KEPOSTI

Potkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille numero 4 marraskuu 1998

Hyvä potku-urheilun vaalija!

Potkukelkkailukausi on jo päässyt vauhtiin maailman menestyksekkäimmän potkutteluseuran Ketkupolkan laajoilla leikkikentillä. Isänpäivän Korvilla Herr Salinin kanssa avattu potku-ura jatkuu kuljettajan motivaatiosta riippuen noin puoli vuotta vaihtuakseen sitten vain keskimääräisesti matalamman kitkakertoimen kesäketkuiluun.

Ensimmäinen leikkimielinen maratonkisakin ajettiin 14.11. Halkolammen 830m:n stadionilla, jonka 51 kylmää kierrosta erottivat jyvät akanoista. Alpon aika 1h 38min on tiukkakurvisella radalla ajettuna kova. Allekirjoittaneen lisäksi tämä lajin lahjakkuus muilutti rinta rottingilla kilpailupaikalle tuliterällä Ketkupolkallaan saapunutta huipputriathlonisti Anssi Lehtistä, jonka kelkan huippunopeus ei ollut vielä maratonin matkalle riittävä. Lajistamme kovasti innostunut Lehtinen lieneekin jo Balckilla, Uppsalasta Tukholmaan ajossa ja Multian maratonilla varteenotettava kilpakumppani - siksi pahansisuinen pohjalainen on kyseessä.

Kelkan kulkua hidastavien voimien minimoinnin ihannointi on nyt välinekehittelyn lisäksi saanut tuekseen potkukelipalstan. Sekä Ketkupolkan että www.kickbike.com - sivuilta linkitetty Kickbike-oy:n sivujen ilmoitustaulu on tarkoitettu helpottamaan lajin harrastamista. Siihen voi kuka tahansa kirjoittaa viestinsä. Kunnallisesti ylläpidettyjen suorituspaikkojen puuttuessa hyvän kelkkailupaikan löytämisen vaikeus voi nousta harrastamisen kynnykseksi. Yksi yleisimpiä virheellisiä olettamuksiahan on nimenomaan se, ettei lajia voi harrastaa kun kaikkialla niin hiekoitetaan. Siis aina kun olet bongannut hyvän kelkkailupaikan niin laita koordinaatit ilmoitustaululle päivämäärän kera! Myös muut mahdolliset Ketkupolkkailijan tarpeet pyritään tyydyttämään ilmoitustaulun välityksellä.

Vaikka Kepostin lukijakunta onkin maamme eliittiä monessa mielessä niin aatteen levittämiseksi on löydettävä laajempaa kontaktipintaa potentiaalisiin lajin harrastajiin. Olemme virittäneet käyntiin mielenkiintoisen projektin matkailun edistämiskeskuksen (mek) ja ympäristöministeriön kanssa potkukelkkailun saamiseksi maatilamatkailun profiilituotteeksi. Olemme luvanneet tarjota potkukelkkailun ja myös -lautailun tietotaitomme käyttöön kehitettäessä potkuttelusta houkuttelevaa tuotetta jopa satoihin maatilamatkailukohteisiin. Käytännössä teemme muutaman Ketkun vierailuja suopeasti suhtautuviin kohteisiin, joissa selvitämme paikalliset potkukelkkailun harrastus- ja reittimahdollisuudet. Lisäksi perehdytämme yrittäjää lajin perusteisiin niin välineiden kuin suoritustekniikan suhteen. Kun toimiva konsepti on löydetty on sitä helpompi levittää koko maanlaajuiseen verkostoon.

Edellä mainittuun maaseutumatkailun kehittämisprojektiin liittyen Ketkupolkan parhaat kyvyt on kutsuttu tekemään Potkukelkkailijan opasta. Emme liene vielä kehityksen lakipisteessä mutta oletettavasti kuitenkin niin pitkällä ettei ole aikaista laittaa potkutietämystämme kansien väliin. Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus olla mukana ensimmäisen potkuttelun perusteoksen kirjoittamisessa. Teos lienee saatavissa jo tämän talven lumille opastamaan potkukelkan oikeaoppiseen käyttöön. Mikäli haluat omasi heti ensimmäisestä muutaman tuhannen kappaleen painoksesta niin varaa heti. Kepohinta on n. 50,-/Kpl.

Alkanut talvi tarjoaa jälleen ainutkertaisia potkuelämyksiä. Kelkkailu on tänä vuonna mukana Itävallan Weissenseen nopealla luonnonjäällä järjestettävässä suuressa talviurheilutapahtumassa, jääolojen salliessa Hollannin kanavilla ja Ruotsissa sekä Norjassa lukuisissa Keponakan kertomissa riennoissa. Tule ennakkoluulottomasti Lehtisen Anssin esimerkkiä noudattaen tapahtumiin mukaan. Tärkeintä ei ole voitto vaan potkukelkkailu!

Potkuterveisin Hannu 15.11.98


Mikä ihmeen Ketkupolkka ?

Ketkupolkka ry. on vuonna 1987 perustettu perusstadilainen potkukelkkailuseura. 1990-luvulla myös potkulautailu on tullut entistä näkyvämmin mukaan seuran toimintaan. Seuran jäsenet ovat alusta alkaen osallistuneet kaikkiin merkittäviin potkukelkkailukilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla aina Kanadaa myöten.

Ketkupolkka on myös ollut mukana järjestämässä monia merkittäviä potkutapahtumia, joista ei vähäisimpänä mainittakoon Lillehammerin talviolympialaisten viralliset potkukelkkailunäytökset vuonna 1994.

Kepostin toimitus on pannut merkille, että Kepostin postituslistalla on paljon nimiä, joita ei ole kovin monessa seuran tapahtumassa näkynyt. Seuran toimintaa onkin pitkään vaivannut liian pienessa piirissä potkuttelu rummutetuimpia megatapahtumia lukuunottamatta.

Ketkupolkan toiminta on kuitenkin kaikille avointa, seuran kokouksiin, tapahtumiin ja kilpailuihin osallistumiseen ei vaadita maailmanmestarin potkukuntoa tai trikoosta pursuavaa pakaralihasta. Pikku ripaus reipasta kepohenkeä riittää!

Potkutteluharrastuksen aloittaminen on helppoa, sillä vauhtiin pääsee turvallisesti jo parin minuutin pikakurssin jälkeen. Laji ei myöskään vaadi harrastajaltaan kohtuuttoman suuria investointeja, täydellisen kilpapotkulautailijan tai -kelkkailijan varustuksen saa jo parilla tonnilla.

Potkiminen on juoksua pehmeämpää ja monipuolisempaa, mutta yhtä lailla tehokasta ja kehittävää ruumiinharjoitusta. Toisaalta, talvisille ulkoilu- ja maanteille tai rosoisille luonnonjäille potkukelkkailu sopii usein hiihtoa tai luistelua mukavammin ja turvallisemmin. Jos haluaa uutta potkua liikuntaharrastukseensa, on potkulautailu tai -kelkkailu kerrassaan oivallinen vaihtoehto kun tekee mieli lähteä lenkille.

Ketkupolkka ry.

Jäsenmaksu aikuiset 32 mk, alle 18 v. 6 mk, kannatusjäsen 500 mk. Pankkitili Merita 142650-82829.
Ketkupolkan internet-kotisivu (design Alpo Kuusisto): http://www.hut.fi/~akuusist/kepo /index.html
Puheenjohtaja Hannu Vierikko p. 3883231
Varapuheenjohtaja Alpo Kuusisto p. 040-5409219
Rahastonhoitaja Sami Siirilä Visakoivunkuja 15 A 9 02130 Espoo p. 426280.
Keportteri Esa Mononen Aittatie 13 B 18 00390 Hki
p. 5482213, t. 0204-455859 esa.mononen@karttakeskus.fi.
Muista Kepostin 1/99 deadline 9.1. !

Kelkkakauden avaus

Halkolampi 14.11.

Puheenjohtaja julisti mennä viikolla kelkkakisakauden alkaneeksi. Alun perin kisapaikaksi suunniteltiin Matalajärveä, mutta koska kyseessä oli ehdottomasti korkean profiilin tapahtuma, katsoi kilpailun johto parhaaksi järjestää täysimittainen jäämaraton Kepon kelkkapyhätössä Luukin Halkolammella.

Viivalla oli kahdeksan kaitakasvoista kelkkailijaa.

Mukaan kutsuttiin pikavauhtia koko Kepon kerma. Myös Suomen tämän hetken ehkä kovakuntoisin triathlonisti Anssi Lehtinen (eri henkilö kuin myös tunnetusti kovakuntoinen multiportteri Antti) saapui Pohjanmaalta saakka katsastamaan sopiiko maakuntalehtien palstoilla uhota ennen viivalle astumista.

Tomas starttasi pari kuukautta merenpohjassa varastoituna olleella kelkalla ja jäi heti letkasta. Pian Anssikin sai todeta kärkiletkan vauhdin liian kovaksi ja tyytyi kamppailemaan neljännestä sijasta kelkkaa vaihtaneen Tomasin kanssa. Puolessa matkassa sai ensikertalainen kuitenkin tarpeekseen. Tomas taasen hylättiin lopulta liian monen kelkanvaihdon takia.

Alkukierrosten kärkiletka: Ville, Anssi, Alpo ja Hannu.

Kärjessä näytti pitkään siltä, että jällen kerran Hannu ja Alpo ratkaisevat paremmuuden loppuvedossa. Alpo aloitti vetonsa kuitenkin niin aikaisin, että Hannun psyyke petti harjoittelun puutteessa totaalisesti.

Loppujen lopuksi myös toivottoman tuntuisesta takaa-ajoasemasta noussut Ville pystyi keppoisasti ohittamaan kisajärjestelyihin parhaan vireensä käyttäneen vanhan mestarin ja kuittaamaan kakkossijan lopussa voimiaan säästelemäänkin ehtineen Alpon jälkeen.

1. Alpo Kuusisto 1.38.03
2. Ville Vickholm 1.40.07
3. Hannu Vierikko 1.41.23
4. Jan Elmgren 1.55.25

Ketkupolkan KB-kymppi

Kuusijärvi 18.7.

Kepon mestaruuskymppi päästiin kiskaisemaan päivän paistaessa kesäiseltä taivaalta. Kesä ei kuitenkaan ollut yhtä kuuma kuin itse kisa.

Viime hetken värinää viivalla ennen lähtökomentoja.
Kuva Annika Renvaktar

HCM ennakkosuosikin paineet lankesivat yllättäen Anne-Marian harteille vakuuttavalla tavalla.

Naiset

1. Anne-Maria Vierikko 24.34
2. Hanna Markkula 25.22

Äijien sarjassa koettiin myös yllätyksiä kun Tomas laittoi ME-miehen ahtaalle ja keportteri kuittasi jumbofinaalin härskin peesaustaktiikan päätteeksi.

Miehet

1. Hannu Vierikko 20.41
2. Tomas Porthin 20.57
3. Esa Mononen 22.42
4. Petri Heinäaro 22.44
5. Väinö Nurvo 22.47

Helsinki City Marathon

HCM-potkulautailu käytiin tänä vuonna 25.7. Stadikan lähiympäristössä, suurimmaksi osaksi Eltsun perinteikkäällä vauhtiradalla. Rata osoittautuikin nimensä veroiseksi, sillä matalan profiilin perusteella laaditut aikaveikkaukset lensivät viuhuen roskakoriin.

Valitettavaa oli se, että järjestäjien keskuudessa vallitsi pientä epätietoisuutta oikeasta kierrosmäärästä ja kärki liputettiin maaliin jo kierrosta ennen maratonin täyttymistä. Kömmähdys, johon keportterikin oli osaltaan syyntakeellinen, aiheutti sen, ettei historiallisen vauhdikkaista potkusuorituksesta jää aikakirjoihin lainkaan täyden maratonmatkan noteerausta.

Hanna (vasemmalla) ja Annika (ylhäällä) kiitivät reippainta kyytiä kauttaaltaan erittäin tasokkaassa naisten kisassa.

Suhteellisesti kovimmasta vauhdin parannuksesta vastasi Hanna naisten sarjassa. Kisa oli tasainen, Kepon kova kolmikko Annika, Anne-Maria ja Reetta kävivät kovan kamppailun muista mitalisijoista. Tosin Annika piti itseään vain kuntosarjaan kelpaavana …

Naiset 40,7 km

1. Markkula Hanna 1.41.47
2. Renvaktar Annika 1.45.36
3. Vierikko Anne-Maria 1.46.30
4. Matsi Reetta 1.46.56
5. Brouwer Thijza 1.51.23
6. van der Molen Peterina 1.53.49

Vaikka tasamaan tytöt jätettiinkin armotta viimeisiksi, silti myös viidenneksi sijoittuneen Thijzan aika oli lähestulkoon verrannollinen Reetan Kempeleellä 1997 potkimaan voimassaolevaan maailman nopeimpaan aikaan 1.55.49. Hienot suoritukset nostavat varmasti naisten potkukelkkailun arvostusta. Toki osanottajia olisi kaivattu enemmän, mutta laatu korvasi määrän.

Myöskään miesten sarjassa ei päästy tavoiteltuihin osanottajalukuihin. Vauhdissa sitä vastoin lyötiin sekä yleisö että potkuasiantuntijat ällikällä. Alpo nimittäin iski kanssakilpailijoilleen jauhoa suuhun ylämäessä ja luuta kurkkuun alamäessä siihen tahtiin, että toiseksi sijoittunut Hande sai todeta loppumatkasta joutuneensa kisassa kierroksella ohitetuksi ensi kerran pitkällä urallaan.

Alpo iskee vastamäkeen.

Alpon ylivoiman lisäksi kisan positiivisia yllättäjiä olivat ainakin hienosti kolmanneksi sijoittunut André Hollannista sekä Multian toivot Koppis ja Joonas. Kovalta Spark-O-ringeniltä palautellut Tomas ja kolmiotteluun keskittyvä Ville eivät sen sijaan pystyneet normaaliin kilpailusuoritukseensa.

Miehet 40,7 km

1. Kuusisto Alpo 1.19.30
2. Vierikko Hannu 1.23.59
3. Visscher André 1.29.15
4. Porthin Tomas 1.30.30
5. Koppelomäki Ilkka 1.32.27
6. Porthin Markus 1.33.05
7. Nurvo Väinö 1.33.48
8. Ruokonen Jussi 1.35.53
9. Lehtinen Antti 1.35.55
10. Mononen Esa 1.37.51
11. Elmgren Jan 1.40.20
12. Lantela Jaani 1.41.10
13. Ryynänen Jorma 1.57.39
14. Ilvesaho Joonas 2.11.41
Vickholm Ville DNF
Karjalainen Harri DNF
Granroth Stefan DNF

Kisan jälkeen järjestettiin mahtava Kepon jo yli kymmenvuotista taivalta juhlistava potkubanketti saunomisen, illastamisen ja monomediaesitysten merkeissä.

Kisailu ei loppunut silloinkaan, sillä Kepon avoimissa Afrikan Tähden mestaruuskilpailuissa saavuttivat Porthinin veljekset kaksoisvoiton ja Störkspatting-jaoston kunniaa lisäsi Annika tekemällä karsinnoissa ohittamattoman Tähdenpeluun maailmanennätyksen: voitto kahdella siirrolla.

Ensi kesänä onkin sitten luvassa HCM-kisan lisäksi Alpon suunnittelema stadin seudun tähti -peli elävillä pelinappuloilla. Näistä lisää ensi vuoden Keposteissa.
Sitä ennen Kepo kiittää kaikkia kisaan potkien, järkkärinä tai toimitsijana osallistuneita.

Multia Village Kickbiking

Ensimmäinen Multian kesäpotkuttelutapahtuma sujui leppoisassa kesäsäässä 1.8. Alkuverryttelynä potkittiin rennon reipas kyläviesti jossa Kepo kuittasi kevyesti kirkkaimmat kärkisijat. Osasyynä heikkoon vastukseen oli toisaalta se, ettei Multian pieni suuri poika Koppis löytänyt kesäretkiltään kotikyläänsä.

Hannan ja Alpon vielä paistatellessa päivää HCM-jälkitunnelmissa oli Vierikoilla KB-nimikkokisassa näytön paikka. Voitot menivätkin Puistolaan melkoisen suvereenilla tavalla.

Naiset 15 km

1. Anne-Maria Vierikko 36.26
2. Annika Renvaktar 38.16
3. Hanna Markkula DNF

Miehet 15 km

1. Hannu Vierikko 30.04
2. Alpo Kuusisto 30.35
3. Tomas Porthin 31.32
4. Jussi Ruokonen 32.57
5. Markus Porthin 33.02
6. Esa Mononen 33.58
7. Jan Elmgren 33.58
8. Antti Lehtinen 36.15
9. Henri Jokio 39.18
10. Ari Vartia 43.54
11. Joonas Ilvesaho 43.54

Kisan jälkeen saunottiin kiivaasti Lehtisen Antin tynnörisaunassa ja pidettiin mökillä palaveria potkukelkkailusäännöistä. Kepo kiittää vielä kerran onnistuneista järjestelyistä. Multia on näköjään ihan mukava paikka kesälläkin.

Kepon sprinttimestikset

Kondiskringlan 13.9.

Perinteisissä pikamatkojen mestaruuskisoissa ei tällä kertaa syntynyt ennätyksiä. Tulostaso oli kuitenkin kova. Alpon rusautettua nilkkansa harrastettuaan terveydelle haitallisia urheilulajeja joutui Tomas perimään maitohapolta maistuvan haastajan roolin.

Tulokset 1000 m:

1. Hannu Vierikko 1.53.2
2. Tomas Porthin 1.55.0
3. Jan Elmgren 2.01.1
4. Markus Porthin 2.03.5
5. Esa Kinnunen 2.10.7
6. Mikael Porthin 2.16.7
7. Ilkka Nurminen 2.19.3
8. Marko Mahkonen 2.21.2
9. Einari Vierikko 4.27.0

Naiset

1.Anne-Maria Vierikko 2.22.0

Tomas koettaa alamäkeen kiihdyttämällä pudottaa Handea ja kisan yllätyskolmosta Jania.

Pudotuskisaan saatiin sen sijaan ennätysosanotto. Kilpailumuoto on erittäin vauhdikas, jännittävä ja yleisöystävällinen. Siis täysiä matkaan ja joka kierroksella letkan viimeinen liputetaan ulos.

Pudotuskisa:

1.Hannu Vierikko
2.Tomas Porthin
3.Jan Elmgren
4.Markus Porthin
5.Esa Kinnunen
6.Mikael Porthin
7.Marko Mahkonen
Ilkka Nurminen kesk.

Einari oli koko kisan keskipiste ja kovanaama kierrettyään kisan kevyesti kymmenen sakkiin.

Kondiskringlanilla on helppo ihan satunnaisenkin kepolaisen käydä testaamassa potkuvauhtiaan vaikka yksinään omalla ajalla ja näin saada pientä tuntumaa maailman huippujen menoon.

Kauden 1998 viimeinen suuri kansainvälinen potkulautakilpailu

Bystricka, Tsekki, 3-4.10.

Ketkupolkka osallistui pienellä iskuryhmällä minä, Tomas Porthin ja Esa Mononen. Tsekin ulkopuolelta osallistui myös Hollantilainen iskuryhmä Andre' Visscher, Thijza Brower ja Peterina van der Molen.

Tällä kertaa meillä ei ollut aikaa matkustaa Esan Unolla, vaan lennettiin Prahaan torstai iltapäivällä 1.10.

Saimme matkan aikana huomata kuinka ystävällisiä Tsekkien potku-urheilijat ovat. Heti Prahan lentokentällä oli meitä vastassa David Seemann joka antoi kyydin rautatieasemalle. Yli kolmesataa kilometriä pitkä junamatka ei maksanut juuri mitään.

Keskellä yötä olimme vihdoin perillä kisajärjestäjä Petr Hubin luona Roznov nimisessä pikkukaupungissa. Petr majoitti meidät to-pe ja pe-la öinä. Nukuttuamme hyvin mentiin Petrin opastamana pienelle sightseeing-potkulenkille. Illalla tutustuttiin suureen osaan kisojen järjestäjistä ja muutamaan kilpailijaan paikallisessa pubissa, missä oluttuoppikin maksoi alle kaksi markkaa.

Potkuttelijaystävämme Lenka näyttää merkkiä korttelipubinsa edessä "potkulautoja ei terassille"

Lauantaina oli vihdoinkin kisapäivä. Kilpailut oli Bystricka-nimisessä kylässä noin 15 km Roznovista. Rata kiersi pientä järveä niin että kierroksen ensimmäinen puolikas oli mäkien kiipeämistä ja vauhdikkaita alamäkiä. Toinen puolikas oli melkein tasainen, ensin pitkä loiva ylämäki, tasaista, loiva alamäki, tasaista, maalilinja.

Radan pituus oli noin 6 km mutta ensimmäinen kierros oli muita lyhyempi koska heti maalilinjan jälkeen tuli radan pahin paikka missä ison alamäen lopussa oli tiukka 180 asteen mutka. Ilmeisesti turvallisuussyistä lähtö oli heti tämän neulansilmämutkan jälkeen tasaisella pätkällä.

Lähtöviivalla oli 25 miestä ja 7 naista. Vastustajien lähtönopeudessa ei ollut moitittavaa, en ollut ensimmäisen mäen päällä kuin vasta noin viides vaikka lähdin itsekin suunnilleen niin kovaa kun pääsin.

Viivalta lähdettiin kiitettävän liukkaasti liikkeelle.

Maitohapot jaloissa teki kohta tehtävänsä ja kärjen vauhti hieman tippui ja minäkin saavutin kärkijoukon. Siinä puuskutteli Jirí Esner, André ja muutama muu. Siinä huomasin että jyrkimmissä ylämäissä olin vaikeuksissa pysyä mukana kun taas tasaisemmilla pätkillä olin suhteessa parempi.

Parin kilometrin kohdalla heti alamäen jälkeen päätin vetää niin kovan spurtin että saisin pienen hajuraon muihin ja samalla saada henkisen yliotteen. André vastasi heti rytmimuutokseeni ja pysyikin jonkin matkaa imussa. Potkin ihan niin täysillä kuin pikamatkalla tai loppukirikamppailussa. André jäi muutama metriä, muut olivat jääneet vähän enemmän.

Pahalta tuntui ja puuskutus oli höyryveturin luokkaa mutta ajattelin vain että "pahemmaltakin voi tuntua" ja jatkoin vastustajien nöyryyttämisvauhtia. Mielessä kävi Hannun ilmaisu "jauhot suuhun ja luu kurkkuun vastustajille heti alusta". Pikkuhiljaa ne kaikki jäivät enemmän ja enemmän, onneksi, koska maitohapot kyllä tuli jo korvista ulos.

Turvallisen tuntuisessa johdossa oli helppo potkia ihan hurmiossa kun voittajafiiliksestä sai lisäintoa. Muistissa oli kuitenkin tappioni Andrelle viime tapaamisessamme City maratonilla, joten vilkaisin monta kertaa taakseni. Vastustajia ei enää toisella kierroksella näkynyt kun katsoin taaksepäin joten sain rauhassa potkia omaa sopivaa vauhtia.

Neljännellä kierroksella juuri nopean (n. 55-60 km/h) alamäen lopussa tuli mutkassa vastaan kaksi rullaluistelijaa vierekkäin. Olin jo niin lähellä heitä kun huomasime toisemme että oli tasan kaksi mahdollisuutta: ajaa päälle ja passittaa rullaluistelijan suoraan sairaalaan tai ohjata itse metsään.

Valitsin jälkimmäisen ja vedin suoraan metsään. Tietysti olin kerinnyt jarruttaa jonkin verran vauhdista pois mutta kuitenkin vaatteisiin repeytyi suuria reikiä ja sain jonkin verran naarmuja, ei kuitenkaan mitään vakavampaa. Hetken tarkkailin haavojeni laatua ja totesin ettei ollut mitään hätää ja jatkoin matkaa.

Maaliin tultua oli helppo hymyillä. Kummallista että pitää matkustaa näin kauas jotta saisi voittaa potkukilpailun, tämä oli ensimmäinen voittoni ikinä potkulauta tai -kelkka kisassa. Toiseksi potki Jirí Esner ja André jäi vasta kymmeneksi, juuri ennen Esaa, kisan lopussa tapahtuneen rengasrikon takia.

1. Tomas Porthin FIN 1:07:19
2. Jiøí Ešner CZ 1:10:05
3. Milan Gazárek CZ 1:11:41
4. Michal Pešta CZ 1:11:41
5. Karel Cvalín CZ 1:14:00
6. Rostislav Toèík CZ 1:14:39
7. Vlastimil Filip CZ 1:15:41
8. Petr Vavruša CZ 1:16:47
9. Petr Pešta CZ 1:18:47
10. André Visscher NL 1:19:33
11. Esa Mononen FIN 1:19:46

Voittosamppanjan jälkeen pidettiin hyvä kokous koskien kansainvälisen potkulautailuliiton perustamista. Kisapaikalla oli varattu kaikille majoitus joten koko ilta meni mukavan yhdessäolon merkeissä.

Kilpailupaikan pubin terassille sai tuoda potkulautoja.

Varhain sunnuntaiaamuna oli taas kova kisa. Kilpailukutsussa luki kahdeksan kilometriä mutta seitsemän lienee lähempänä totuutta. Minulla kun ei ollut matkamittaria jolla olisi saanut tarkistaa tarkan mitan.

Sunnuntain kisa oli väliaikalähdöllä niin että lauantain viimeinen lähti ensimmäisenä ja minä lähdin siis viimeisenä. Lähtöväli oli 30 sekuntia, joten ensimmäisessä ylämäessä sain jo Jirin näköetäisyyteen. Sain hänet kiinni kuitenkin vasta noin neljän kilometrin kohdalla loivassa nousussa.

Ei sitten muuta kun täysillä ohituskaistalla taakse vilkaisematta. Tiesin tietysti voittavani Jirín mutta en voinut tietää miten muut olivat menneet. Ei siis ollut missään nimessä varaa löysäillä lopussa. Tämän kisan voitin loppujen lopuksi 45 sekunnin marginaalilla mutta sijoitukset 2-5 olivat seitsemän sekunnin sisällä!

1. Tomas Porthin FIN 14:05.2
2. Michal Pešta CZ 14:50.4
3. Jiøí Ešner CZ 14:52.3
4. André Visscher NL 14:54.4
5. Petr Vavruša CZ 14:57.6
6. Rostislav Toèík CZ 15:14.3
7. Karel Cvalín CZ 15:20.4
8. Petr Pešta CZ 15:34.2
9. Ivo Veselý CZ 15:43.0
10. Vlastimil Filip CZ 15:44.3
11. Vlastimil Fuèík CZ 15:53.0
12. Jiøí Štìpka CZ 16:17.1
13. Vìroslav Vitásek CZ 16:25.3
14. Esa Mononen FIN 16:30.2

Heti sunnuntain palkintojen jakojen jälkeen mentiin David Seemannin kyydissä suoraan Prahaan. Hänellä oli kiire jääkiekko-otteluun ja pyysi meitäkin mukaan Sparta Prahan kotiotteluun. Tuli siis harrastettua penkkiurheiluakin ja onneksi Davidin suosikkijoukkue voitti. Viimeisen yön nukuttiin Davidin luona ja varhain maanantai aamuna saatiin jo mennä lentokentälle.

Kaiken kaikkiaan todella hyvä matka ja kun kaikki on vielä niin halpaa Tsekeissä niin rahaakin kului pääasiassa vain lentolippuun.

Tomas Porthin

Kansainvälinen potkulautailuliitto perusteilla

Kauden kansainvälisen päätöskisan yhteydessä Tsekin Bystrickassa pidettiin myös tulevaisuuden kannalta mahdollisesti merkittävä kokous, jossa pohdiskeltiin kansainvälisen potkulautayhteisön järjestäytymiseen liittyviä käytännön näkökohtia. Kokouksen puheenjohtajana toimi isäntämaan Petr Hub ja sihteerinä Hollannin Thijza Brouwer.

Kokouksessa vallitsi palaverihenkinen tunnelma.

Kokouksessa päätettiin kansainvälisen potkulautailuliiton perustamisesta. Asiaa valmistelemaan asetettiin kolme toimikuntaa. Suomesta perustuslakivaliokuntaan valittiin Esa Mononen, sääntövaliokuntaan Alpo Kuusisto ja kilpailuvaliokuntaan Tomas Porthin.

Kölnissä samaan aikaan koolla olleitten kaupallisten potkulautailun edistäjätahojen keskustelujen tuloksena käsiteltäväksi tulleeseen ehdotukseen kansainvälisen potkulautailuviikon järjestämisestä Euroopassa suhtauduttiin myönteisesti. Kauden 1999 potkulautailun kilpailukalenteri päätetään vuodenvaihteen jälkeen. Kisa-anomusten jättämisen takaraja on 2. tammikuuta.

Avoimia kysymyksiä on vielä monia, kuten liiton perusrahoituksen järjestäminen sekä esimerkiksi liiton nimi. Englanninkielisiä nimiehdotuksia voi lähettää Kepostin toimitukseen marraskuun loppuun mennessä.

Potkuttelusarjakuva

Näin hauska ja opettavainen potkutarina jaettiin diplomina hienosta suorituksesta kaikille Tsekin kauden päätöskisan osanottajille Bystrickassa.

Löytyykö kepolaisten keskuudesta taiteilijoita, jotka voisivat avustaa seuraavan Kepostin sarjisosastoa ?

Keporeilua ja pärskeitä


Tällä osastolla julkaistaan epämääräisiä huhupuheita.
Vihjeitä vastaanotetaan salaa Kepostin toimituksessa. Toimitus ei vastaa tietojen todenperäisyydestä.Kepostin treenivinkki

Paljon matkustelevien huippu-urheilijoitten kuulee usein valittavan, kuinka rasittavaa matkanteko on, kun joutuu riutumaan maailman lentokentillä koneen lähtöä odotellessa ja hyvä harjoitteluaika menee harakoille. Kerrassaan sietämätöntä !

Helsinki-Vantaan lentoasema on korjannut tilanteen potkulautailijoitten kohdalla erittäin mallikkaasti. Transit-halliin on varattu muutama oiva kiituri, joilla kelpaa rundata ympäriinsä kunnes oma lähtöportti avautuu.

Tomas ja keportteri totesivat myöhässä ollutta Prahan konetta odotellessa, että potkulautailu on ehdottomasti paras tapa tappaa aikaa ja ikävää. Toiseksi paras lienee siron lennokkaasti potkuttelevien lentoemäntien bongaaminen. Vasta sitten, jos kumpikaan ei luonnistu, kannattaa lähteä kahvilaan istumaan kepoa nauttimaan.

Ei ihme, että Helsinki-Vantaa on valittu Euroopan parhaaksi lentoasemaksi. Kunhan käytäville ilmestyy KB-rivistö ja talviselle kiitoradalle kelkkakaista, on maailman parhaan titteli jo varmasti takataskussa.

Kepostin lukijamatkat potkutapahtumiin

Keposti järjestää ratkiriemukkaita ja vauhdikkaita lukijamatkoja kaiken maailman potkutapahtumiin.

Tarkka matkasuunnitelma sovitaan lähtijöiden kesken. Siis myös sinulla on mahdollisuus vaikuttaa aikatauluihin. Ilmoita kiinnostuksestasi pikaisesti toimitukseen, niin saadaan kaikkien mielipiteet selville.

Etenkin ulkomaille suuntautuvien kisareissujen kiinnostaessa ole ajoissa liikkeellä, sillä vain näin osataan suunnitella mukavin ja edullisin matkustustapa. Mattimyöhäiset saattavat myös jäädä rannalle potkuttelemaan, sillä. esimerkiksi Itävallan matkan majoitusvaraukset pitää tehdä samoihin aikoihin kun tämä Keposti kolahtaa postiluukusta.Keponakka

Tästä kalenterista löydät kelkkakisoja:

xx.12. Ketkupolkan yö

xx.12. Maastomaraton, Lapinjärvi

8.-10.1. Keposafari & kelkkakisa
Asikkala & Vierumäki

xx.1 Uudenkaupungin uranuurto

xx.1. Laajavuoren liukuluikaus

xx.1. Kostymklass-VM, Geilo

3.-4.2. Kv. kelkkakisat, Weissensee, Itävalta

13.2. Vikingarännet Uppsala-Tukholma

14.2. Kuortaneen kelkkakisa

27.-28.2 Jämtlands sparkveckoslut

13.-14.3. Multian MM-kisat

21.3. Viktor Balck 100 km

xx-merkityt kisat järjestetään kelien salliessa.

Uusista kisoista ja muutoksista kerrotaan KBWW:n ilmoitustaululla http://www.dlc.fi/~kickbike/fin/ ja Keponakassa http://www.hut.fi/~akuusist/kepo.


Kepo Sport&Ski Expossa

Sankka joukko kepolaisia toimi sisäänheittäjinä ja esittelijöinä Kickbike-osastolla syyskauden merkittävimmässä kotimaisessa liikunnan markkinariehassa Messukeskuksessa lokakuun lopussa.

Kiinnostuneita ja kokeilunhaluisia riitti messujen pienimmällä (2*2 m) osastolla suhteettoman vilkkaasti.

Ilman kepolaisten mahtavaa panostusta ja seurahenkeä sekä myös vierailevia Multian edustajia olisi moni ohikulkija jäänyt ihmettelemään mitäköhän hassunnäköisiä häkkyröitä tuossakin kopperossa markkinoidaan.

Kiitoksia kaikille talkoissa mukana olleille !

Reetta ja Anne-Maria pirteän ja iskevän KB- messuosaston viimeistelyhommissa juuri ennen avajaisia.


Vailla potkuvarusteita ? Nyt niitä on taas saatavilla !
Ota pikaisesti yhteyttä Kickbike Worldwide OY
Hannu Vierikko p/fax 3883013 sähköposti: hannu@kickbike.com