+"> Ei estä potkijaa loska, ei nuoska, heilahtaa jalka jäähän kuin ruoska.<-"> Vetoajat olivat arviolta 1.10 - 1.04. Ajat otin toiselta ja kahdenneltakymmenenneltä kierrokselta. 1.06 ja 1.04. = 1.25t potkutreeni

25.12. 1.30t juoksu pöpperöisessä kelissä. Pientä vääntämisen makua.

26.12. klo 11.30 Kirkkotiellä Liljendalissa hyvät olosuhteet. 2.50t potkulenkki = 44km Alussa keli oli varsin nopea, mutta lumisade hidasti lenkkiä loppupuolella. vika 5,5km aikaan 18.05 vauhtikestävyysalueella. Tämän vedon perusteella arvioin maratonkelin olevan noin 2.10 - 2.20 luokkaa. Melko pirteää meininkiä kaikenkaikkiaan joulunvietoista huolimatta. i. 18.40 1t Pyöräilyä telineellä (syke 120-145) + 40min Kepo KP ja loikat, juoksunoteeraukset 7,9 -7.5!!! loikat 12,3-11.7

27.12. ap. 1 t tahkoamislenkki järvellä ja järventakaisella metsätiellä. Käytännössä "umpihangessa" sisälsi vähän juoksuakin. ip. 1t pyöräily telineellä i. 1.05t uinti 4km märkäpuvulla sis. 2 x 1000m

28.12. ap. 1.30t J ip. 50min Kepo KP/VH
+ 1.15t uinti 4km

29.12. ap. 1t potkuk. Lapinjärven keskustassa ja Korsmalmille vievällä kävelytiellä. Kävelytie lähes kelvottomassa normaalijalaksen kunnossa. Hiekkaa on kylvetty liikaa ja uusi lumi ei ole pakkautunut riittävästi hiekan päälle. Loppuun muutamia lyhyitä nopeusvetoja. ip. 1t pyöräily telineellä

30.12. ap. kevyt 2t luisteluhiihto 30km i. 1t uinti 3,3km

31.12. ap. 30min verryttely juoksu.
i. Millennium-skabat Kuopiossa, Vierikko heilutti tahtijalkaa tiuhimpaan tahtiin juoksukurvien jälkeisissä kiihdytyksissä. Itse sain huonon lähdön eikä kurvitkaan kulkeneet toivotusti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin vasta neljäntenä kaukana kärkikolmikosta. Onneksi muilla vauhti hyytyi joten nousin toiseksi. Elmgren peesasi ja kuittasi lopussa ketaran mitalla. Vierikko oli karannut tavoittamattomiin jo alussa noin viidentoista sekunnin päähän.

Kilpailu oli kaikenkaikkiaan hieno. Rata oli hienossa liukkaassa jääjalaksen kunnossa. Mutkista en oikein tykännyt, mutta nekin toivat oman suolansa kisaan. Yleisöä oli runsaasti ja johtoauto toi kisaan oman fiiliksen. Kaksi piikkiä irtosi kisan aikana ja tarkemmassa tarkastelussa havaitsin että yksi piikkipesä irtosi kokonaan.

Vuosituhat vaihtui kuin vaihtuikin kelkanjalaksilla seisten ilotulitusrakettien wiuhuessa taiwaalla. Aamuyöllä potkimme Sammalniemeen ja wika potkija ristittiin leikkimielisesti Edward Furuhjelmiksi. Tittelin sai Wäiski.

2.1.2000 3tunnin maastolenkki Kirkkotiellä. Keli oli jonkin verran nihkeämpi uudesta lumesta johtuen viime sunnuntaiseen verrattuna. Vika 5,5km tuli kuitenkin kovemmalla iskulla aikaan 18.38.

4.1. ap.11.00 Viiden tunnin uhraus potkukelkkailukunnon hyväksi. 2.35tunnin kelkkatreeni vaati kahden tunnin radantekotalkoon mittauksineen. Radasta tuli olosuhteista johtuen kuitenkin vain kohtalainen (noin 475m) Keli oli vähän vetinen ja alusta epätasainen. Alkuverr. 50min 2 x 5 x 1900m(1900-luvun muistoksi) /950m pal. lähdöt 9min, sarjapal 8min 5.22, 5.15, 5.12, 5.13, 5.10 + 5.10, 5.08, 5.04, 5.02, 4.53

Piikkarit levisivät lopullisesti. Hiilikuitupohjallinen tuli oikean piikkarin pohjan reiästä läpi.

5.1. Aamutuimaan soitto Keltamäelle ja uusien piikkareiden tilaus. Edelliset viime talvena tilaamani Jalaksen keltaiset karttakuviolliset piikkarit kestivät vaivaiset 2000km. VJ:n punaiset Falcon-piikkarit kestivät paljon pidempään vuodesta 94 vuoteen 98 jolloin piikkipesät olivat tuhoutuneet. Pohjissa ei vieläkään ole vikaa. Liekö hiilikuiduilla ja tehokkaammalla hevospotkutekniikalla ollut vaikutusta nykyisten piikkarien kestävyyteen. Laatutreeniäkin on tullut vedettyä paljon enemmän kuin takavuosina. ap.9.30 Juoksu eiliselle baanalle. Käytössä minulla oli varapiikkarit eli jo alle 16- vuotiaana hankkimani adidaksen yleisurheilupiikkarit joihin kolme vuotta sitten liimasin kaksoiskomponenttiliimalla kiinteät piikit. Muistan potkineeni Jämsässä vuonna 1994 olympiakatsastuksissa samaisilla piikkareilla liian pitkillä piikeillä kilpaa ja samalla tuhonneeni piikkipesät. Piikkarit olivat aika tiukat märkäsukilla ja hiilikuitupohjallisia ei niihin saanut sopimaan.

Keli oli yllättäen parempi kuin eilen vaikkakin märempi. 30min potkuk. verr., "Zatopek"-vetoja kelkalla 30 x 475m (1.12-1.15) / 475m:n palautuksella + 1 x max. 1.08!!=vähän alle 24min kympin vauhtia. jälkiverr. potkien 15min + juosten kotiin jäätä pitkin 7min = 2.30tuntia i. 45min uinti 2,8km

6.1. 66km Kirkkotiellä eli 6 kierrosta á 11km. Pirunmoinen harjoitus. Ei mikään maitosafari. 3.40 tuntia loisto-olosuhteissa. Tie oli jäinen lähes koko matkalta eikä hiekka rahissut missään. Lämpöasteita oli +1-+2.Kierrosajat pyörivät 36minuutin korvilla eli vauhti joka 5,5km:n siivulla oli kovempaa kuin parina edellisenä kertana noteeratessani. Viimeinen 5,5km kulki tänään 14.32!!! eli maratonkeli oli tänään 2 tunnin luokkaa. Laskennallisesti noteeraus vastaa alle 1.52t maratonaikaa. Alussa jalat olivat aika väsyksissä edellisten päivien kovista jäätreeneistä. Väsymyksen huomasi varsinkin nousuissa. Elimistön vertyessä vauhti ja fiilis kuitenkin parani. Vikankin kierrospuolikkaan jaksoi painaa suht hyvin.

i. klo 19.20 40min Kepo-kuntopiiri. rappunoteeraukset juosten 8,1-7,6 ja kinkaten 12,5-11,7 Elimistön vertyessä kuntopiiri kulki mainiosti. Ennen treeniä väsyttti, mutta treenin jälkeen olo oli varsin pirteä.

7.1. ap 9.40 1.30t juoksu+1t p telineellä, piti tehdä muuta kuin kelkkatreeniä lihaksiston palauttamiseksi.

8.1. 13.40 Fantastiset olosuhteet Kirkkotiellä Liljendalissa. Tällaiset unelmamaastokelit eivät toteudu kovin montaa kertaa talven aikana. 66km kulki rennolla lennolla 3.25tunnissa. Kierrosajat pyörivät alkumatkasta 33minuutin korvilla ja alamäissä vauhti oli erityisen lennokasta. Kahdella viimeisellä kierroksella noteerasin paluupuolikkaat eli 5,5 + 5,5km aikoihin 14.26+14.44. Tokavika paluu tuli hämärässä ja viimeinen pimeässä. Tie alkoi lenkin aikana paistaa läpi enempi ja enempi ja se haittasi menoa varsinkin päivän hämärtyessä. Uskon että paluulenkki olisi alkumatkasta kulkenut päivänvalossa reippaasti alle 14 minuutin.

Pari alamäkeä oli vaarallisen liukkaassa kunnossa ja toiseksi viimeisellä kierroksella otinkin lipat. Tiellä ei paljon autoja liikkkunut. Ainoastaan yksi auto ja yksi metsäkone tuli hiljaa minua vastaan. Näissä olosuhteissa potkukelkka oli ylivoimaisesti nopein kulkuneuvo. Tie oli peilijäässä ja lämpötila oli +2 astetta.

9.1. 11.20 30min juoksu + 50min Kepo-voimaa + 35min verryttelypotkuttelu järvellä. Jäällä oli jokunen milli vettä. Huomenna kun pakastaa on loisto-olot.

Viikko on ollut määrällisesti ja ehkä laadullisestikin tähänastisen potkukelkkailu-urani kovin harjoitusviikko lajispecifisesti. Potkukelkkailutunteja on kertynyt 12 ja puoli ja lähes jokainen potkukelkkailuharjoitus on sisältänyt teho-osuuden. Harjoitustunteja viikolla yhteensä 22.40.

10.1. klo 15 2.55t potkutreeni järvellä loisto-oloissa sis. 5 x sivari-uimaranta (2,2km) 20minuutin potkuttelupalutuksella nousujohteisesti. Ekat kolme vetoa tunnustellen 4.47, 4.42, 4.40. Kaksi viimeistä hämärtyvässä illassa täysillä aikoihin 4.24 ja 4.30. =11km/23.03 eli 2.06min/km. Jalat on nyt aivan tukkeessa. Oikean reiden räätälinlihas ja hamstrings on lähes patologisesti jumissa. Hieronta tuli illalla enemmän kuin tarpeeseen. Huomenna on pidettävä lepopäivä. Huom! Seitsemän päivän potkusaldo 4.-10.1-2000 on kuutena harjoituskertana yht. 15.25 tuntia, josta 2.36 tuntia eli 61,2km rapaten (23,5km/h). Ei ihme että reisiin alkoi ilmaantua kovettumia ja tulehduksenalkuja.

12.1. 1.30t uinti 5,1km

13.1. 1.30t juoksu + 1.30t pyöräily telineellä

14.1. Uudet piikkarit pelissä. 2.10t potkuk järvellä sis 2 x sivarikeskus-uimaranta puolella teholla 4.52. Oikeasta takareidestä repii kuten syystalvella -98. Illalla tehovenyttely ja itsehieronta. Linimentti apuna pehmityksessä.

15.1. Järvellä fantastiset luonnonolosuhteet. Esimakua olosuhteista sai jo eilen. Peilijää ja aurinkoinen päivä siivitti menoa. klo 10.15 alkaen 6 kierrosta järven ympäri rauhallista potkuttelua oikeaa takareittä säästellen. Säästely tarkoitti sitä että käytin oikeaa jalkaa enemmän potkujalkana. Reisi vaivaa ainoastaan tietyssä kulmassa tukijalkana kun sillä "kyykkää". Reisi vertyi kierros kierrokselta. Loppuun sivari-uimaranta 4.20 täysillä. Jalka kesti kuin kestikin. Enempää vetoja ei kuitenkaan uskaltanut tehdä vaikka kovasti olisi tehnyt mieli revittää. Myötätuuliosuuksilla tuli joka kierroksella spurttailtua ja harjoiteltua frekvenssiä ja pyörittävää potkua. Reidessä ei pyörittävä potku tuntunut yhtä pahalta kuin hevospotku. Yht. 2.45t

16.1. ap. 35min juoksu + 30min kuntopiiri ilman loikkia ja hyppyjä i. 1.05t uinti 4km

Viikkosaldo 14.30t josta potkukelkkailua 7.50t

17.1. Eilen illalla tilanne potkukelkkailun kannalta näytti kurjalta kun satoi räntää. Lumi tuli kuitenkin sen verran märkänä että se suli järvenjään pintaan muodostaen röpelöisen perinteistä tartania muistuttavan mutta suhteellisen liukkaan pinnan. Jääjalas puri jonkin verran röpelöiseen pintaan ja kahina oli paikkapaikoin melkoinen. 2.30 t potkukelkkailua. 35min alkuverr.
7 x 2400 m pohjois-eteläsuunnassa myötätuuleen perinteisellä noteerauspätkällä vetoajat 5.12, 5.09, 5.07, 5.05, 5.09, 5.05, 5.05. Kaksi viimeistä täysillä. Keli heikkeni lumisateesta ja hämärän tulosta johtuen loppua kohden. Viimeiset vedot eivät tulleet millään irvistyksellä alle viiden minuutin. Vedoissa ajoin suht paljon yhdellä jalaksella kitkasta johtuen. Sivuttaispito oli röpelöisyydestä johtuen erittäin hyvä joten tasapainoilla ei tarvinut. + 20min jälkiverr. Hyvä tuntuma kaikenkaikkiaan.

19.1. Viimeistelyä Vihavuoteen. Klo 15.40 2.35 t kelkkailu järvellä navakassa tuulessa. Loppuun 2400m 5.04 Väkevänoloinen potkutuntuma. + 30 min Kepokuntopiiri ilman potkuvetokumia. Raput juosten 8,0-7,7 ja kinkaten 12,6-11,9 Vähän väsyneen oloista lopussa.

20.1. Peruskest. harjoitus 1.30t juoksu + 1t pyöräily telineellä.


Karkauspäivän ketkuttelut 29.2. klo 17.00

Lapinjärven kunta täyttää 425 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi avajaistapahtumassa on mukana kilpapotkukelkkailunäytös ja haasteviesti. Tapahtumassa järjestetään ainakin 60m:n pikamatka puistossa ja keskimatka 1000-3000m maastossa tai Lapinjärven jäällä olosuhteista riippuen. Tiedotusvälineet ovat paikalla. Potkijoiden on oltava paikalla viimeistään klo 17.00. Kaikki jalakselle kykenevät mukaan ravistelemaan Balckilla jäykistyneet jäsenet vetreään vetoon !


Itä-Uudenmaan potkukelkkailu- ja triathlonvalmennuskeskus

<

Tarjoaa kenttätestejä jäällä ja maastossa, kovaa sparrausta, leiritystä ja valmennusohjelmia.

Taatut potkukelkkailukelit jäällä tai maastossa marraskuusta huhtikuuhun Itä-Uudellamaalla monipuolisissa olosuhteissa!
Majoitus- ja leiritysvaraukset sekä tiedustelut puh. 040-5423568 Ville Vickholm Lapinjärventie 20 C 7 07800 LAPINJÄRVI


Keponakka

2.-3.2. Weissensee, Itävalta, jääkisat
13.2. Vikingarännet 80 km, Uppsala-Tukholma
19.-20.2. Kestilän kelkkakisat
26.2. Victor Balck 100 km, Kuopio 
29.2. Karkauspäivän ketkuttelut, Lapinjärvi 
3.-4.3. Salppurin mediapotkut, Lahti
5.3. Tuusulanjärven jääpotkut
11.-12.3. Jämtlannin potkukiertue, Ruotsi
18.-19.3. Multian jäärata MM-kisat
25.3. Victor Balck varapäivä
29.4. Bodensee 25 km, Sveitsi
13.-14.5. Plzen International, Tsekki
28.5. Tjejtrampet, Tukholma
9.-10.6. Step Criterium Hengelo, Alankomaat
18.-24.6. Ride the Rockies, Colorado
29.7. Dinkelscherben Halbmarathon, Saksa
19.-20.8. Helsinki City Marathon


Ilmoittaudu Kepotapahtumiin nyt !

Vikingarännet, Balck, Jämtlanti ja Multia puhumattakaan pienemmistä tai etäisemmista potkukoitoksista ovat potkuttelun massatapahtumia, joihin myös sinä voit mainiosti osallistua. Kun ilmoittaudut hyvissä ajoin, voimme suunnitella reissun yhdessä edullisesti.

Uusista kisoista sekä muutoksista kerrotaan KBWW:n ilmoitustaululla www.kickbike.fi ja Keponakassa http://www.hut.fi/~akuusist/kepo.

Vikingarännetille peruutuspaikkoja jaossa

Ilmoittautumiset kickbike@dlc.fi tai p. 3883013


Meren jää jo potkukunnossa

Rannikkokirjeenvaihtajamme Tomas raportoi 24.01.

"Muuten oli sunnuntaina todella hieno retki retkiluistelijoitten kanssa Porvoon ja Loviisan välisessä saaristossa. Mukana minä, Alpo ja Ville. Lunta ei juuri lainkaan jään päällä. Potkittiin n. 5 tuntia, joskin enimmäkseen aika rauhallisesti. Retkiluistelijoitten mukana on hyvä mennä retkelle, he tietävät missä on hyvät jääolosuhteet ja porukassa on aina turvallisempaa. Jos heidän vauhti ei riitä, voi aina potkia vähän edes-takaisin-vetoja."

Kysy jäätilanteesta ja yhteislenkeistä Tomasilta tporthin@cc.hut.fi p. 050-5892555.

Meren jäällä kelkkailessasi älä ikinä unohda turvavarusteita äläkä kavereita. Samana päivänä kun pojat pyyhälsivät Loviisaan oli Hesarin mukaan paikallinen kalastaja kokenut kepokasteen Pernajan edustalla …


Ketkupolkka ry:n sääntömääräinen kevätkokous

KB WW:n päämajassa Puistolassa Alankotie 11 maanantaina 20.03. klo 19. Kaikki kepolaiset mukaan !