Ketkupolkka ry:n ja potku-urheilun pää-äänenkannattaja

K e p o s t iPotkupostia Ketkupolkka ry:n jäsenille - marraskuu 1996


Hyvä Ketkupolkan väki !

Uskallan jälleen kerran väittää kuluneen vuoden olleen merkittävimmän potkukelkkailun ja -lautailun saralla sitten Viktor Balckin aikojen. Ensimmäistä kertaa on kaiken kansan saatavilla ollut KICKBIKE - potkulauta, joka mahdollistaa potkuhurmokseen pääsyn. Ensimmäistä kertaa potku-urani aikana potkuttelee vastaani salskeita nuorukaisia ja sorjia neitoja - joita en tunne ! Toki kohdatessamme aina hymyilemme ja iloisesti tervehdimme toisiamme - tapa, jonka toivomme säilyvän lajissamme. Varsinkin KICKBIKE on ylittänyt valtakuntien ja mannertenvälisetkin rajat. Kansainvälisyys on jo niin konkreettista, että ensi kesäksi puuhataan Eurooppa-cup sarjaa, jossa paineet ovat yllätyksellisesti saksalaisilla, sveitsiläisillä ja hollantilaisilla virkaveljillämme. Valitettavasti talvista vastinetta KICKBIKElle ei vielä ole ollut saatavilla. Tilanteeseen on tulossa muutos: olemme suunnittelemani "Ketkupolkan" sarjatuotannon partaalla. Nimeen on vielä toki mahdollista vaikuttaa, joten julistan täten uuden sarjan Kepon mestaruuskisoihin: keksi urheilukelkalle nimi ! Laitetaanko: "Ketkupolkka", "Before Bastu", "After Öl" vai kirjoitetaanko suosiolla pötköön ...

Letkeitä kilpapotkutteluja ja tosikkojen kuntokelkkailuja on ensi talvena tarjolla periaatteena määrää laadulla. Olemme mukana jokaisessa luisteluliiton luonnonjäämaraton-cupin osakilpailussa. Talven päätapahtumaan Balckille ollaan ainakin Hollannin parhaita saamassa mukaan. Nautinnollisen nopeita, jäädytettyjä tai höylättyjä jääkenttiä ja uusia ennätyksiä on luvassa. Muutamana viikonvaihteena piipahdamme myös naapurimaittemme perinteikkäimmissä potkuriennoissa kylvämässä aatteen siemeniä ja kitkemässä pahimpia rikkaruohoja pois edistyksen tieltä. KEPONAKKA kertoo sinulle seuraavan puolen vuoden ajanvieton !

Potku-urheilussa on hienoa se, että on vielä rajoja rikkomatta - Spede-setää lainatakseni: "uusia metsästysmaita löytämättä". Onnensa voi kohdata putken- tai jalaksenpätkällä monin eri tavoin, kukin taipumuksiensa mukaan. Vaikkapa yhä kauemmaksi suuntautuvilla extreme-potkusafareilla, lyhyillä (200 m - 42195 m) ja keskimatkoilla (100 km - 24h) välineen ja potkijan nopeuden ääriä koetellen, uusia ennennäkemättömiä potkukoreografiaoita jalostaen tai Väiskin tapaan kauriita metsästellen.

Tätä kirjoitellessa, mainion potkumulaattoriharjoituksen jälkeen tuntuu siltä, että olen vielä liian nuori ja nopea häviämään potkukelkkailukilpailussa.
17.3.1997 tulee kuluneeksi 10 vuotta ensimmäisestä lajin SM-voitostani Kuhmon Lentiirassa. Hävisinpä tai en, toivotan koko Kepon kerman ja muutkin itsensä kelpuuttavat sekä potku- että kikkaominaisuuksia koettelevaan juhlakisaan ja potkukonferenssiin Helsinkiin 22.3.1997 !

Halkolammen jääkruunua nälkäisenä odotellen,

Hannu


Kickbike-vuokraamo kesän kepojippo

Ketkupolkka ry:n tähän mennessä ehkä pitkäjänteisin yhteinen voimainponnistus, potkuevankeliumin levittäminen kaiken kansan keskuuteen Kaivopuistossa saavutti tänä vuonna ennätysmäärin myönteistä huomiota ja julkisuutta. Kiitos kaikille osallisille !

Kepovuokraamo kokeili siipiään myös kaukana kotoa, Aurajoen rannalla. Myöskin siellä tehtiin aatetta tunnetuksi yleisölle sekä tiedotusvälineille. Tosin Turussa vuokraamon taloudellinen menestys oli hyvästä yrityksestä huolimatta yllättävän vaisu, yleisön vuokrausinto oli huomattavasti vähäisempää kuin pääkaupungissa.
Ensi vuonna vuokraamoväki aloittaa toimintansa kokemuksista viisastuneina. Vapaaehtoisia vuokraamonpitäjiä tarvitaan lisää. Erityisesti on haussa vuokraamon pyörittämisestä vastuussa oleva innokas kepohenkilö. Luontoisedut ovat mitä mahtavimmat.


Elämää muilla planeetoilla

Kesän aikana on potkulautailusta tullut lähes yhtäkkiä kansainvälinen urheilumuoto. Vastoin kaikkia odotuksia potkuinnostuksen siemeniä ei muitten maitten multiin ole kylvänyt ainoastaan Ketkupolkan safarijaosto, vaan aivan alkuperäisiäkin potkulajikkeita on löytynyt. Potkulautailevia alkuasukkaita löytyy ainakin Saksasta, Sveitsistä, Itävallasta, Belgiasta ja Hollannista.
Kepo on joutunut kavahtaen hämmästelemään lajin maailmanlaajuista tasoa. Saksan kolmihenkinen maajoukkue (Dirk Jaschke, Ralph Mai, Joachim Franz) ehti vuorokaudessa peräti 656 km. Sveitsiläiset ovat viiden miehen voimin panneet vielä hiukan paremmaksi: 665 km.
Hollannissa toiminta on tällä hetkellä kuitenkin laajinta, maassa on kansallinen lajiliitto, johon kuuluu yhdeksän jäsenseuraa. Kilpailuja on vuoden aikana parisenkymmentä, matkat yleensä 25 kilometristä ylöspäin. Toukokuun lopussa järjestettävään Elfstedentochtiin, joka potkitaan samalla 240 km reitillä kuin maan perinteikkäin urheilukilpailu, yhdentoista kaupungin luistelu pakkastalvina, on Kepon joukkue lähdössä mukaan ensi vuonna.

Elokuussa Gerrit-Jan Beldman potki uuden 24 h maailmanennätyksen hiukan yli 450 km. Ennätys potkittiin 12 1/2 tuumaisilla renkailla varustetulla potkulaudalla (Autoped). Hollannissa on liiton hyväksymissä kilpailuissa pyörän kokorajoitus, josta kuitenkin ollaan kansainvälisen toiminnan kehittymisen myötä kokeilumielessä osittain luopumassa vuonna 1997.

Euroopan Cup kesällä 1997 Ensi kesäksi on myös suunnitteilla ensimmäinen Euroopan Cup-kilpailusarja. Kilpailuja on näillä näkymin ainakin kolme, yksi Hollannissa, yksi Saksassa ja yksi Suomessa (Helsinki City Marathon). Mahdollisesti kilpailuja tulee vielä pari lisää. Euroopan Cup kalenteri päätetään tammikuussa. Cupin myötä keskusteluja on käyty myös kansainvälisen lajiliiton perustamisesta.


1996 Venetsia 1997 Gibraltar

Euroopan halkaisijoiden Alpon, Timon ja etappisfaristien Villen ja Speden matkasta Venetsiaan on niin monta tarinaa, ettei tämän Kepostin vaatimattomat sivut ole ollenkaan sovelias areena moisen häikäisevän tempauksen päivittelemiseen. Eikä sitäpaitsi sanat riitä kuvaamaan reissun mahtavuutta, siispä ensi vuonna kaikki letkaan mukaan !
Safari Helsinki-Gibraltar on suunnitteilla ja reittikin jo luonnosteltu. Lisätietoja Timolta p. 7521640.

Tohtori Spede etelän mailla

Väittelykiireittensä lomassa safarisankari Spede-setä ehti ottaa tuntumaa lähinaapurin neitseellisiin potkuoloihin ja kertoa kokemuksesta koko kepolle.
Juttu siirretty omalle sivulleen. Klikkaa otsikkoa.


Talvikelkkamallisto

Täksi talveksi ollaan rakentamassa nollasarjaa uudesta sarjatuotantoon soveltuvasta huippukelkasta. Tavoitteena on luoda kaikille kilpakelkkailusta kiinnostuneille mahdollisuus hankkia itselleen kunnon kilpailuväline. Kunnon kilpakelkka sopii myös kuntoiluvälineeksi sekä monen muun urheilulajin harjoitteluun.
Hintaa moiselle värkille kertynee 1200,- normaalijalaksella ja n. 500,- lisää jääjalaksen kera, joka toimii vaihtoperiaatteella. Kepohinta on n. 30 % alhaisempi.
Kelkan nimikilpailu on julistettu juhlallisesti Puhiksen Palstalla. Jäähän iskeviä ideoita kaivataan !
Talvikelkan hankinnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä aiheeseen tällä hetkellä täysipäiväisesti (eikä riitä) panostavaan Hannuun p. 3883231.
Tilaa heti, niin ehdit saada omasi heti ensimmäisten joukossa !

Ketkupolkka ry:n syyskokous

Kepon sääntömääräinen syyskokous su 24.11.1996 klo 18 Esalla Konalassa Aittatie 13 B 18.

Tapaninpäivän ajelu 26.12.1996

jatkuu tarvittaessa Hannun päivän kyydityksenä.
Tiedustelut Hannulta p. 3883231.

Keposafari loppiaisen tienoilla

Tätä ei voi jättää väliin. Liukkaita jäätiköitä, hohtavia hankia, hiekoittamattomia kýläteitä, kantokelkkaosuuksia Päijät-Hämeen uinuvassa talviyössä kelmeän kuutamon loisteessa.
Kokoontuminen joskus ensi vuoden alkupuolella todennäköisesti 3-4.1. Etappikievarina Siiriläin huvila Asikkalassa. Lisätietoja safari-isäntä Samilta p. 426280.

KETKUPOLKAN YÖ

Itsenäisyyspäivän aattona torstaina 5. joulukuuta 1996 alkaen klo 19

Potkukelkkailukauden perinteinen avaus
Erikoislaatuinen elämys erämaaluonnossa
Itsenäisyyspäivän juhlallinen vastaanotto

Kilpailumatkat: 200 m, kuntokymppi sekä HALKOLAMMEN MAILI
tänä vuonna myös matkan SM-mittelö.
Haasteviesti 3-henkisille joukkueille.

Opastus tieltä numero 120 noin 25 km Helsingistä.
Tiedustelut: Alpo Kuusisto 040-5409219, akuusist@cc.hut.fi

KAIKKI MUKAAN KEPOYÖHÖN
tervetuloa toivoo Kepon väki


Kepon jäsenmaksut 1996

Aikuiset 32 mk
Nuoret alle 18v. 6 mk
Kannatusjäsen 500 mk
Ketkupolkka ry:n tili KOP 142650-82829

Maksa jäsenmaksusi niin Kepo ei kolkuta omaatuntoasi. Hulluillakaan ei ole näin halpoja huveja! Jäsenmaksun voi perinteisesti maksaa myös kepotapahtumien yhteydessä.Kepon kotisivu