Ketkupolkka ry:n ja potku-urheilun pää-äänenkannattaja

K e p o s t iPotkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille , marraskuu 1997


Keppoisat ystävät!

Potkukelkkailukausi avattiin tänä vuonna 26.10. Halkolammen kelkkailustadionilla. Hyvässä lykyssä pääkaupunkimme potkukausi jatkuu puoli vuotta, huhtikuun lopulle asti luonnonoloissa: järven- ja merenjäillä, latupohjilla ja pikkuteillä. Jälkimmäisillä potkutellessa tulee nopeastikin vaihteleva kitkakerroin nähdä haasteena: potkufrekvenssiä, -voimaa ja liikerataa on kyettävä vaihtelemaan jalaksen ja jäisen tienpinnan välisen sorakerroksen paksuuden mukaisesti. 31.10. uskaltautui jo joukko perheettömiäkin Kepolaisia Luukkaan Hepolammelle todistamaan uunituoreen teollisesti valmistetun kilpakelkan kastajaisia. Kastejuomana oli tietenkin kepo ja pullo särjettiin vasta tyhjennyksen jälkeen. Potkukelkka, joka nyt mahdollistaa muidenkin kuin poppamies "Pylviksen" kavereiden antautumisen lajin pauloihin sai nimensä maailman tämän hetken parhaan potkutteluseuran mukaan - se on siis KETKUPOLKKA. Koeajossa todettiin kelkan ajo-ominaisuudet jälleen kerran edellistä sukupolvea paremmiksi. Itse aion ajaa kaikki kilpailut ja harjoitukset jatkossa KETKUPOLKALLA.
Tänä talvena olemme saaneet arvokkaan yhteistyön toimimaan retkiluistelijoiden kanssa Etelä - Suomen luonnonjäätilanteen seuraamisessa. Villen kuvaamia "orgastisia potkuelämyksiä" sekä suurta vapauden tunnetta voi kokea pitkiäkin matkoja taittaessaan laajoilla järvenselillä reitinvalinnan ollessa vapaa.. Aiempaa pienemmän kitkakertoimen retkiä teemme siis jatkossa nautiskelun merkeissä enenevässä määrin. Viikottain päivitettäviä jäätietoja voi tiedustella Kepon hallituksen jäseniltä, joilla on huippusalaiset yhteydet maanalaiseen tietoverkkoon...
Voisi luulla ettei potkukelkkailun harrastamiseen voi liittyä mitään negatiivista. Tuulimyllyjä vastaan vuosikausia taistelleena voin todeta vastustustakin ilmenneen. Suomessa on vallalla urheilun suhteen suuri populismi, jossa filosofiset arvot jäävät jalkoihin. Potkukelkkailu on kestävyyslaji, jonka perinteet yltävät yli sadan vuoden päähän. Koska organisoitumisasteemme on suhteellisen matala niin olen ottanut politiikakseni yhteistyön tekemisen suurempien lajiryhmien kanssa kilpailujen järjestämisessä. Lukuisista onnistumisista (Helsinki City Marathon, Finland Ice marathon, Salpausselan hiihdot, Lillehammerin Olympialaiset) huolimatta aina tulee vastaan kapeakatseisia ja tietämättömiä ihmisiä. Tänä vuonna on osallistumisemme Finland Ice marathonin Balckille vaakalaudalla "koska kelkkailu ei ole luistelua", tai hiidon järjestäjä pitää lajia pelleilynä. Tällaisten asioiden kanssa on oltava vain sitkeän pitkäjänteinen, kertoa samat asiat uudelleen ja pyrkiä löytämään yhteiset intressit.
Pahinta on se kun on menestyksellä taistellut kelkkailun mukaan johonkin tapahtumaan eikä Kepon rivistöstä sitten lähdetä mukaan näyttämään kuinka hieno urheilulaji meillä on. Mikäli pientä lajia haluaa viedä eteenpäin on välillä toimittava epäitsekkäästi jopa pieniä urhauksia tehden. On kolkkoa esitellä asiaa yksinään ja kertoa että kyllä harrastajia löytyy mutta kun niillä kaikilla on muuta tekemistä. Esimerkiksi Oulun kelkkaviikonloppuun 15.-16.11. luistelun SM-tasoisessa kisassa ei ole yhtään Etelä - Suomen kepolaista lähdössä vaikka seura maksaisi helposti yöjunalla sujuvat matkatkin. Uskallanko edelleen ajaa kelkkailua oheislajiksi hiihdon maailmancupin osakilpailuun urheilevan maailman silmien eteen? Joudunko tuottamaan pettymyksen tapahtumasta paljon odottaville?
Siis rakas kepon mies naisista puhumattakaan: elämän arvot järjestykseen! terveisin Hannu


Mikä ihmeen Ketkupolkka ?

Ketkupolkka ry. on vuonna 1988 perustettu perusstadilainen potkukelkkailuseura. 1990-luvulla myös potkulautailu on tullut entistä näkyvämmin mukaan seuran toimintaan. Seuran jäsenet ovat alusta alkaen osallistuneet kaikkiin merkittäviin potkukelkkailukilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla aina Kanadaa myöten.
Ketkupolkka on myös ollut mukana järjestämässä monia merkittäviä potkutapahtumia, joista ei vähäisimpänä mainittakoon Lillehammerin talviolympialaisten viralliset potkukelkkailunäytökset vuonna 1994. Kepostin toimitus on pannut merkille, että Kepostin postituslistalla on paljon nimiä, joita ei ole kovin monessa seuran tapahtumassa näkynyt. Seuran toimintaa onkin pitkään vaivannut liian pienessa piirissä potkuttelu rummutetuimpia megatapahtumia lukuunottamatta.
Ketkupolkan toiminta on kuitenkin kaikille avointa, seuran kokouksiin, tapahtumiin ja kilpailuihin osallistumiseen ei vaadita maailmanmestarin potkukuntoa tai trikoosta pursuavaa pakaralihasta. Pikku ripaus reipasta kepohenkeä riittää!
Potkutteluharrastuksen aloittaminen on helppoa, sillä vauhtiin pääsee turvallisesti jo parin minuutin pikakurssin jälkeen. Laji ei myöskään vaadi harrastajaltaan kohtuuttoman suuria investointeja, täydellisen kilpapotkulautailijan tai -kelkkailijan varustuksen saa jo parilla tonnilla. Potkiminen on juoksua pehmeämpää ja monipuolisempaa, mutta yhtä lailla tehokasta ja kehittävää ruumiinharjoitusta. Toisaalta, talvisille ulkoilu- ja maanteille tai rosoisille luonnonjäille potkukelkkailu sopii usein hiihtoa tai luistelua mukavammin ja turvallisemmin. Jos haluaa uutta potkua liikuntaharrastukseensa, on potkulautailu tai -kelkkailu kerrassaan oivallinen vaihtoehto kun tekee mieli lähteä lenkille.

Ketkupolkka ry.

Jäsenmaksu aikuiset 32 mk, alle 18 v. 6 mk, kannatusjäsen 500 mk. Pankkitili Merita 142650-82829. Ketkupolkan internet-kotisivu (design Alpo Kuusisto): http://www.hut.fi/~akuusist/kepo/index.html Puheenjohtaja Hannu Vierikko p. 3883231 Varapuheenjohtaja Alpo Kuusisto p. 040-5409219 Rahastonhoitaja Sami Siirilä Visakoivunkuja 15 A 9 02130 Espoo p. 426280. Keportteri Esa Mononen Aittatie 13 B 18 00390 Hki p. 5482213, t. 020-4455859 esa.mononen@karttakeskus.fi. Muista Kepostin 1/98 deadline 2.1 ! Ketkupolkan lähitapahtumat: 24.11. Ketkupolkan syyskokous Luukkaan Halkolammen eteläisessä nuotiokatoksessa klo 19. Kokouksen aiheena sääntömääräiset asiat sekä tietysti Kepoyön suunnittelu. Kokouksen jälkeen potkuharjoitus ja uusien KB Ketkupolkka- kilpakelkkojen testausmahdollisuus. xx.12. Ketkupolkan yö Halkolammella kelien salliessa. Ensimmäinen mahdollisuus perinteisesti itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Ilmoita halukkuutesi osallistua Ketkupolkan yöhön ja muihin lyhyellä varoitusajalla järjestettäviin tapahtumiin Kepon hallituksen jäsenille. Näin varmistat, että saat tiedon kelkkatapahtumista henkilökohtaisesti !


Potkijoiden Jouluyö

Sävel Tonttujen Jouluyö Sanat Anne-Maria & Reetta

1)Soihdut syttyy kepon väki potkii, väki potkii. Kiitää jäällä Kepon väki vilkas, väki vilkas.
"Kick it kick it vielä kerran kick it kick kick it"(kertosäe)
2)Potkujoukko silloin jalaksillaan, jalaksillan. Terävästi liukuu järven jäällä, järven jäällä, "..."(kertosäe)
3) Beceliä pitäis potkuun saada, potkuun saada. Mistäs löytyis apu tähän pulmaan, tähän pulmaan, "..."
4) Pakkolaskun teki pukki jäälle, iso pukki. Beceliä pukiltahan löytyi, Beceliä. "..."
5) Energiaa siinä erilaista, monenlaista. Huuto kuuluu tää on sikamaista, sikamaista. "..."
6) Sitten värkätään jo kuusen alla, kuusen alla. Kunnes ilta koittaa taivahalla, taivahalla, "..."
7) Soihdut syttyy, Kepon väki sammuu, väki sammuu. Rekehensä pukki heidät nappaa, rekehensä. "..."


Helsinki City Marathon

Potkulautailu oli tänä vuonna ensi kertaa mukana Helsinki City Marathon tapahtumassa. Ketkupolkka oli mukana potkulautailukilpailun käytännön järjestelyissä osana HCM-kisaorganisaatiota.

Spektaakkeli Helsingin kaduilla

Lähtöviivalle maratonjuoksijoiden massan eteen Urheilukadun eteläpäähän ryhmittyi kolmekymmentä potkulautailijaa viidestä maasta. Potkulautailun kilpailureitti oli sama kuin maratonjuoksun alkuosa, maali sijaitsi Mikonkadulla Esplanadin puistikossa noin 22,5 kilometrin kohdalla. Maratonia seuraamaan tullut yleisö hämmästyi iloisesti huomatessaan letkeän vauhdikkaiden potkulautailijoitten ryppäitten kiitävän silmien ohi ennen juoksijoiden rynnistystä.

Alpo ja Hannu ratkoivat voiton

Päinvastoin kuin maratonjuoksussa, potkulautailun kärkinimiä kalastellessa ei tarvitse lähteä merta edemmäs. Kilpailun vahvimmat ennakkosuosikit olivat molemmat kotoisin Helsingistä. Jo etukäteen lehdistön kuppilassa supistiin, että että ilman isoja haavereita potkulautailukisan kärjessä tulisivat taistelemaan Euroopan kilpakenttiä koko kesän hallinnut 23-vuotias Alpo Kuusisto ja moninkertainen potkukelkkailun maailmanmestari, urheilulääkäri sekä Kickbike-potkulaudan kehittäjä, 33-vuotias Hannu Vierikko. Alpo ei sairasteluista johtuen ollut pystynyt viemään läpi nopearytmisen kilpailun vaatimaa tehokasta vauhtiharjoittelujaksoa, joten Hannu oli kilpailuun lähdettäessä asiantuntijoiden lievä suosikki. Alpo pystyi kaikesta huolimatta vastaamaan mainiosti kovaa aloittaneen Hannun haasteeseen, jopa jättämään tätä hieman ylämäkiosuuksilla.

Suhteellisen tasainen maratonreitti ei ehkä ollut Espanjan vuoristoihin totutelleelle Alpolle kaikkein suosiollisin. Päinvastoin kuin kesän aikaisemmissa kilpailussa, Alpo ei pystynyt tekemään lopullista pesäeroa Hannuun matkan aikana. Ranskan ja Espanjan läpi potkuttelu Herr Salinin ja Spede-sedän kanssa pöpötaudeilla höystettynä ei ollut tehnyt hyvää myöskään Alpon kiriherkkyydelle. Kisaan revanssimielessä satsannut Hannu onnistuikin kuittaamaan voiton pyörän mitalla tiukassa loppuriuhtaisussa. Eroa kolmanneksi sijoittuneeseen Tomas Porthiniin kertyi yli neljä minuuttia. Tomas jätti vahvimmat vastustajansa, Hollannin mestarin André Visscherin ja Norjan parhaan potkukelkkailijan Tore Bjerkrheimin, pienen hajuraon turvin palkintopallin ulkopuolelle. Petri Heinäaro sijoittui kisassa hienosti kuudenneksi.

Tulokset:

1.   Vierikko Hannu     FIN   Ketkupolkka       45.09.00
2.   Kuusisto Alpo      FIN   Ketkupolkka       45.09.50
3.   Porthin Tomas      FIN   Ketkupolkka       49.11
4.   Visscher André     NED   Selles-SVKamperzeedijk 49.27
5.   Bjerkrheim Tore     NOR   Nesbyen Sparkförening  49.31
6.   Heinäaro Petri     FIN   Ketkupolkka       49.43
7.   Kortelainen Kimmo    FIN   Ketkupolkka       50.52
8.   Vickholm Ville     FIN   Ketkupolkka       50.55
9.   Nurvo Väinö       FIN   Ketkupolkka       50.57
10.   Franz Joakim      GER   Extrem Sign       52.07
11.   Mononen Esa       FIN   Ketkupolkka       52.12
12.   Lehtinen Antti     FIN   Multia-team       52.18
13.   Koppelomäki Ilkka    FIN   Multia-team       52.21
14.   Räsänen Sami      FIN   Oulun Potkinklubi    52.43
15.   Launonen Tuomas     FIN   Ketkupolkka       54.31
16.   Rantanen Hannu     FIN   Ketkupolkka       54.53
17.   Moser Christian     SUI   Ketkupolkka       55.07
18.   Suorsa Raimo      FIN   Oulun Potkinklubi    56.14
19.   Schilder Sjef      NED   Tygerboys        56.19
20.   Heinäaro Jukka-Pekka  FIN   Ketkupolkka       57.35
21.   Karjalainen Harri    FIN   Ketkupolkka       58.07
22.   Ottela Matti      FIN   Ketkupolkka      1.05.02
23.   Escartin Marko     FIN   Ketkupolkka      1.07.24

Naisten sarjassa perhejuhlaa

Naisten sarjassa varsinaista ennakkosuosikkia ei ollut, sillä Euroopan terävin kärki ei saapunut lähtöviivalle. Annamari Heikkisen voitto oli kuitenkin hienoinen yllätys, sillä kyseessä oli hänen ensimmäinen potkulautailukilpailunsa. Toki Annamarilla on aikaisempaa meriittiä kesäisessäkin potkuttelussa, kuten pyöräpotkukelkkailun Suomen mestaruus Stadionin maisemissa vuodelta 1989. Sivulajeissakin on tullut menestystä, mm. suunnistuksen Venlojen viestin voitto. Ehkä myös geeniperimällä on osuutta asiaan, sillä Annamari (o.s. Vierikko) on miesten sarjan voittajan pikkusisko.
Naisten sarjan kärjessä vietettiin muutenkin perhekekkereitä, sillä toiseksi sijoittunut Anne-Maria Vierikko on Hannun vaimo ja kolmanneksi sijoittunut vasta 15-vuotias Reetta Matsi on Anne-Marian sisarentytär. Kuten miestenkin puolella, paras ulkomaalainen, hollantilainen Thijza Brouwer, jätettiin tylyn niukasti palkintosijojen ulkopuolelle.

Tulokset:

1.   Heikkinen Annamari   FIN   Ketkupolkka        55.46
2.   Vierikko Anne-Maria   FIN   Ketkupolkka        56.45
3.   Matsi Reetta      FIN   Ketkupolkka       1.02.47
4.   Brouwer Thijza     NED   Selles-SVKamperzeedijk 1.02.49
5.   Seppälä Virpi      FIN   Ketkupolkka       1.06.10
6.   Escartin Karoliina   FIN   Ketkupolkka       1.07.24
    Markkula Hanna     FIN   Ketkupolkka         DNS

Kickbike vallitseva potkulautamerkki

Kilpailuvälineenä oli kaikilla osanottajilla, kymmenenneksi sijoittunutta Saksan Joachim Franzia lukuun ottamatta, kilpailuvälineenä Kickbike Sports Classic tai sen prototyyppi. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan Joachim Franz olisi saattanut parantaa sijoitustaan valitsemalla Kickbiken potkuvälineekseen, sillä hänen erikoisvalmisteisessa huippukalliissa Sidewalker-mallissaan oli silminnähden hyydyttävän korkea astinlauta. Joachim ei ole mikään turha urheilumies, sillä hän on rykäissyt täyden matkan triathlonin niinkin hurjaa kyytiä kuin 8.48 !
Kickbiken menestys ei rajoittunut vain kilpailijoihin. Eräs saksalainen lehtimiesryhmä seurasi kilpailua kisan ajaksi lainaamiensa Kickbike City-potkulautojen selästä, ja totesi välineen olevan ehdottomasti paras vaihtoehto reitin varrella paikasta toiseen siirtymiseen.

Ensi vuonna uudestaan ?

Tänä vuonna potkulautailu oli koeluontoisesti mukana HCM-tapahtumassa, ja osanottajamäärä oli rajattu 40 potkijaan. Tuostakin määrästä jäätiin kymmenellä poisjääntien ja varapaikkojen johdosta. Kisa koettiin kaikin puolin onnistuneeksi tapahtumana. Kuitenkin liikennejärjestelyissä ilmeni ongelmia, sillä päinvastoin kuin useimmissa muissa suurissa maratonkaupungeissa, Helsingissä katujen rauhoittaminen tapahtuman ajaksi tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa. Ensi elokuun 1. päivänä toivomme kuitenkin olevamme uudestaan viivalla isommalla ja vähintäänkin yhtä tasokkaalla kansainvälisellä osanottajajoukolla.

Myös huoltajia ja toimitsijoita kaivataan lisää kepon iloisen joukkoon. Tänä vuonna kukaan ei ilmoittautunut oma-aloitteisesti toimitsijatehtäviin, toki muutama kisan pelastanut vapaaehtoinen ilmaantui kyseltäessä. Kilpailuun itse osallistuneita kepoaktiiveja rasitti muun järjestelytouhun ohella pakollisten toimihenkilöiden haalinta aivan kilpailun aattominuuteille saakka. Virallista hovikuvaajaakaan ei videomestari Riina Vierikon lisäksi Kepon piiristä löytynyt. Tämän jutun kuvat on ottanut Hollannin maajoukkueen huoltajaksi loukkaantumisen takia jättäytynyt Timo ten Klooster.
Mikäköhän lie syynä innon vähäisyyteen ? Kesäisestä lauantai-iltapäivästä ei luulisi kovin monella kiireisimmistäkään kepolaisista olevan hankaluuksia irrottaa paria tuntia suuressa urheilujuhlassa vierailuun. Jatkossa toimitsijapula saattaa jopa verottaa Ketkupolkan mahdollisuuksia osallistua urheilun huippuhetkiin.

Alpo vei Euroopan Cupin

Vaikka epävirallisen Euroopan cupin kahta ensimmäistä osakilpailua suvereenisti hallinnut Alpo ei ollut Helsingissä parhaassa mahdollisessa vireessä, ei kokonaiskilpailun voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Tosin Helsingin Sanomissa voitto oli virheellisesti lipsahtanut Hannun piikkiin.

Cup järjestettiin kokeilumielessä, eikä sen päätökseen liittynyt kummempia seremonioita. Tänä vuonna innostusta pisteiden haalimiseen löytyi Ketkupolkan lisäksi eniten Hollannista, etenkin ystävyyseurastamme Selles-SVKamperzeedijk:stä. Naisten puolella Kepo joutui peräti nöyrtymään tasamaan tyttöjen perässä.

Pisteet jaettiin sijoitusten mukaan kilpapyöräilystä adoptoidulla menetelmällä:
100 70 50 40 36 32 28 24 20 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1.
Seuraavista epävirallisen cupin epävirallisista tuloksista on joitakin hajapisteille jääneitä kilpailijoita saatettu unohtaa pois, joten älä pahastu vaikka nimeäsi listalta ei löydykään.

Euroopan Cupin lopputulokset

Naiset

1. Peterina van den Molen    NED   Selles-SVK  170  (100+ 70+ 0 / 85)    
2. Thijza Brouwer        NED   Selles-SVK  110  ( 70+ 0+ 40 / 55)    
3. Ilse Bijl          NED   Red Bende   100  ( 0+100+ 0 /100)
  Annamari Heikkinen      FIN   Ketkupolkka  100  ( 0+ 0+100 /100) 
5. Anne-Maria Vierikko     FIN   Ketkupolkka  70  ( 0+ 0+ 70 / 70) 
6. Martine Heerspink      NED   Selles-SVK   50  ( 0+ 50+ 0 / 50)    
7. Reetta Matsi         FIN   Ketkupolkka  50  ( 0+ 0+ 50 / 50) Miehet:

1. Alpo Kuusisto        FIN   Ketkupolkka  270  (100+100+ 70 / 90)  
2. Hannu Vierikko       FIN   Ketkupolkka  240  ( 70+ 70+100 / 80) 
3. Tomas Porthin        FIN   Ketkupolkka  136  ( 50+ 36+ 50 / 45) 
4. Andre Visscher       NED   Selles-SVK  112  ( 40+ 32+ 40 / 37)
5. Väinö Nurvo         FIN   Ketkupolkka  98  ( 28+ 50+ 20 / 33)
6. Esa Mononen         FIN   Ketkupolkka  79  ( 24+ 40+ 15 / 28)
7. Petri Heinäaro       FIN   Ketkupolkka  64  ( 32+ 0+ 32 / 32)
8. Markus Porthin       FIN   Ketkupolkka  48  ( 20+ 28+ 0 / 24)
9. Laszlo Prepost       NED   Red Bende   38  ( 14+ 24+ 0 / 19) 
10. Tore Bjerkrheim       NOR   Nesbyen    36  ( 0+ 0+ 36 / 36) 
  Ralph Mai          GER   Extrem Sign  36  ( 36+ 0+ 0 / 36)    
12. Kimmo Kortelainen      FIN   Ketkupolkka  28  ( 0+ 0+ 28 / 28) 
13. Gerrit-Jan Beldman     NED   Selles-SVK   28  ( 13+ 15+ 0 / 14)    
14. Antti Lehtinen       FIN   Multia-Team  28  ( 0+ 14+ 14 / 14)    
15. Vincent Gooiker       NED   Twente     28  ( 15+ 13+ 0 / 14)    
16. Ville Vickholm       FIN   Ketkupolkka  24  ( 0+ 0+ 24 / 24) 
17. Ilkka Koppelomäki      FIN   Multia-Team  24  ( 0+ 11+ 13 / 12) 
18. Sjef Schilder        NED   Tygerboys   23  ( 0+ 16+ 7 / 12)    
19. Jaani Lantela        FIN   Ketkupolkka  20  ( 0+ 20+ 0 / 20)
20. Joakim Franz        GER   Extrem Sign  16  ( 0+ 0+ 16 / 16) 
  Wolfgang Seibel       GER          16  ( 16+ 0+ 0 / 16)


Reetta ja Hannu ykkösiä Kempeleen maratonilla

Vanha mestari Hannu Vierikko on tehnyt loppukaudesta uutta tulemista voittoisasti. Euroopan kiertueella voitot napsinut Alpo Kuusisto joutui tunnustamaan Hannun paremmakseen jo toista kertaa kotimaan kamaralla, toki tällä kertaa melko kaukana kotoa Oulun Potkinklubin kutsumana Kempeleellä 30.8. Legendaarisessa Helsinki City Marathonin potkukisassahan taisto päättyi vaivaisella 0,5 sekunnilla Hannun eduksi, nyt eroa tuli sentään useampi laudan mitta.
Ilahduttavinta Kempeleen kisassa oli nuorten esiinmarssi. Reetta Matsi potki kaikkien aikojen nopeimman maratonajan potkulaudalla. Kilpailun voitto tuli ylivoimaisesti. Reetan aika 1.55.49 on yli yhdeksän minuuttia Pia Kieman viime talvena potkimaa kelkkamaratonin ennätystä nopeampi, mikä suhteellisesti ottaen on samaa luokkaa kuin miestenkin kesä- ja talviennätysten välinen ero. Toisaalta, eri lajeja eikä eri olosuhteissa tehtyjä aikoja ei voi kovinkaan merkityksellisesti verrata keskenään. Toivottavasti joskus saamme maailman parhaat naispotkijat samalle viivalle, kuten miesten puolella jo on useimmiten tapana.
Miesten sarjassa Multia-Teamin 16-vuotias Ilkka Koppelomäki saavuttaa potkulautailun miesten sarjan kärkeä harppauksin. Kempeleellä Ilkka jäi keulasta vain 11.5 minuuttia reilun 42 kilometrin matkalla, kun tappiota vielä heinäkuussa Hollannin kisassa kertyi noin puoli tuntia lähes vastaavalla matkalla. Ilkan innokkuuden ja aivan kauhian tsempin tuntien moni konkari tullee kokemaan kylmää kyytiä tulevalla kaudella. Näitten tiukkojen kamppailujen lisäksi ensimmäisellä potkumaratonillaan olleiden naisten kommentit lajista, mainioista ajoista mainitsemattakaan, lupaavat vain hyvää ajatellen tulevan talven kisoja ja tulevaisuutta.

Naiset 

1. Reetta Matsi Ketkupolkka      1.55.49 
2. Tarja Räsänen Oulun Potkinklubi   2.03.02
3. Marja Kropsu-Rasila Haukipudas   2.09.46
4. Riitta Vuori Jyväskylä       2.20.37 


Miehet 

1. Hannu Vierikko Ketkupolkka      1.29.05
2. Alpo Kuusisto Ketkupolkka      1.29.09
3. Tomas Porthin Ketkupolkka      1.36.58
4. Ville Vickholm Ketkupolkka      1.39.38
5. Ilkka Koppelomäki Multia-Team    1.40.38
6. Sami Räsänen Oulun Potkinklubi    1.40.48
7. Markus Porthin Ketkupolkka      1.40.59
8. Antti Lehtinen Multia-Team      1.48.34
9. Pekka Mällinen Oulun Potkinklubi   2.01.30
10. Esa Leinonen            2.02.50
11. Juri Protsenko Oulun Potkinklubi  2.02.08
12. Heikki Partanen           2.19.03
13. Toivo Saikkonen           2.24.19


Kickbike-triathlon

Keskiviikkona 29.7. saapui Jaanilta Kepon sähköpostilistalle viesti, jossa kaikki kynnelle kykenevät kutsuttiin seuraavaksi päiväksi Essun (oudon niminen putiikki ... vanhan kansan perinnetietojen mukaan kyseinen nuoriso- ja raittiusseura on sijoittunut kuitenkin ansiokkaasti kolmanneksi Kepoyön potkukelkkaviestissä joskus vuosikymmenen alkupuolella) triathlon-mestaruuskilpailuihin Luukin ulkoilualueen tanhuville. Kutsun ehti ottaa vastaan neljä innokasta ja ahkerasti säköpostilaatikkoa purkavaa KB-triathlonistia. Joukossa oli myös vanha Multian kävijä ja maailman ensimmäisen keposafarin saunamajuri, vuoden 1995 suunnistuksen Suomen mestari Juha Miettinen.
Gibraltarilta jo palautuneet Alpo ja Timo olivat edellisessä Kepostissa julkaistuista ennakkotiedoista poiketen valinneet toipumispaikakseen Kapkaupungin ja Sun Cityn sijaan Luukin maisemat, jonne he olivat tuoneet mukanaan etelän auringon kisailijoiden lihaksia lämmittämään.

Tulokset (uinti 500 m, KB 18 km, juoksu 4 km):

1. Hannu Vierikko   1.04.51  9.20(1)-37.09(1)-18.22(3)
2. Jaani Lantela    1.13.50  9.47(2)-44.53(3)-19.10(5)
3. Esa Mononen     1.13.58  11.30(3)-44.57(4)-17.31(2)
4. Esa Kinnunen    1.14.59  12.40(5)-43.50(2)-18.31(4)
5. Juha Miettinen   1.17.39  11.48(4)-49.53(5)-15.58(1)
Mainittakoon että Hande hävisi mankelisarjan voittajalle, SM-tason hiihtäjälle sekä huippuluokan viestisuunnistajalle Jaakko Länsiluodolle, yhteistuloksissa vain 4.33 ja sijoittui kokonaiskisassa hienosti kolmanneksi. Tapahtuma oli niin onnistunut, että Ketkupolkka esittää täten julkiset kiitokset Jaanille ja järjestäjille. Ensi kesänä tapahtuma merkittänee jo hyvissä ajoin Keponakkaan, jotta kaikki eri lajeja harrastavat Kickbiken haltijat pääsevät haastamaan hallitsevan mestarin. Tänä vuonna vielä jalkaratasta kitkuttanut naisten voittaja Virpi Seppälä lupasi oitis lähteä ensi vuonna KB-sarjaan, joten myös tytöille tässä oiva tavoite treenata lajia jos toistakin.


Kepostin myöhastyneet onnittelut Pernun perheeseen Lari-pojan syntymän johdosta !

Samalla julistetaan Kimmon yksijalaksinen kelkka kadonneeksi Multian kisojen jälkeen ... toivottavasti isän legendaarinen mallikappale löytyy ennen Larin värkkäysikää !


KepoM tuloksia

KB-Kymppi Kuusijärvellä

Kepon KB-mestaruuksista kamppailtiin 10 km matkalla Vantaan Kuusijärven maisemissa 7.8. Helteisessä säässä Hannu oli ylivoimainen, sillä safarilta toipuva Alpo tyytyi verryttelemään letkan jäniksenä. Villen selkä oli vielä makaronia triathlon-kauden jälkeen.

1. Hannu Vierikko        20.18
2. Alpo Kuusisto        22.14
3. Ville Vickholm        22.30
4. Kimmo Kortelainen      22.33
5. Esa Mononen         22.33
6. Väinö Nurvo         22.33
7. Christian Moser       25.33
8. Tapio Luostarinen      30.08

Pikamatkat Kondiskringlanilla

Lyhyitten matkojen KB-mestaruudet ratkottiin Espoon Leppäsillan kuntokiharalla 19.10. Keli oli lokakuiseksi mitä mainioin, hämmästyttävän harva kuitenkin potki paikalle näyttämään keportterille takarengasta.

1 km aika-ajo


Naiset             väliaika 

1. Reetta Matsi     2.19  1.11
2. Anne-Maria Vierikko 2.20  1.09


Miehet

1. Hannu Vierikko    1.50.5 0.57
2. Tomas Porthin    1.57.5 1.00
3. Alpo Kuusisto    2.01  1 jalalla 
4. Esa Mononen     2.17  1.11

Epäviralliset maailmanennätykset rikottiin sekä miesten että naisten sarjassa. Kovin aikakirjoihin aikaisemmin merkitty noteeraus oli Hannun 1.54 vuodelta 1993. Lisäksi Alpon aika lienee kaikkien aikojen kovin jalkaa vaihtamatta potkittu.

Pudotuskisa (5 km)

1. Hannu Vierikko    10.50
2. Alpo Kuusisto    +0.02
3. Tomas Porthin    4 km
4. Esa Mononen     3 km

Kepon mestiksien tulevaisuus ?

Ketkupolkan mestaruuskisoja on koeluontoisesti järjestetty viimeisen parin vuoden aikana eri matkoilla. Osanotto ei ole ollut järin runsasta, mutta kuitenkin sen verran innostunutta että kisoja kannattanee järjestää jatkossakin, vaikkapa vain hieman tavanomaista tasokkaampina yhteisharjoituksina.
Talvella järjestetään ainakin Kepon maastomaratonmestaruuskilpailut tammikuussa. Kepon mestaruuskisat ovat avoimia kaikille, keportterin lisäksi paikalle voi hyvin saapua muitakin hitaita ja lahjattomia ! Vietä erilainen joulu ?
Mikäli haluat lähteä Spede-sedän matkaan keppoisaan kadonneen Kickbiken metsästykseen reitille Lima-La Paz, ilmoittaudu pikaisesti joko karenp@champint.com tai kotoisasti safarisankari Herr Salinille p. 7521640. Spede-setä lähetti Kepostin toimitukseen CIA:n evästyksen, jossa matkaan kehotetaan varustautumaan ainakin seuraavien pikku seuralaisten varalta: altitude sickness, Chagas disease,cholera, hepatitis, malaria, polio, rabies, tetanus, typhoid


Keponakka

Kepunakka on tänäkin talvena täynnä mainioita kelkkatapahtumia kotinurkilla ja kauempanakin. Kauden uutuutena on potkukelkkailun ensimmäinen kansainvälinen kilpailusarja, avoin pohjoismainen "Nordisk sparkcup". Keponakkaan saattaa tulla muutoksia alkutalven aikana. Muutoksista pyritään ilmoittamaan tammikuussa 1998 ilmestyvässä Kepostissa.
Joissakin Ketkupolkan järjestämissä tapahtumissa on päivämäärää merkitty äxällä. Tämä tarkoittaa, että kisa järjestetään "Elfsteden"-periaatteella vähintään 36 tunnin varoitusajalla kelkkakelien ollessa otolliset. Huomaa että kausi alkaa lyhyehköllä varoitusajalla järjestetyillä kisoilla Pohjois-Pohjanmaan perinteisillä potkukelkkaseuduilla jo tämän Kepostin ilmestymisen aikoihin ! Tuleeko ennätyksiä jo näin syysluikkailla ?
Mikäli haluat varmistua siitä, että sinulle ilmoitetaan kisan ajankohta H-hetken koittaessa, ilmoita kiinnostuksesi ja yhteystietosi Kepostin toimitukseen.

15.11. Oulun Kelkkamaraton Jäämaraton luistelukisan yhteydessä
16.11. Kestilän kelkkakisa Jääkymppi ja 2000 m 
24.11. Ketkupolkan syyskokous Luukkaan Halkolammen nuotiokatoksessa klo 19. 

xx.12. Ketkupolkan yö Luukkaan Halkolammella kelien salliessa.
    Ensimmäinen mahdollisuus perinteisesti 5.12.

xx.1.  Kelkkasafari Siiriläin huvilalta Asikkalasta loppiaisen tienoilla.
    Tiedustelut Sami p. 426280.
xx.1.  Ketkupolkan mestaruuskisat Helsingin Keskuspuistossa kelien salliessa.
31.1.  Sparkcup I, Geilo Sprint & långlopp, gatubana

7.2.  Imatran jääkymppi 10000 m epävirallinen SM-kisa, ME-koe.
14.2.  Sparkcup II, Hammarstrand Sprint & Gammal Svensk Mil, gatubana
15.2.  Sparkmaraton, Östersund Vinterstaden Östersund välkomnar sparkåkarna
21.2.  Finland Ice Marathon, Kuopio ??? Viktor Balck 100 km (varapäivä 28.2.) 

6.3.  Salpausselän kisat, Lahti ???!!!
    Potkukelkkakisa hiihdon maailmancupin yhteydessä.
7.-8.3. Sparkcup III, Multia 200, 2000 m MM, maastomaraton
xx.xx. De Kop van Overiessel
    Alankomaiden ensimmäinen potkukelkkakisa toteutuu
    mikäli vesistöt jäätyvät riittävästi talven aikana.

Kuopiossa kummallista nihkeyttä ja närästystä potkukelkkailua kohtaan Viktor Balckin perinteisen 100 km kelkkakisan järjestäminen Kuopiossa Finland Ice Marathon-tapahtuman yhteydessä on viime viikot ollut pahasti vaakalaudalla järjestelykoneiston jäätävän asenteen takia. Potkukelkkailun viime vuosina saama julkisuus lie aiheuttanut närää kateellisten piirissä, joten potkukelkkailua on koetettu väkisin kammeta pois Kallaveden jäältä kunnon kansalaisia häiritsemästä.
Kepostin toimitus on pahoillaan innokkaan Kepon Kuopion haaraosaston sekä koko suomalaisen potkukelkkailun puolesta, mikäli kelkkailun arvoa ei ymmärretä Suomen jääurheilun ykköstapahtuman kotikaupungissa. Kepo jää toistaiseksi odottelemaan Kuopiolaisissa kabineteissa käytävän kädenväännön tuloksia.
Viktor Balckin kohtalo selvinnee hyvissä ajoin ennen kisan mahdollista lähtölaukausta, toivottavasti mahdollisimman pian tämän Kepostin ilmestymisen jälkeen.


Viktor Balck palaa Ruåtsiin

Riippumatta kuopiolaisten kähminnän lopputuloksesta ollaan Östersundissa, Jämtlannin kelkkamaakunnan pääkaupungissa ollaan järjestämässä potkukelkkamaratonia paikallisen Storsjön-järven jäällä. Kilpailu käytänee olosuhteiden salliessa Hammarstrandin Sparkcup-kisan jälkeisenä päivänä. Koska Östersund on yksi vuoden 2006 olympiaisäntäehdokkaista, on kisan tarkoituksena kunnioittaa ensimmäisen olympiakomitean jäsenen Viktor Balckin muistoa järjestämällä kilpailu tämän erityisesti edistämässä lajissa. Kepon ensi kosketuksesta Balckin kotimaan nykyiseen kilpakelkkailuun lyhyt kertaus seuraavilla sivuilla.

Viktor Balckin jäljillä

Tarina on lyhennelmä Kepon WWW-sivuilla julkaistusta.

Potkulähettiläät Ville ja Esa saapuivat Uumajaan lauantaina 14.2. tarkoituksenaan osallistua yksijalaksisten maailmanmestaruuskisoihin, Monomed-VM matkallaan sunnuntaina Hammarstrandissa järjestettävään useampijalaksisten kelkkojen Spark-VM kisaan
Oliko yksijalaksinen enmed vai pelkkä muotoilupalkinnon voittanut Monomedan, sitä ei ennen reissua saatu selville. Matkassa oli kuitenkin kahden Kimmon, Pernun ja Kortelaisen legendaariset käsityön taidonnäytteet. Jälkimmäiselle oli Alpo, ilmeisesti rungon jäykkyydestä ja jalaksen kankeudesta johtuen antanut monomed-kisoihin sointuvan nimen "Mononen".

Kisapaikka oli helppo löytää, aivan kaupungin keskustassa joen rannalla. Parkkipaikkaa ei sitten ollutkaan ihan yhtä helppo löytää, vaan Esa-kuski joutui jättämään Villen yksijalaksinen olallaan etsimään kilpailutoimistoa ja osanotto-oikeutta ihmismassojen seasta. Korttelin ympäri kierrettyään kuskikin pääsi kuvioihin ja höristeli korviaan, kun kaupungissa kaikui Villen tuttu ääni selostaen innokkaasti Lillehammerin olympiapotkutteluista. Osanotto-oikeus evättiin, mutta välittömästi järjestyi näytön paikka 5000 katsojan silmien alla, radalla joka oli aurattu joskus ennen edellistä lumipyryä.
Kuski ehti juuri radan varteen, kun Ville pyyhälsi tuulispään lailla 100 monometerin (283 m) vauhtisuoran aikaan, jota kuuluttaja joutui hetken empimään ennen kuin uskoi todeksi. Finska mononen var otrolig snabbt, men åh inte alls så stilig som vår svenska Monomed!
Kisassa oli sarjoja ja haastekisoja riittämiin, ja pakkasen ennemmin kuin potkukärpäsen purema yleisö alkoi jo harventua ennenkuin päästiin viimeiseen kilpailumatkaan, långloppetiin, jonka ilmoitettu matka oli 900 monometeria kolmion muotoisella radalla, jossa oli pari n. 30 asteen vinkkeliä. Koko joukkueemme pääsi kuin pääsikin numerolaput rinnassa viivalle, tosin kilpailun ulkopuolella. Vastaan asettui kymmenkunta monomedania, taisipa joukossa olla pari mukavasti muotoiltua monomedanitartakin.
Ville karkasi odotetusti muilta, vaikka pikamatkan voittanut ampumahiihtäjänä paremmin tunnettu Anders Mannelqvist sinnittelikin tuntumassa melkein kuudesosan matkasta. Andersin hyydyttyä hyppyvaihtotekniikalla kinoksessa pomppinut Esa sai tämän pikkuhiljaa kiinni ja erehtyi neuvomaan "Byta ben oftare, annars stelnar du". Anders kiitti maalissa hyvästä neuvosta kuitattuaan loppusuoralla kompuroineen kirjoittajan. Ville toki ehti maaliin pari minuuttia aikaisemmin, kova kymmenen minuutin veto kuitenkin hänelläkin takanaan.

Kisan jälkeen ehdimme vielä esittelemään kaksijalaksistakin versiota. Geilosta 1996 tuttu ystävämme Lina Brändström kokeili letkeää potkuttelua KB Ketkupolkka-kelkan prototyypillä ja ihmetteli suuresti "Jåmen ... man behöver inte balansera hela tiden".
Suoraan kisasta suuntasimme lounaaseen kohti uusia koitoksia. Sollefteåssa söimme oikein mehevät mainiosti maustetut meksikolaiset superpizzat. Pian saavuimmekin tyytyväisen hikisinä Hammarstrandiin, kansainvälisen potkukelkkaliiton korkeiden vaarojen lomassa talviuntaan uinuvaan kotikaupunkiin kelmeän kuutamon luodessa otolliset olosuhteet jalasten hienohiontaan ja kelkkojen kokeiluun. Ja saunomiseen ... Hotel Gullbakkenin bastu oli koko oleskelumme ajan sopivasti lämpimänä vain meitä varten ... eikä sopinut valittaa, kun oli vielä lasiseinäisessä kopissa suomalainen kiuas ... kunnon löylyt Ruotsissa, aivan uusi ja ihmeellinen kokemus ! Aamulla suuntasime hyvissä ajoin kisapaikalle Centralgatanin (Vrt. Main Street villin lännen kaupungeissa) varrelle. Internationella Sparkförbundetin puheenjohtaja Pelle Bergvall, sai nopeiksi tunnetut tasapainotaiturimme ylipuhuttua ilmoittautumaan maantiekisan Gammal Svensk Mil (10768 m) lisäksi myös pikamatkalle, joka potkittaisiin norjalaisilla Tarzan-kelkoilla cup-tyyliin mies miestä vastaan.
Polanteisella pihakadulla edes Ville ei kuitenkaan selvinnyt sprintissä neljännesfinaaleja edemmäs. Mestariksi tyylitteli kaitakasvoinen urheilijanuorukainen nimeltä Christer Göransson. Pitemmälle matkalle Christer ei kuitenkaan lähtenyt, sen sijaan viivalle asettui hiihtäjänäkin kunnostautunut alle 15 minuutin vitosen juoksija Stefan Thomson.

Katurata oli vaihteleva ja kohtalaisen luistava, alkumatkan hiekkapätkää lukuunottamatta. Esla-kelkalla potkutellut Stefan koetti alussa sinnitellä Villen peesissä, muttei onnistunut kuin jättämään Esan kolmanneksi. Pakkasilman pinteessä kamppaillutta voittajan rintakehää lämmitti maalissa suuren maailman tyyliin mutta Viktor Balckin hengessä järjestetty seppelöinti. Jämtlantilaiset paikalliset korostivat meille Suomella olevan paljon pitempi historia Ruotsin vallan alla kuin Jämtlannilla ... pitivät meitä ylen ystävinään ja vakuuttivat kilvan lähetystyömme osuneen otolliseen maaperään. Kisan jälkeen pidetyssä kansainvälisen potkukelkkailuliiton konferenssissa piti Esa palopuheen Viktor Balckista, joka varsinkin paikalliselle nuorisolle oli tuiki tuntematon hahmo. Tunteisiin vetoavan vuodatuksen jälkeen Pelle Bergvall olikin valmis luovuttamaan liiton puheenjohtajan nuijan vuodeksi Ketkupolkan edustajalle. Jämtlannin majoukkue lupasi tulla Multialle, josta he kolme viikkoa myöhemmin veivätkin ensimmäisen viestimitalin tänne potkukelkan ikiaikaisille synnynseuduille.
Seuraavana aamuna kävimme kolmenkymmenen asteen pakkasen pureskellessa poskipäitämme vielä ÖP:n toimituksessa faxailemassa tuloksia Suomen lehdistölle, toteamassa auton trippimittarin olevan väärin säädetty suhteessa kisarataan ... ja tietysti hyvästelemässä potku-ystäviämme "vi ses igen" ... ennenkuin puoliltapäivin jo uskaltauduimme potkulenkille tarkastelemaan Hammarstrandin MM-tason kelkkaradoista ainoaa vielä meille outoa. Rodelbana saattaakin ensi vuonna isännöidä ensimmäisen kisansa ränniä ylös ylämäkiajon kuninkuudesta kamppailtaessa.
Kävimme vielä kuikuilemassa edellisien päivän kilpailumaastoa harakkaperspektiivistä ja potkuttelemassa pitkin jäätikköisiä maanteitä. Koska Uumajaan saakka jäätikkö ei muistikuvamme mukaan riittänyt, kävimme välillä pakkamassa kelkat Unoon, jonka katolla Finske Villyn palkinto-Tarzan jo odotteli kotimatkaa. Ennen Uumajaa kävimme vielä morjestamassa paikallista Esla-maahantuojaa Nils-Erik Johanssonia, joka heitti ilmaan mielenkiintoisen ajatuksen kelkkakisoista raviradalla ja vakuutti ryhtyvänsä valmistelemaan suurta kelkkatapahtumaa Uumajaan yhdessä Monomedan-väen kanssa. Nils-Erik antoi meille myös päivän maakuntalehdet, joissa Ville esiintyi edukseen ja neuvoi meidät Radhustorgetille katsomaan paikallista nähtävyyttä, kaksoiskappaletta Lillehammerin isosta Esla-kelkasta. Kelkan oli hiljan joku iloinen opiskelijaseurue lainannut öistä kaupungilta kämpille siirtymistä varten. Se olikin nyt kettingeillä kiinni lyhtypylväässä.

Kotimatkalla Vaasaan saatoimme todeta reissun sujuneen epäkepomaiseen tyyliin ihan ilman tappioita, lukuunottamatta Villen kelkasta ... vai olikos se sittenkin Esan päästä ... Hammarstrandin kisassa pudonnutta ruuvia. Toki hengähdimme liian aikaisin, sillä Vaasassa aamulenkillä auringossa kimmeltävällä meren jäällä Pernun Kimmon yksijalaksisesta jäi kahva Villen käteen jalaksen osuttua salakavalasti pikku railoon. Ville lupasi tuota värkkäillä harjoitustyönään, kauniin mutta kovaa kulkevan yksijalaksisen rakentaminen kun kuuluu nykyään Villenkin veistoluokan opintosuunnitelmaan.


Jälkiviisautta (vai toimituksen tyhmyyttä ?)

Kimmo Pernun enmedan katosi Multialla salaperäisellä tavalla ... olisikohan pitänyt sekin kiinnittää kettingeillä kirkontorniin ? Onko Uumajan kelkkatoiminta hyytynyt kun kisakutsuja ei kepoon ole saapunut ? Jämtlannin kelkkakulttuuri sen sijaan on nousemassa Viktor Balckin ja Östersundin olympiahankkeen myötä arvoon arvaamattomaan, sinne siis koko Kepo helmikuussa !


Kepon valmennusryhmät

Kepon jallitus on pitkällisten pohdiskelujen jälkeen nimennyt ensi kertaa seuran edustusvalmennusryhmät. Ryhmiin kuuluvat urheilijat on valittu sekä talven että kesän 1997 kisoissa esitettyjen potkunäyttöjen perusteella. Tasapuolisuuden vuoksi viiden naisurheiljan lisäksi on mukaan kelpuutettu samoin viisi kepomiestä.
Väärinkäsitysten välttämiseksi korostettakoon, että kyseessä ei ole mikään kiinteästi karsinoitu kultapossukerho. Myös edustusryhmien ulkopuolelle jääville voidaan tapauskohtaisesti myöntää samat etuisuudet kuin ryhmiin nimetyillekin.

Naiset Annamari Heikkinen, Anu Heikkilä, Pia Kiema, Reetta Matsi, Anne-Maria Vierikko

Miehet Alpo Kuusisto, Väinö Nurvo, Tomas Porthin, Ville Vickholm, Hannu Vierikko

Kepon tuki aktiiveille

Ketkupolkan tuki jäsenistölleen on edelleenkin ensisijaisesti henkistä ja sielullista laatua. Toisaalta, monivuotinen yhteistyömme Van den Bergh Foods OY:n (ent. Paasivaara OY) on Becel-pukujen saaman näkyvyyden vuoksi ollut hedelmällistä ja molempia osapuolia tyydyttävää, minkä vuoksi yhteistyökumppanuutemme jatkuu vielä ainakin vuonna 1998.
Pääsponsorin lisäksi Ketkupolkalla on erittäin hyvät suhteet potkumateriaalia tuottavan ja markkinoivan Kickbike Worldwide OY:n kanssa. Yhteistyökumppanien sekä pienempien tulonlähteiden kuten Helsingin kaupungin myöntämän toiminta-avustuksen johdosta seuralla on tulevanakin vuonna mahdollisuuksia tukea aktiiveja kilpailukulujen peittämisessä. Kansainvälisen toiminnan kasvaessa ja kilpailijoitten määrän lisääntyessä ei kuitenkaan käytettävissä oleva rahamäärä ole lisääntynyt samaa tahtia. Tämän vuoksi onkin Ketkupolkan hallitus päättänyt tarkentaa tuen myöntämisen kriteereitä.
Ketkupolkan järjestämiin kisoihin sekä Multialle pyritään maksamaan kaikkien aktiivien osanottomaksut sekä matkakulut. Muihin kotimaan kisoihin osallistumisen kulut pyritään korvaamaan ainakin edustusryhmien jäsenille. Ulkomaan kisamatkojen korvaamisesta päättää hallitus aina tapauskohtaisesti erikseen.
Matkakulujen korvaamisen edellytyksenä on, että urheilija käyttää Ketkupolkan järjestämää yhteiskuljetusta mikäli mahdollista. Oman auton käytöstä maksettava kulukorvaus on 50 p / km + 10 p / km / kyyditettävä. Pakettiauton tai peräkärryn kuljettajille maksettava pakettihinta on 1 mk / km. Muuta kuin Ketkupolkan yhteiskuljetusta käytettäessä on asiasta sovittava erikseen.


Hanki nyt huippukelkka kepohintaan !

Viime talvena muutaman vuoden ponnistelujen jälkeen tehtiin ensimmäinen toimiva Sporttikelkkasarja. Näillä ESLA:n tekemillä "Flying Finn" - kelkoilla ajettiinkin jo useita ME-aikoja viime talven jäillä. Kaikki kahdeksan kelkkaa myytiin heti.
Edelleen paranneltu versio, nimeltään tarunhohtoinen KB Ketkupolkka, tulee saataville lähes samaa tahtia tämän Kepostin kanssa, mutta ensimmäinen sarja on vain noin 50 kpl, joten varaa heti !!!
Ota pikaisesti yhteyttä
Kickbike Worldwide OY
Hannu Vierikko
p/fax 3883231
kickbike@mail.dlc.fi
Seuraavat Kickbike-Worldwide OY:n tuotteet saat pohjaanpotkittuun kepohintaan:

KB City ja Sports Classic        1350,-
KB Bag                  350,-
KB Ketkupolkka              750,-
vaihdettavat jääjalakset         390,-

KB WW:n kautta voit tilata myös ESLAn ja muidenkin valmistajien
potkuvarusteita keppoisaan kepohintaan. Potkuvarusteet sopivat vaikkapa
pukinkonttiin !

Jäillä liikkujan turvavarusteet
jäänaskalit                90,-/pari
jääsauva                 110,-

ESLA vakiopotkukelkat:
Lapsille: T2 kokoontaittuva       357,-
Muksu (muovijalas vakiona)        372,-
T4 kokoontaittuva            450,-
T7 (uutuus, todella iso, kokoontaittuva) 559,-
Pilkkikelkka(uutuus)           490,-

ESLA lisävarusteet
muoviset lumijalakset (35mm leveät)    82,-,
hankijalakset (uutuus, 56mm leveät)   129,-/pari
potkukarpponen (jääkenkä, 2 kokoa) 7    8,-/KPL
muoviset jalkatuet (vakiona kelkoissa)  25,-/pari
turvavyö (sopii norm.potkukelkkaan)    27,-

Kun välineet on muuten kunnossa niin vauhtia jalaksille tuo jokaketkun eväs becel
Kepon kotisivu