KEPOSTI

Potkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille numero 1 tammikuu 1999

Mikä ihmeen Ketkupolkka ?

Ketkupolkka ry. on vuonna 1987 perustettu perusstadilainen potkukelkkailuseura. 1990-luvulla myös potkulautailu on tullut entistä näkyvämmin mukaan seuran toimintaan. Seuran jäsenet ovat alusta alkaen osallistuneet kaikkiin merkittäviin potkukelkkailukilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla aina Kanadaa myöten.

Ketkupolkka on myös ollut mukana järjestämässä monia merkittäviä potkutapahtumia, joista ei vähäisimpänä mainittakoon Lillehammerin talviolympialaisten viralliset potkukelkkailunäytökset vuonna 1994.

Kepostin toimitus on pannut merkille, että Kepostin postituslistalla on paljon nimiä, joita ei ole kovin monessa seuran tapahtumassa näkynyt. Seuran toimintaa onkin pitkään vaivannut liian pienessa piirissä potkuttelu rummutetuimpia megatapahtumia lukuunottamatta.

Ketkupolkan toiminta on kuitenkin kaikille avointa, seuran kokouksiin, tapahtumiin ja kilpailuihin osallistumiseen ei vaadita maailmanmestarin potkukuntoa tai trikoosta pursuavaa pakaralihasta. Pikku ripaus reipasta kepohenkeä riittää!

Potkutteluharrastuksen aloittaminen on helppoa, sillä vauhtiin pääsee turvallisesti jo parin minuutin pikakurssin jälkeen. Laji ei myöskään vaadi harrastajaltaan kohtuuttoman suuria investointeja, täydellisen kilpapotkulautailijan tai -kelkkailijan varustuksen saa jo parilla tonnilla.

Potkiminen on juoksua pehmeämpää ja monipuolisempaa, mutta yhtä lailla tehokasta ja kehittävää ruumiinharjoitusta. Toisaalta, talvisille ulkoilu- ja maanteille tai rosoisille luonnonjäille potkukelkkailu sopii usein hiihtoa tai luistelua mukavammin ja turvallisemmin.

Jos haluaa uutta potkua liikuntaharrastukseensa, on potkulautailu tai -kelkkailu kerrassaan oivallinen vaihtoehto kun tekee mieli lähteä lenkille.

Ketkupolkka ry.

Jäsenmaksu aikuiset 33 mk, alle 18 v. 6 mk, kannatusjäsen 500 mk. Pankkitili Merita 142650-82829.

Ketkupolkan internet-kotisivu (design Alpo Kuusisto): http://www.hut.fi/~akuusist/kepo /index.html

Puheenjohtaja Hannu Vierikko p. 3883231

Varapuheenjohtaja Alpo Kuusisto p. 041-5115541

Rahastonhoitaja Sami Siirilä p. 040-5168824

Keportteri Esa Mononen Aittatie 13 B 18 00390 Hki
p.5482213,040-5655993 esa.mononen@karttakeskus.fi

Muista Kepostin 2/99 deadline 15.3.

Keposti kertoo kaiken minkä taittaa. Lähetä siis tarinoitasi toimitukseen.
 
 

Ketkupolkan yö

Kepoyö käytiin loppuvuoden onnettomimpien olosuhteiden pakottamana 18.12. pahimman suojakelin sattuessa ja niinpä kisa jouduttiin pikavauhtia siirtämään joulutulvan valtaan joutuneelta Vantaanjoelta Malmin lentokentän laitamilla kulkevalle Kepon perinteiselle noteerausreitille.

Olosuhteiden kaventama lähtöviiva täyttyi kisailijoista.

Kovaa kuitenkin potkittiin maastojalaksella liukkaan iljanteisella, paikoittain jopa jääkuorestaan kokonaan eroon pyrkivällä reitillä. Vaativalla radalla vauhti oli liikaa useimmille suosikeille. Kokovartalotuntumaa tien pinnasta kävivät ottamassa ainakin Hanna, Alpo ja Tomas, joista jälkimmäiset kolaroivat keskenään rajusti.

Kotikentällään potkinut, tekniikan ja tasapainon keskivertoketkua tarkemmin hallinnut Vierikon perhe oli kerrassaan musertavan ylivoimainen.

Tomas ja kolaroitu kelkka. Kepohepon 100 m

1. Einari Vierikko 29.5

Ketkupolkan kilsa naiset

1. Anne-Maria Vierikko 3.13.4
2. Hanna Markkula 3.23.7

Ketkupolkan kilsa miehet

1. Hannu Vierikko 2.15.6
2. Tomas Porthin 2.21.3
3. Ville Vickholm 2.25.5
4. Alpo Kuusisto 2.26.3
5. Jan Elmgren 2.35.2
6. Esa Mononen 2.55.0
7. Heikki Nyman 2.59.9

Ketkupolkan kymppi

1. Hannu Vierikko 25.18
2. Alpo Kuusisto
3. Tomas Porthin
4. Ville Vickholm
5. Jan Elmgren

Valitettavasti kilpailu kärsi teknisistä ongelmista ja ajanottojärjestelmä teki lakon. Tästä johtuen vain voittajan loppuaika saatiin selville.

Ketkupolkan yön mestari saattoi tuuletella maaliin.

Vailla potkuvarusteita ? Nyt niitä on taas saatavilla !
Viime vuoden KB varasto myydään uusien alta pois.
Ota pikaisesti yhteyttä Kickbike Worldwide OY
Hannu Vierikko puh. 3883013 kickbike@dlc.fi

Vailla piikkareita ? Jos et lähempää löydä nIin soita Seppo Keltamäelle p. 08-8174567, 049-384874

Vailla piikkejä ? Keportterilla on vielä muutamia Kepon piikkejä kisailijoille jakeluun. Myös yhdet tuliterät Reebok XC Spike piikkarit 9 ½ (pieni koko).

Parikkalan potkuttelut

Joukko kepolaisia käväisi 23.-24.1. Lomayhtymän vieraina Karjalan Lomahovin maisemissa itärajan tuntumassa. Vierailu kuuluu osana valtakunnalliseen matkailunedistämisprojektiin, jossa tutkaillaan mahdollisuuksia edistää potkukelkkailua matkailijoiden ja lomailijoiden suosimana maanmainiona muodikkaana talviliikuntamuotona.

Kelit eivät suosineet lauantaipäivän ohjelmassa ollutta maastoreitteihin tutustumista. Viikon poikkeuksellisen lämpimät kelit olivat tehneet sivutiet jäisen iljanteisiksi ja niinpä seudulla muuten kovin harvinainen irvitys hiekoitusauto ajoi kantokelkkailijat metsäpoluille ja pettävän tuplajään peitossa oleville järville.

Retkeilyn tuloksena oli Alpon näyttävän verinen kaatuminen jäätikköisessä harjunrinteessä sekä Villen 10 sentin paksuisessa Simpelejärven hyisen hyhmäisessä vesivälikerroksessa taidokkaan tyylikkäästi suoritettu spontaani Kepokasteen simulaatio.

Koko päivän kestäneestä kelkkakelien etsintäretkesta huolimatta päätettiin päivän kepokisa järjestää aivan majapaikan pihassa lyhyellä mutta vaihtelevalla maastorundilla, joka oli kierrettävä 5 kertaa.

Muovisilla hankijalaksilla varustetut kelkat olivat rautaa. Miehistä terästä oli vain Ville, joka ilman kunnon valmistautumistakin runttaili raakaa voimaa ja hurjaa hapenottoa vaativat kierrokset aivan omaa vauhtiaan. Hannu jäi peräti minuutin. Jan jatkoi lupaavaa kelkkauransa jättämällä Tomasin kauas taakseen.

Maastokisa 3,8 km

1. Ville Vickholm 13.22
2. Hannu Vierikko 14.22
3. Jan Elmgren 14.54
4. Tomas Porthin 15.58
Alpo Kuusisto kesk.
Markus Porthin kesk.
Esa Mononen hyl.

Keportteri ehti jo elvistellä kuitanneensa rautajalasten sarjan kohtalotoveriensa jäätyä kesken kisan nuoleskelemaan haavojaan, mutta huomasi jälkeenpäin juosseensa yli sallitun puolikkaan kelkkareitistä. Niinpä hylsy seurasi armotta. Aamuisesta muinaisille metsän jumalille annetusta veriuhristaan palautellut Alpo juoksenteli myös, tosin vain joka toisen kierroksen mutta keppoisasti Villen peesissä !

Sunnuntaijaamu valkeni purevan viiman ja pakkasen merkeissä. Järven jää oli muuttunut kelkkailijan paratiisiksi. Eilinen vesi ja sohjo oli nyt huippubaanaa.

Päivän aluksi Vierikon perhe piti ansiokkaan, raivoisan aploodimyrskyn nostattaneen esityksen potkukelkkailusta Lomayhtymän terveyslomista vastaaville liikunnanohjaajille. Teoriaa seurasi riemunkiljahduksia ja ahaa-elämyksia pursunut käytännön opintojakso.

Matkailuväkeä ihmettelemässä Hannun opastuksella jääkelkkailua Einarin näyttäessä mallisuorituksia.

Kelkkakoulu päättyi Kepon näytöskisaan kantikkaalla kilometrin jääradalla, jonka ratamestarit Alpo ja Ville olivat luentojen aikana auringonpaisteeseen loihtineet.

Rata piti kierrettämän kahdesti, joten kyseessä oli ennätyskelpoinen kahden tonnin rykäisy. Paukusta ei kukaan päässyt irti, vaikka yleisö kovasti yllyttikin.

Näytöskisankaan startissa ei sovi jäädä joukosta.

Ville, Tomas ja Hannu irtaantuivat kärkiletkaksi jo heti alkumatkasta. Tomas hätäili hieman yhdessä radan monesta hankalasta jyrkästä käännöksestä, ja niinpä junaan jäi enää Ville veturin lisäksi Hannu hiilivaunu jälleen kerran vaanimaan viimeisen vaihteen paikkaa.

Isku löytyi parisataa metriä ennen maalia, ja viimeisessä loivassa kaarteessa vanha mestari oli vetäissyt jo reilun kelkanmitan eron Villeen, eikä ero ei kuroutunut umpeen maalisuoralla. Yleisön hurratessa Hannu sai osakseen jo toiset taputukset samana päivänä, tällä kertaa siis potkimalla eikä puhumalla. Samoin kävi myös Anne-Marialle, vaikka uhkaajia ei ollutkaan niskaan pakkashuurua puhaltamassa.

Naiset 2000 m

1. Anne-Maria Vierikko 6.09

Miehet 2000 m

1. Hannu Vierikko 4.23
2. Ville Vickholm 4.24
3. Tomas Porthin 4.32
4. Alpo Kuusisto 4.40
5. Jan Elmgren 4.45
6. Markus Porthin 4.47

Vanha mestari rutisti väkisin Villen ohi loppuvedossa.

Tilaa kepohaalari

Kepo on tilaamassa erän uusia potkuhaalareita. Malli Hannulla yllä kuvassa. Asu on sama kuin Suomen pikaluistelumaajoukkueella, Puvun sponssihinta tilausten määrästä riippuen suunnilleen 500 mk.

Tiedusteluihin vastaa Tomas tporthin@cc.hut.fi
p. 4682952, 050-5892555.

Kepostin lukijamatkat

Keposti järjestää ratkiriemukkaita ja vauhdikkaita lukijamatkoja kaiken maailman potkutapahtumiin.

Nyt on kiire ilmoittautua seuraaville reissuille:

Kestilä pe 19.2. - su 21.2.

Jämtlanti to 25.2.- ti 2.3.

Tarkka matkasuunnitelma sovitaan lähtijöiden kesken, joten ylläolevat päivät ovat vain ohjeellisia. Ilmoita kiinnostuksestasi pikaisesti toimitukseen.

Kysy myös Vikingarännetin peruutuspaikkoja ja varaa maaliskuun viikonloput kepokisoille !

Keponakka

3.-4.2. Kv. kelkkakisat, Itävalta WC

13.2. Vikingarännet Uppsala-Tukholma

20.-21.2. Kestilän kelkkakisa

20.2. Arvika, Ruotsi, tomSpark-VM

24.2. Potkupolkka, Töölö

27.-28.2. Jämtlands sparkveckoslut WC

6.3. Vihavuoden kymppi , Hauho

13.-14.3. Multian MM-kisat WC

    1. Viktor Balck 100 km
Uusista kisoista ja muutoksista kerrotaan KBWW:n ilmoitustaululla http://www.dlc.fi/~kickbike/fin/ ja Keponakassa http://www.hut.fi/~akuusist/kepo.

Otteita ketkupolkkailijan päiväkirjasta

(osa lll syystalvi -98 + 99 alkuvuosi)

Ketkupolkkailija on jälleen potkukelkkaillut ja kirjoittanut muistiin edesottamuksiaan ja potkukokemuksiaan päiväkirjamuotoon viimevuotista perinnettä noudattaen.

4.8 Oikean jalan ketkupolkkailujänteen leikkaus Mehiläisessä.

22.9. Eka KB-lenkki, kevyt tunti oikeata jalkaa säästellen.

22.9- 5.11 yht. 16 KB-lenkkiä = 26 tuntia

8.11. 1.40T potkukelkkailua jäisillä ja lumisilla kyläteillä kotona Lapinjärvellä. Sisälsi lyhyitä juoksupätkiä. Helvetinkoneet eivät olleet vielä ehtineet kylvää soraa teille, joten potkijalla oli paratiisin ovet avoinna. Kruisailua Ketkupolkalla myös Kirkonkylän ydinkeskustassa.

9.11 1.10T potkukelkkailulenkki. Lähtö työpaikalta Heikinkylän kyläteitä pitkin. Tie oli erittäin liukas niiltä kohdin joissa asfaltti ei paistanut esiin. Aamulla olin ottaa piruetit autollani töihin tullessani eräässä tienmutkassa.

12.11 0.45T potkuk. Kirkonkylänraitin upouutta kilometrin mittaista kävelytietä pitkin. Osittain VK. Sis. joka siivulla 50m:n juoksupätkän. Tehokas lenkki.

14.11 Halkolampi-maraton Alpon tahdissa. Kisa oli omalta kohdaltani lupaava. En ole vielä tehnyt varsinaisia kovia potkuharjoituksia ja pysyin melkein Alpon kyydissä mukana. Lihaksetkaan eivät menneet kovin jumiin ja lopussa pystyin rutistamaan hyytyneen Handen kiinni. Tärkeimmät kisatkin käydään vasta helmi-maaliskuussa. Raaka-Anssilta voi jatkossa odottaa kovia potkusuorituksia, kunhan hän pääsee lajista jyvälle.

18.11 2.25 tuntia makeaa jalantäydeltä Lapinjärven jäällä railolabyrintissä. Nautiskelua auringonlaskun purppuroima taivaanrantaa ihaillen. Jää narskui piikkarit kohdatessaan, muuten oli hiljaista, jää paukkui ja antoi hienon kaikupohjan repeillessään ja muodostaessaan uusia potkuväyliä järvenselälle. Väylät olivat 1-4 metriä leveitä ja jään laatu vaihteli lähes sileästä röpelöiseen. Sivuttaispito täydellinen, jään laatu muuten ysin luokkaa, ei kelpaisi kunnolla luisteluun. Muutamia eripituisia hevosvetoja pimeän tuloon saakka. Railoverkosto arviolta kymmeniä kilometrejä pitkä. Lähes kaikki väylät tuli bongattua, parhaimmat useaan kertaan.

19.11 Järveltä ei voi pysyä poissa. Tänään 1.50 tuntia potkukelkkailua. Alku nihkeää. Kun ketkuttelulihaksisto muuttui potkuttelulihaksistoksi tuli tehtyä epämääräinen määrä epämääräisenpituisia hevosvetoja. Oikea takareisi oireilee. + heti perään 1.15 tuntia juoksua.

20.11 Potkukelkkailulihaksiston palauttelua. 4km uintia ja 30km luisteluhiihtoa.

21.11 2t luisteluhiihtoa + 1t potkukelkkailua järvellä. Lyhyitä nopeusvoimavetoja ja kiihdytyksiä. + 1/2 tuntia potkukelkkailijan kuntopiiriä. Oikea takareisi treenin jälkeen tehovenytykseen.

23.11 1.10 tunnin potkuttelulenkki maastossa Liljendalin Kirkkotiellä. Tie oli peilijäässä. Paras kurvi ja mäkipätkä oli ymmärrettävästi hiekoitettu. Kun ajoin autolla reitin läpi jouduin helpoissakin hiekoittamattomissa kohdissa ajamaan kieli keskellä suuta. Neljän kilometrin maastopätkä oli kuitenkin potkukelkkailua ajatellen hyvässä hiekoittamattomassa kunnossa. Lenkki jäi melko kevyeksi ja aiottua lyhyemmäksi (vain 20km ) takareidestä johtuen. Jouluun on vielä aikaa mutta silti, "Tällä Kirkkotiellä, aina olla vois."

29.11. ap. 2 tuntia (32km) letkeää kelkkailua samalla tiellä. Reisi ei enää vihoittele. Tie on talvisemmassa kunnossa kuin maanantaina. Mukava fiilis.

2.12. i. 1.20tuntia 24km, jälleen Kirkkotiellä. Näyttää lupaavalta lauantain kisoja ajatellen. Reitti on hyvässä kunnossa, toka kierros (8km) aikaan 23.18. Flunssa vaivaa hiukan. Ääni käheä.

3.12 Maastotiedustelua 30min. Joutui jonkin verran juoksemaan. Ainoastaan 1,5km:n pätkä kohtuukunnossa kisaa ajatellen. Pakastaisipa mahdollisimman pian. Ääni täysin kateissa. Lämmin tuuli on sulatellut jäätkin ennätystahtiin. Korsmalmin latupohjakin olisi hyvässä potkukunnossa jos pakastaisi.

4.12 0.25t maastotiedustelu + 0.25 juoksua, tie on liian liukas juoksuun ja liian hiekkainen potkittavaksi. Vain noin 500 metrin pätkä kelpaisi kisakäyttöön, masentavaa.

6.12 Tunnin kevyt Kepo-kelkkailu Paloheinän omakotialueella pienikokoisella vakio-Eslalla ja vähän Ketkupolkallakin. Lenkki sujui palaveroinnin merkeissä Keppoisasti.

8.12 1 tunti reipasta, vähän vetojakin Porlammin tiellä. Tie on varsin vilkkaasti käytetty. Lumi oli pakkaantunut kovaksi, lähes jäiseksi. Tie oli varsin nopeassa potkukunnossa niiltä kohdin joissa asfaltti ei paistanut esiin.

10.12 1.30 tuntia Kirkkotiellä. Tie oli hyvässä talvikunnossa, noin 26km.

12.12 Kepo-Hepo maratoooonni. Venähti lähes 2.40, joiltakuilta potkijoilta ylikin, ja joiltakuilta 34 kilometriäkin riitti, keli niitti. Alpo oli hurja. Kuluneillakin piikkareilla viimeinen kierros taittui samaa tahtia kuin Handen eka kirikierros. Potkiessa ei tarvinnut käyttää "Hästsparkkia" alamäessäkään. Pieni tiuha välitys toimi kaikkein parhaiten. Kisa starttasi klo 13.50 ja jatkui pimeän tuloon saakka. Miehillä oli oma huolto, joten nälkä ja pakkanen alkoi loppumatkasta ryydyttää. Omaa menoani siivitti lopussa Handen ryytyminen, ajatus nakeista ja perunasalaatista, jaasta ja saunasta. Kepositiivinen ajattelu on kaiken A ja O pitkissä ryydyttävissä Kepokisoissa.

Tulokset (toim. huom.)

1. Alpo Kuusisto 2.32.52
2. Ville Vickholm 2.38.32
3. Hannu Vierikko 2.47.15

Markus & Tomas Porthin & keportteri kesk.

Kirikierros 8,5 km

1. Hannu Vierikko 29.00
2. Alpo Kuusisto 29.35
3. Ville Vickholm 30.28
4. Tomas Porthin 31.45
5. Markus Porthin 32.35
6. Esa Mononen 33.51

Kepo-Hepollekin löytyi hyvää hyötykäyttöä Hindersbyssä kisan jälkeisinä päivinä kun eka ja tokaluokkalaiset tappelivat Kepo-Hepon käyttöoikeudesta. (Kerrottakoon niille Kepopassiiveille jotka eivät osallistuneet maratonille, että Kepo-Hepo oli kääntöpaikan merkkinä ollut perinteinen, pieni ja kaunis puinen keinuhevonen. Kääntöpaikka oli 4,2km:n kohdalla ja lenkki piti kiertää viiteen kertaan.)

Näin saat itsesi jumiin ja väsyksiin Kepo-Hepo maastomaratonin jälkeen:

13.12 1/2 t uintia + 1.20luisteluhiihtoa + 0.20t juoksua

14.12 Aamulla 1/2 t juoksu + 0.45t hyvä voimaharjoitus. Illalla 1.30tuntia uintia 5km.

15.12 1.45tuntia juoksua+ 1.15 tuntia pyöräilyä telineellä

16.12 0.35 tuntia juoksua + 0.45t potkuk. huippuolosuhteissa jäisellä metsätiellä sis. lyhyitä nopeusvetoja + 0.25t juoksua + 4km uintia 1.10t

17.12 1t uintia + 1 tunti pyöräilyä telineellä (syke 120- 140), jaloissa tuntuu pientä väsymystä.

18.12 Kepo-yö Malmilla. Kilometri kulki kohtuullisesti, kymppi ei mihinkään. VÄSYTTÄÄ! Hande piti hyvää vauhtia ja palasi matkojen lyhetessä perinteiselle, arvoiselleen paikalle.

19.12 Flunssainen olo. Lepo!!

20.12 Ap. 1.55t potkuk L-järven jäällä huippuoloissa, kevyttä paitsi 2 * 2,2km olemattomaan sivumyötäiseen 4.50 ja sivuvastaiseen 5.07. 1t uinti, 3,7km märkäpuvulla.

21.12 Järvellä milli lunta. Ap. Kadonneita hevospotkuja etsimässä, 2.05t sis. 6*2,4km myötätuuleen, L-järven halkaisu pohjois-eteläsuunnassa 5.07- 4.58. Melko hyvä tuntuma flunssasta huolimatta. Pyrin etsimään Alpomaista rentoutta potkuihini, jotka ovat huomattavasti Alpon potkuja kulmikkaampia ja konemaisempia fyysisistä ominaisuuksistani johtuen. Teknisesti pääsen tuskin koskaan samaan kuin Alpo, mutta vauhdillisesti uskon sen olevan täysin mahdollista, varsinkin ominaisuuksiani suosivilla jääradoilla.

22.12 Huippukelit senkun jatkuu. Aamupäivällä 2.50 tuntia nautiskelua, kuusi kierrosta Lapinjärven ympäri, loppuun 5 * (20+20potkua) täysillä. Vuoden lyhimmän päivän auringonnousu oli yhtä hieno visuaalinen värielämys kuin auringonlaskut parhaimmillaan. Kaislikon ja rannan väliset jääkapeikot ovat mielenkiintoisimpia potkureittejä. Järven pohjoispuolella saattoi auringon noustua analysoida omaa potkutekniikkaansa rantapenkereeseen heijastuvasta varjosta. + 30min juoksu ja 30min kuntopiiri. i. 3,3kmU

23.12 klo 8.30 1.35t järvellä. Taivas oli jakautunut kahtia, tumma pilvistö peitti puolet päivännoususta, veikeä valoilmiö siivitti aamupäivän menoa. Sateenkaari näyttäytyi tumman taivaan reunassa. Lenkin päätteeksi 2,4km aikaan 5.01, maali sateenkaaren tyngän päässä. + 1/2 tuntia juoksu. Illalla potkulihaksisto kilometrihuollossa hieronnassa.

Välipäivinä tuli treenailtua muuta, potkulihaksia säästävää liikuntaa.

27.12 ap. 1tunti maastossa, Heikinkylän- lenkki, melko nihkeässä kelissä, flegmaattista meininkiä, väsyttää. Veto poissa, liekö osittain flunssasta johtuvaa jouluväsymystä.

29.12 Aamupäivällä Petikossa potkimme Liikenne-tv:n kuvauksissa Kepo-trikoissa edustavasti mediapotkuja Handen ja Elmgrenin kanssa. Keli oli liukas mutta alusta varsin epätasainen metsätiepätkällä jossa enimmät kuvaukset tehtiin. Kuvausten jälkeen potkimme pari kierrosta vitosen pururataa ja ohitimme hiihtäjätyttösen muutamaan kertaan VK-sykkeillä potkiessamme. Lumijalakset meillä oli alla ja keli oli varsin raskas. Nivusetkin/ lonkan koukistajat kipeytyivät pitkästä aikaa vaikka tehokasta potkimista tuli vain noin 50minuuttia. Pieni verenkuva otettiin aamulla. Väsymys ei ole onneksi anemiasta johtuvaa. PVK oli OK! Ei kun menoksi!

30.12 50min potkukelkkailua järvellä. Loppuun 2400m 5.07. Potkaiseva jalka tahtoi välillä lyödä jäästä läpi. Pakkasta ei vielä ole ollut riittävän pitkään. + 1.15t tv-juoksua.

31.12 Aamupäivällä klo 10.15 talven tähän mennessä kovin ja paras jäätreeni jos ei kisoja lasketa yht. 2.45 tuntia Lapinjärvellä. 7 * 2200metriä sikahevosvetoja myötätuuleen, sivarikeskus-uimaranta (4.45, 4.35, 4.35, 4.33, 4.35, 4.32, 4.27!!!). Vika veto tuli omaa 200metrin ennätysvauhtia kovempaa. Kolmenkympin keskari jäi kolmen sekunnin päähän. Viimeinen noteeraus on oma ennätys. Irtiotto oli tänään varsin hyvä. Vedot tuntuivat sopivan pahoilta. Vika 1 1/2 minuuttia tuntui joka vedossa tosi pitkältä ja raskaalta. Loppurutistuksissa oli vähän samoja fiiliksiä kuin Balckin loppukirissä vuonna -96. Vika veto tuli silmät sumeina ja apinan raivolla. 4.30 oli pakko alittaa. Finlandia-kelkalla olen vetänyt joulun alla v. 93 välin ilmeisesti kovempaan myötätuuleen paremmalla jäällä aikaan 4.30. Tänään selvisi myös että olen ilmeisesti pitänyt ohjainkannatinta liian matalalla toisinaan kisoissa. Ekaan vetoon laskin ohjainkannattimen ala-asentoon enkä saanut potkuihin samaa voimaa kuin muissa vedoissa, joissa minulla kannatin oli toiseksi alimmassa asennossa. Korkeammassaasennossa polven pystyy nostamaan korkeammalle ja potkuihin saa näinollen "suuremman välityksen" mikä on erityisen tärkeää varsinkin myötätuulessa. Treenistä jäi tosi hyvä fiilis ja lihakset ovat todennäköisesti huomenna enemmän tai vähemmän jumissa.

2.1.1999 Klo 11.15 kaksi ja puoli tuntia tasavauhtista järvenjäällä, loppuun pari spurttia. Tuli ajettua paljon yhdellä jalksella. Jäällä oli puoli senttiä loskaa. + 2tuntia telineellä pyöräilyä (syke 130-150).

5.1 Ap. 1.30t tv juoksu suolasohjossa. Ip. 1 tunti huomisen vetoradan kolausta + 0.45t kevyt potkuk. + 1t uinti.

6.1 Radan mittaus 30 metrin mittanauhalla, tulos 545metriä. Yhdestä kurvista tuli hiukan liian jyrkkä. Sivuttaispito oli jään laadusta johtuen kuitenkin varsin hyvä. Radalla oli jonkun verran irtoainesta, pakkasta -1 C. Klo 12.00 1/2t verr. 10 x tarkka 2000m aikaan 4.41 - 4.31/ potkupalutus 1270m, lähtö n. 9min. + 25min verr = 53km/ 2.30t. Hyvää rypistystä, erinomainen jäätreeni. Irtiotto alkoi löytyä vasta neljännellä yrittämällä (4.35). 8:s ja 9:s veto säästellen 4.38, vika rutistaen 4.31. Illalla klo 18.00 1 tunti palauttavaa pyöritystä telineellä (syke 120 - 140).

9.1 ap. 0.50 t tv- juoksu, loppuun reippaammin. Illalla 19.45 Kylmin safari miesmuistiin, ainakin Esan muistin mukaan. Itsekään en äkkiseltään muista urheilleeni aikaisemmin yli kolmea tuntia -22 asteen pakkasessa. Safarille osallistui kolme safaristia, isäntä itse eli Sami, Esa ja allekirjoittanut. Sami uhrautui ekan 1 ja 1/2 tunnin jälkeen saunaa lämmitämään. Ekat pari tuntia meni Keppoisasti, mutta viimeisen tunnin aikana alkoi poskipäistä ja nenästä tunto kadota. Kauniista öisista talvimaisemista sai nauttia juuri niin kauan kuin veri kiersi kunnolla kaikissa jäsenissä. Puissa oli lunta ja kuuraa ja tähtitaivas oli kirkas. Vain täysikuu puuttui täydentämästä satumaista tunnelmaa. Potkulenkin varrella vain pari koiraa noteerasi meidät haukullaan. Loppuun tuli tehtyä muutamia lyhyitä spurtteja, pidempiä spurtteja ei viimasta johtuen olisi kyennyt tekemäänkään. Totesin Kalkkisten kääntöpaikalla Esalle, että lenkistä tulee ihan hyvänlainen treeni. Esa kuitenkin muisteli wanhoja hyviä safareita ja risti tämänvuotisen "maitosafariksi" tai "softsafariksi". Keli oli tänä vuonna aika nihkeä vaikka tie oli muuten hyvässä potkukunnossa. Yllättävää oli havaita että Kalkkisiin vievä isompi tie oli nihkeämpi kuin Siirilän mökille vievä pikkutie. Sauna ja sapuska oli potkun päälle poikaa. Samille isännöinnistä suurkiitokset.

11.1 10min ketkupolkankantojuoksua+ 65min radan kolausta+40min potkuk. sis. lyhyitä teräviä vetoja+ 15min ketkupolkankantojuoksua + 30min kuntopiiri( terävät, lyhyet sarjat) i. Hieronta

12.1 Lepo! Yritin käydä putsaamassa rataa harjalla ja lapiolla, mutta homma osoittautui lumipyryssä taisteluksi tuulimyllyjä vastaan. Hienoa lunta lennättäneessä tuulituiskussa rata katosi kuin pieru Saharaan.

13.1 Piirikunnalliset hiihdot Myrskylässä. 12km vapaalla, aika 38.10 sijoitus 3./ 4 os. ero kärk.4 ja 1/2 min. Ihan hyvä treeni. Irtiottokyky ei suksilla tunnu olevan harjoitustaustasta johtuen samaa luokkaa kuin kelkalla tällä hetkellä. Suksittaessa lyhyttä matkaa kilpaa ei tekniikka ole paras mahdollinen ja hyötysuhde on huono. Kisa oli ensimmäinen vauhtiharjoitus suksilla tänän talvena. Keli oli radan pehmeydestä johtuen melko raskas + heti päälle 20min kevyt Juoksu.

15.1 10min kelkankantoJ + 2.20t radan kolausta, jäällä ainakin 15cm lunta, rata täysin tukossa. +1 C lämpötila oli nostanut lumen ominaispainoa ja teki kolaamisen hitaaksi. 60min potkuk. kolatussa rännissä sis. 10 x 545m/545m 1.20-1.14 + 10min kelkankantoJ

16.1 Säätiedotus oli luvannut pyryä iltapäiväksi, siispä ap:llä klo 10.15 15min radan putsaus+ 15min verr 2x (5 x 2180m) /1090m/ 3270m/11min + 15min verr= 2 TUNTIA RÄNNISSÄ. Vetoajat: 5.05, 5.07, 5.06, 5.09, 5.11 + 5.09, 5.10, 5.09, 5.13 ja 5.02. Rata oli hieman hitaammassa kunnossa kuin loppiaisena, + 1 C ja tuuli hidasti myös menoa takasuoralla, lisäksi eilinen kolausurakka ja potkimiset painoivat hiukan jaloissa. Vika veto tuli taas rutistaen hyvin. Vika veto oli 2000m:llä 4.37:n vauhtia. Lumipyry alkoi Lapinjärvellä vasta kello 17 jälkeen, joten uusi kolausurakka on jälleen edessä. Treeni oli niin raju että oli jälleen nukahtamisvaikeuksia. Riskirajoilla viipotetaan.

17.1 Väsy painaa tänään. Loskaa ehti kertyä radalle vain pari senttiä, joten kolausurakka oli helppo. 0.30 t kevyttä potkuttelua Vickelä- Monosella joka toimii parhaiten pehmeällä jäällä. Hyvä tasapaino ja tekniikkaharjoitus. Joku on aurannut rännin tuntumaan 200m:n päähän noin 400 metriä pitkän suoran jäätiepätkän traktorilla. Ihan kelpo pätkä lyhyempiä vetoja ajatellen jatkossa. + 3km flegmaattista uintia. Viikkoon kertyi 4.10 tuntia kolausta ja saman verran potkimista. Tehollisesti viikko oli kova mutta määrällisesti ei. =10tuntia treeniä ilman kolausta.

19.1 1.30t reipas Juoksu + 1.30 t telineellä (s120-145) Oikea etusääri ärtyi pahemmaksi juoksussa.

20.1 Mielenkiintoinen potkutreeni järvellä. Vesiajoa navakassa tuulessa yht 40min. Peilijäästä saattoi peilata itseään vinhassakin vauhdissa. Pahimmissa lätäköissä kastui kuin Oulussa ikään. Sivarikeskus-uimaranta (2,2km) veto myötätuulessa aikaan 4.47 päätti treenin kun mies kastui. Liukkaasta jäästä huolimatta on vesi kuitenkin aikamoinen vastus kelkkaillessakin. Hitaammalla vauhdilla ja lätäköitä väistellen olisi jäällä viihtynyt pidempäänkin. Utuinen maisema, kirkas jää ja lätäköt aikaansaivat ihan uudenlaisen ennenkokemattoman potkufiiliksen. Vesikerroksen alla ollut jää oli niin niljakas, että sopivassa sivutuulessa sivuttaispito tahtoi pettää ja kelkka karata alta. Yhdellä jalaksella ajo oli sivutuulessa varsin hankalaa. Viime viikon potkuareenanani ollut RÄNNI oli muuttunut kirjaimellisesti vesiränniksi. Suurella vaivalla kolaamistani lumivalleista oli vain rippeet jäljellä ja rännissä oli monta senttiä vettä. Luonto on voimakkain ja paras potkuareenoiden muokkaaja. Sen saivat muutamat onnelliset kokea varsinkin viime keväänä Suomen lahdella, mutta minä en. Yksikään Hartwall areena tai vastaava ei vedä vertoja luonnon muovaaman Ketkupolkka Areenan avaruudelle, suuruudelle ja kauneudelle. + 60min telineellä + 5,2km uinti 1.30t, PS uidessa vedenvastus on kuitenkin suurempi.

Keporeilua ja pärskeitä

Tällä osastolla julkaistaan epämääräisiä huhupuheita.
Vihjeitä vastaanotetaan salaa Kepostin toimituksessa.

Huom ! Kepolaiset ilmoittautukaa viimeistään 7.3. Kepostin toimitukseen. Kepolan pirtti varattu perinteiseen tapaan.