KEPOSTI

Potkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille numero 3 heinäkuu 1998

Lauantaina 25.7. klo 16 Paavo Nurmen patsaalta

starttaa vuoden paras Kickbike-kisa Eltsun vaativalle radalle. Sarjoina Miehet, Naiset ja kunto.
Kaikilla täysmaraton (42,195 km)

Mukaan

Potkulauta (jarru pakollinen), kypärä ja potkua pariksi tunniksi. Juoma- ja ruokahuollon jokainen hoitaa itse/tuo oman huoltajan. Paras paikka on maalialue Uimastadionin mäellä.

  Eltsun profiili

Ilmoittautumiset

Perjantaihin 24.7. mennessä Kepostin toimtukseen (yht.tiedot alla) 70,- Huom ! Jäsenmaksunsa maksaneille Ketkupolkan jäsenille seura maksaa osanottomaksun. Pankkitili: Merita 142650-82829 (Ketkupolkka ry.).

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan hintaan 100,- kilpailutoimistossa (johtoauto) maalialueella vielä tuntia ennen lähtöä. Kilpailunumerot jaetaan kuittia vastaan johtoautosta, joka siirtyy lähtöpaikalle klo 15.30.

Palkinnot

Naisten ja miesten parhaat saavat Kickbike® kilpapotkulaudan.

Kiripalkinnot molemmissa sarjoissa
   - 3 km:n kohdalla maalilinjalla.
   - useimpia kierroksia voittaneelle
   - parhaalle Potku-City Maraton ensikertalaiselle

Kaikille osanottajille T-paita ja diplomi.

After Spark

City Maraton päättyy kisabankettiin saunalla ja potkuaiheisella ohjelmalla. Liput 40,- kilpailijoilta, muilta tuplahinta.

Majoitus

Majoituspaikaksi suosittelemme Olympiastadionin retkeilymajaa n. 200 metriä maalialueelta.

Toimitsijat

Jos et kykene potkimaan, ilmoittaudu oikopäätä keppoisiin toimitsijatehtäviin. Toimitsijoiden oltava paikalla maalialueella Eltsun mäellä klo 14, ellei muuta ole sovittu. Pesti päättyy klo 18 tietämissä. Palkkioksi saat kepomielen lisäksi T-paidan.

Tiedustelut Kepostin toimitukseen

Esa Mononen, Aittatie 13 B 18 00390 Helsinki
puh: 358-0-5482213, 358-40-5655993
email: Esa.Mononen@Karttakeskus.fi

 

Viimeistele potkukuntosi Ketkupolkan mestaruuskympillä Kuusijärvellä lauantaina 18.7. klo 11 !

Mikä ihmeen Ketkupolkka ?

Ketkupolkka ry. on vuonna 1988 perustettu perusstadilainen potkukelkkailuseura. 1990-luvulla myös potkulautailu on tullut entistä näkyvämmin mukaan seuran toimintaan. Seuran jäsenet ovat alusta alkaen osallistuneet kaikkiin merkittäviin potkukelkkailukilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla aina Kanadaa myöten.

Ketkupolkka on myös ollut mukana järjestämässä monia merkittäviä potkutapahtumia, joista ei vähäisimpänä mainittakoon Lillehammerin talviolympialaisten viralliset potkukelkkailunäytökset vuonna 1994.

Kepostin toimitus on pannut merkille, että Kepostin postituslistalla on paljon nimiä, joita ei ole kovin monessa seuran tapahtumassa näkynyt. Seuran toimintaa onkin pitkään vaivannut liian pienessa piirissä potkuttelu rummutetuimpia megatapahtumia lukuunottamatta.

Ketkupolkan toiminta on kuitenkin kaikille avointa, seuran kokouksiin, tapahtumiin ja kilpailuihin osallistumiseen ei vaadita maailmanmestarin potkukuntoa tai trikoosta pursuavaa pakaralihasta. Pikku ripaus reipasta kepohenkeä riittää!

Potkutteluharrastuksen aloittaminen on helppoa, sillä vauhtiin pääsee turvallisesti jo parin minuutin pikakurssin jälkeen. Laji ei myöskään vaadi harrastajaltaan kohtuuttoman suuria investointeja, täydellisen kilpapotkulautailijan tai -kelkkailijan varustuksen saa jo parilla tonnilla.

Potkiminen on juoksua pehmeämpää ja monipuolisempaa, mutta yhtä lailla tehokasta ja kehittävää ruumiinharjoitusta. Toisaalta, talvisille ulkoilu- ja maanteille tai rosoisille luonnonjäille potkukelkkailu sopii usein hiihtoa tai luistelua mukavammin ja turvallisemmin. Jos haluaa uutta potkua liikuntaharrastukseensa, on potkulautailu tai -kelkkailu kerrassaan oivallinen vaihtoehto kun tekee mieli lähteä lenkille.

Ketkupolkka ry.

Jäsenmaksu aikuiset 32 mk, alle 18 v. 6 mk, kannatusjäsen 500 mk. Pankkitili Merita 142650-82829.

Ketkupolkan internet-kotisivu (design Alpo Kuusisto): http://www.hut.fi/~akuusist/kepo/index.html

Puheenjohtaja Hannu Vierikko p. 3883231

Varapuheenjohtaja Alpo Kuusisto p. 040-5409219

Rahastonhoitaja Sami Siirilä Visakoivunkuja 15 A 9 02130 Espoo p. 426280.

Keportteri Esa Mononen Aittatie 13 B 18 00390 Hki
p. 5482213, t. 0204-455859
esa.mononen@karttakeskus.fi.
Muista Kepostin 4/98 deadline 9.10. !

Porkkala-cup

Keväällä alkoi uusien lajien moniottelu, Porkkala-cup, Kepolaisten kesken. Hyvin epävirallinen Porkkala-cup sisältää vielä epävirallisempia lajeja, mutta hienoja, Kepohenkisiä sellaisia.

Ensimmäinen osa oli potkukelkkatriathlon, jossa ensimmäinen osuus oli potkukelkkailua, maalina avanto (eli Kepokaste).Toinen osuus oli sitten uintiosuus, eli pelastautuminen rannalle ja viimeisenä oli juoksuosuus noin kolme kilometriä Porkkalan tielle, mistä Hannan isä poimi meidät kyytiin.

Tässä hyvä opetus: kevätjäille tulee ottaa mukaan ainakin jäänaskalit ja vesitiiviisti pakattuja vaatteita. Osallistujina oli Hanna, Alpo, Esa ja Tomas. Kelkat jäi valitettavasti meren pohjalle, joten uusia seikkailuja oli tiedossa.

Viimeinen kuva kelkoista ennen uintiosuutta.

Toinen osa oli sitten potkukelkkakalastus. Heti kun jäät olivat lähteneet mentiin porukalla Porkkalaan. Siellä avulias poika tuli kuskaamaan meidät (Tomas, Annika, Hanna) kalastuspaikalle, joka tietysti oli Brändholmenin ja Kräklanin välinen salmi.

Kalastusvälineitä meillä oli mukana monta eri mallia. Parhaaksi osoittautui kuitenkin koukut Servin-Maijan tie 10 B:n pyörävarastosta, joihin on tarkoitus ripustaa polkupyöriä. Koukut olivat kiinni pitkien köysien päissä ja niitä heitettiin saalista etsien pari tuntia. Vesi oli niin tummaa, että pohjaan ei näkynyt, eikä siis kelkkojakaan.

Hannalla tärppäsi ensin, saaliina Alpon kelkka. Olisittepa hähneet Hannan ilmeen, kun kelkka nousi vedestä. Sitten Tomas nosti oman kelkkansa ja Annika jäi ilman saalista.

Noin viikko myöhemmin (muistaakseni) potkukelkkakalastus sai jatkoa, kun mentiin kalastamaan miehistöllä Tomas, Alpo ja Hanna. Tällä kertaa lainattiin toinen vene ja soudettiin kalastuspaikalle. Nyt vesi oli sen verran kirkkaampaa, että siellä täällä näkyi pohjaan ja Hanna saalisti hyvin näkyneen Esan kelkan melkein heti tultuamme paikalle. Vaikka oltiin monta tuntia kalastamassa, niin Hannan kelkkaa ei vaan saatu. Oli siis vielä yritettävä toista konstia, kunhan vedet vähän lämpenisi.


Merikarttaote kilpailumaastosta © Merenkulkulaitos

Kolmas osa Porkkala-cuppia järjestettiin aurinkoisena sunnuntaina 28.6, lajina potkukelkkasukellus. Mukana olivat Esa, Tomas, Mikael, Annika, Reetta, Hanna ja Alpo. Jo automatkalla tapahtui mielenkiintoisia asioita, kun Tomaksen Saabista putosi ensin taaemmainen äänenvaimennin putkineen ja sitten vielä toinen äänenvaimennin jäi tielle. Pakoputkisto oli kyllä ollut loppuun ruostunut jo kauan. Saabista tuli todellinen ralli-turbo-Saab, ainakin äänestä tuli...

Kun tulimme perille oli vuorossa uintia. Mentiin sukelluspaikalle uintisafarityylillä, eli uiden saaresta saareen. Mukana oli vedenpitävät pussit joihin laitettiin kuivat vaatteet, kengät ja pyyheliinat.

Meille tuli ensin noin viidenkymmenen metrin ylitys manner-pieni saari. Sitten käveltiin saaren yli ja vuorossa oli ylitys suuremmalle saarelle nimeltään Räfsö. Räfsön toisella puolella odotti sitten pisin uintimatka, ehkä noin 150 metriä, Brändholmenille. Brändholmenin toisella puolella oli viimein sukelluspaikkamme. Vaikka pintavesi olikin aika lämmintä, ei syvemmällä ollut montaa plus-aatetta.

Becel-kepodyykkarit kyrmistelevät kohti Kräklania.

Sukellusvarusteet oli Kepohenkisiä: märkäpukuna toimi urheilualusvaatteet ja Kepo-haalari. Tämä vaatetus osoittautui hyväksi jo Kepokasteessa. Varsinkin Kepohaalarin huppu auttoi pitämään lämpöä sukeltaessa.

Reetta ja Annika jäi rannalle kannustusjoukkueeksi kun muut sukelsivat. Pohjavesi oli jäätävän kylmää, joten kovin kauan ei kukaan sukeltanut ennenkuin oli lämmittelyn aika lämpimällä rantakalliolla.

Kalastus- ja sukellusjoukkue märkäpuvuissaan.

Vielä toisen kerran puettiin Kepo-sukellusasut päälle ja yritettiin onnea mutta valitettavasti Hannan potkukelkkaa ei vieläkään löytynyt. Toisen auringossa lämmittelykierroksen jälkeen oli paluumatkan aika suunnilleen samaa reittiä. Ehkä järjestetään vielä toinen potkukelkkasukelluspäivä.

Tomas

Autosafari

Esan Uno tuntee olonsa kovin raskaaksi. On vasta aamu, ja se on jo ahmaissut neljä Kickbikea, kolme täytettyä urheilukassia, makuupusseja ja jälkiruoaksi kolme aamu-unista potkijaa sekä kasan epämääräistä irtotavaraa. Velttoilusta on tultava loppu, päättää tunnontuskia poteva ylipainoinen Uno. Seurauksia ajattelematta se starttaa Salinin ja kumppaneiden esimerkkiä noudattaen safarille aikomuksenaan matkata kolmessa päivässä Tsekkeihin läpi Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan.

Minä ja Unon nielaisemat kohtalotoverini Esa ja Ilkka tulemme viettämään seuraavat seitsemän päivää Uno-valaan vatsassa. Onneksi meillä on mukana Enok, Eput ja viime vuoden HCM-kasetti. Aiomme hyödyntää Unon päähänpiston ja osallistua Tsekeissä kahteen potkukisaan ja tutustua paikallisiin potkijoihin. Aikataulumme on safarimaisen tiukka: pisin päivämatka noin 17 tuntia ajoa. Istumalihakset ovat kovilla, sillä tiet ovat huonossa kunnossa. Kumipallona luokses pompin!

Tallinnan satamassa ei lakkaa satamasta, vaikka olin tilannut poutasäätä koko matkan ajaksi. Tsekkeihin on vielä pitkä matka, mutta hameet ovat lyhyitä, huomaavat Esa ja Ilkka. Viron ja Latvian rajan ylitys sujuu noin tunnissa. En vielä tiedä, että näillä leveysasteilla vessapaperi ja toimiva Pasi Kuikka ovat harvinainen nähtävyys, samoin kauppa ja avoinna oleva hotelli. Eikä poliisikaan ole ystävä.

Liettuan puolella vatsojemme äänekäs kurinakuoro pakottaa Unon pysähtymään tuulimyllyyn rakennetun ravintolan kohdalla. Tarjoilija ja ruokalista ovat molemmat liettuankielisiä, joten tilaamme annokset viittomakielellä. Ruoka on hyvää ja halpaa. Ja matka jatkuu.

Kello lähenee puoltayötä eikä majapaikkaa näy. Nukkumatin heittämää unihiekkaa pitää koko ajan hieroa pois silmistä, etenkin Esan, joka ajoi koko matkan! Löydämme kuin löydämmekin yöpymispaikan läheltä Puolan rajaa. Aamulla löydämme myös mahtavat juoksumaastot ja päätämme yöpyä täällä paluumatkallakin.

Puola on iso ja kuoppainen ja siellä asuvat maailman kaikki haikarat. Päätietä kulkevat niin rekat, hevoskärryt, hoippuroivat juopot kuin Unokin. Piinavan hidasta. Tänään yöpaikka löytyy puoliunessa hieman ennen aamukahta. Huomenna on kisa.

Muutaman tunnin unen virkistäminä säntäämme aamulenkille, ja taas Unoon. Saavumme hyvissä ajoin kisakaupunki Zliniin. Parin tunnin etsiskelyn jälkeen alamme olla Kepoaikataulussa: kisan alkuun on vajaa puoli tuntia eikä meillä ole aavistustakaan, missä kilpailupaikka on. Muutama minuutti ennen lähtöä löydämme vihdoin perille. Biket kasaan ja viivalle.

Viivalla odotti neljä tuttua hollantilaista pienipyöräisten paikallisten kolobezka-potkulautailijoiden seassa.

Kisareitti on noin 25 km pitkä ja todella mäkinen. Tsekkipotkijat ovat hullunrohkeita laskijoita, minä yritän ottaa esimerkkiä ja lasken paniikissa muiden mukana. Tässä kisassa ratkaisevaa oli hyvä laskuasento. Ilkka potki loistavasti kolmanneksi, vaikka joutui kuromaan ylämäissä laskuissa syntynyttä eroa kiinni. Minä päätin potkia kaksi kierrosta, vaikka naisten matkana oli vain yksi kierros.

Hanna oli Lenkalle ja Peterinalle liian kova vastus.

Tsekkiläiset potkijat olivat mukavia ja vieraanvaraisia. Zlinin maisemat upeat. Harmi, että seuraavan aamun 8 km kisan jälkeen piti kiirehtiä matkaan. Illalla ehdimme vielä Puolassa potkulenkille ennen Nukkumattia.

Seuraavana aamuna tein ehdotuksen, jota kaduin: "juostaan tuon mäen päälle", sanoin seurauksia aavistamatta. Seuraavan puoli tuntia kiduin mäkivetoja juosten. Ensimmäisen kerran jälkeen luulin kuolevani, seuraavat olivat vielä keppoisampia. Haikein mielin jätimme viiden tähteen hotellimme, jonka Pasi Kuikka oli hyvin sairas, ja jatkoimme kohti kotia.

Seuraava tavoitteemme oli löytää Mc Donald`s. Saavutimme tavoitteemme Tallinnassa. Laivamatka kului pääasiassa nuokkuen ja Esan pihalle saapui hyytynyt, mutta onnellinen kepojoukko.

Hieno reissu, kannatti lähteä. Unokin näytti onnelliselta.

Hanna

Hanna hieman voipuneena mutta onnellisena rankan mutta voittoisan kisan jälkeen.


Tarina potkulomasta Tirolissa omalla sivullaan:

Eastern Alp(o)s Tour -98


 

Nacht van Hengelo

Hengelossa Alankomaissa, lähellä Saksan rajaa järjestettiin kansainvälinen kortteliajo kesäkuun alussa. Alpon seuraksi ehätti muutama muukin kepolainen mainiosti tasamaalle kilometrin katuradalla kaupungin ydinkeskustassa käytyyn nopeatempoiseen kisaan. Kisajärjestelyt ja puitteet olivat ensiluokkaiset, sillä samalla radalla oli ohjelmassa myös huippuluokan ammattilaisten pyöräilykisa samana iltana.

Kisamatkaksi muodostui kaavalla 35 min + 1 kierros Hannan ennen Thijza Brouweria voittamassa naisten sarjassa 15 kierrosta ja miesten sarjassa 17 kierrosta. Miesten sarjan voitosta käytiin taas kerran Alpon ja Hannun välillä tiukka kamppailu, joka ratkesi jo ennen loppuriuhtaisua Alpon harmilliseen tasapainon menetykseen. Alussa kärkikaksikon mukana sisukkaasti sinnitellyt Andre Visscher oli hyvän kisan kolmonen ja Tsekin Petr Vavrusa nelonen ennen Multian Ilkka Koppelomäkeä.

Mr. Kickbike potki taas kerran korkeimmalle pallille.

Kisan jälkeisenä päivänä oli vuorossa Twentse Cross, maisemallinen palauttava kulttuuriretki halki vehreän keskieurooppalaisen metsä- ja peltomaiseman. Pieni häivähdys oikeaoppisesta matkantekotavasta myös Kepon autosafareihin erikoistuneelle juppijaostolle !

Keponakka

Tästä kalenterista löydät loppukauden KB-kisat:

La 18.7. KepoM Kymppi Kuusijärvi klo 11

La 25.7. Helsinki City Marathon klo 16

La 1.8. Multia Village Kickbiking klo 16

Su 13.9. KepoM Sprint Kondiskringlan klo 18

La 19.9. KepoM Maraton Kuusijärvi klo 11

La-Su 3.-4.10. Valasske Kotary, Tsekki, kv. kisa

Keporeissu Saksaan ja Tsekkiin syksyllä

Keposti järjestää lukijamatkan Keski-Eurooppaan syys-lokakuun vaihteessa, aikaan jolloin kotona jo hyinen vihma alkaa haittaamaan potkuttelua mutta etelämpänä potkukelit ovat parhaimmillaan.

Matkakohteina Kölnin pyörämessut, uusi Kickbike-harjoittelukeskus Baijerissa sekä potkulautailukauden kansainvälinen päätöskisa Tsekissä 3.-4.10.

Tarkka matkasuunnitelma sovitaan lähtijöiden kesken. Ilmoita kiinnostuksestasi pikaisesti toimitukseen !

Potkulautakisa Multialla 1. elokuuta

Kilpailureitti on 95% asfalttia ja nousu on vähäistä. Kilpailumatka on 15 km, sama naisille ja miehille ja alle 16-vuotiaille. Kilpailu käydään 2,7 km:n radalla. Lähtö on klo 16.00 torilta. Osallistujien tuleen olla lähtöpaikalla vähintään 10 minuuttia ennen lähtöä. Kaikki potkulautailijat lähtevät samanaikaisesti.

Potkulaudoilla ei ole pyöräkoko tai muita rajoituksia, paitsi että mekaaninen voimansiirto, moottori, purje ja aerodynaaminen tuulisuoja on kielletty. Rikkoutunut potkulauta voidaan vaihtaa toiseen kisan aikana. Kilpailuvälineessä tulee olla vähintään yksi toimiva jarru, jonka järjestäjät (Multia-Team) tarkastavat ennen lähtöä. Suojaavan kypärän käyttä on pakollista. Kilpailijoita EI ole vakuutettu järjestäjien toimesta, joten kilpailijat osallistuvat omalla vastuullaan. Kilpailureitillä huoltoajoneuvot, autot, moottoripyörät jne. on kielletty.

Tervetuloa Multialle nauttimaan hienosta potkulautailutapahtumasta. Lisätietoja: Antti Lehtinen, puh: 040 5651789, email: antleht@cc.jyu.fi

PS. Ennen henkilökohtaista kisaa on ohjelmassa 3*1000 metrin viesti, joka on taatusti jännää seurattavaa!

Ketkupolkan edustajien toivotaan ilmoittautuvan Multian KB-kisaan viimeistään City Marathonilla !


Vailla potkuvarusteita ? Nyt niitä on taas saatavilla !

Ota pikaisesti yhteyttä Kickbike Worldwide OY
Hannu Vierikko p/fax 3883013 kickbike@mail.dlc.fi

Kickbike-Vuokraamo: Koska Kepo ei tänä vuonna ole löytänyt keskuudestaan innokkaita vuokraamonpitäjiä, on naapurin rullaluistinvuokraamo ottanut pari baikkia valikoimiinsa. Porukka on kuulemma varaillut kilvan baikkeja kun on kova kysyntä ja vain 2 kpl saatavilla. Siispä löytyisikö loppuvuodeksi Kepon vuokraamon pyörittäjiä ??? Edut eivät ole aivan mitättömät !!! 

Jarmo "Toro" Niininen

1953-1998

 

Totesit nimen olevan Ketkupolkka

Muistaa sen maailman joka kolkka

Victor Balckin vierellä pilvilinnassa

Iankaikkisesti potkiva sydän rinnassa